Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2011

•Visit•Bertandang•Holiday•

Hello..Hello..Hello..!!!
Tdy nk berstory mory pasal during my majlis bertandang @ visit last weekend..19/03/2011
Aku teramat bersyukur and berterima kasih kepada family, cousin and friends cuz sudi bersama-sama dari Kuala Lumpur ke Kuala Terengganu untuk memeriahkan rombongan cik kiah..opsss..rombong bertandang..
Hubby awal-awal lagi seawal hari rabu selepas hantar aku gie keje dia ngan Abg Ngah(my BIL) bertolak balek kampung(Kuala Terengganu). Yerla nak kenduri some more masak sendiri sure kene buat apa patut ye x? Aku relakan walaupun hatiku berat.. huhuhu..
Aku ngan nurul, hubby and paan plak bergerak hari Jumaat pagi. Nurul & Hubby sampai kt umah seawal kul 7 pagi.. bagus2! Early plan, lagi awal kitaorg gerak, lagi awal la aku dapat bertemu ngan Hubby kesayanganku.. hukhukhuk.. sepatutnye, aku, Paan, Nurul and her hubby yang akan pergi skali naik satu kete. but paan boleh MIA plak pagi tue.. since nurul dh sampai aku cakap gerak je la dulu xmo tunggu paan. but half way, paan call …

•My•Wedding•Card

aku nie banyak sangat nk bercerite sampai tak tau mane satu nak aku coretkan dalam blog kesayanganku ini..
semalam PM (facebook) ngan kawan aku time study kat Polytechnic..irah.. dia said sorry cuz xdpt datang time aku kawen..ok reply ok takpe..dh lepas pun. aku syukur sangat majlis dh selesai and berjalan dengan aman walaupun ada sedekit cacat cela.. aku anggap sebagai lumrah dengan menganggap tiada yang sempurna di muka bumi ini.. tanpa meng'check' page ira aku bertanya "ko bile lagi" and dia reply "aku dh kawen last year bulan december. sorry la tak jemput"dangggg..opss tak bermaksud nak buat dia rase serba salah.. ira beria-ia tanya pasal honeymoon so aku tetibe mcm excited! semalam gaks aku search kat intenet tempat honeymoon.. huhuhu...
bile fikir pasal invitation, aku agak berasa menyesal walaupun tak guna nak menyesal sebab segalanye telah berlalu.. ok ok.. bg aku cite pasal prihal kad kawen dulu.. aku tempah awal bulan 2.. ex-B2B cakap kedai kad kawe…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

P•A•System

♥ Hye lovely ♥
No Music No Meriah

Untuk PA system, aku menggunakan perkhidmatan dari Jalaxe Enterprise.
Sangat senang untuk berkomunikasi and bekerjasama dengan mereka. Ofismate aku yang kenalkan aku ngan Jalaxe Enterprise nie. Dulu masa dia nak kawen, dia nak pakai servis Jalaxe Enterprise nie tapi sebab ada insiden yang tak boleh di elakkan, tade rezeki.
* * * Duit booking ikut kemampuan aje pihak Jalaxe Enterprise tak berkire sangat. Balance bayar masa hari majlis.
Seminggu sebelum majlis aku call En. Rizal datang rumah nak discus aturcara untuk hari kejadian. Last minute, aku cakap ngan En. Rizal aku nak guna servis PA system masa malam tunang and nikah 12/3/2011. Nasib baik dey'll boleh provide.. aku pun tak tau nape aku tak booking PA system awal untuk time malam tue sebelum nie.
Bab $$ harga $$, pihak Jalaxe Enterprise tak berkire sangat. Biasa la, kalo boleh nak semua benda murah, murah sangat. Tapi aku tade la kejam sangat. Bile aku tawar harga En. Rizal tak argue pun terus s…

•Deco•Dias

During my wedding day, things like....

Pelamin ♥ ♥Decobilik tido ♥ ♥ Stair deco♥  ♥ Hand bouquet ♥  ♥ Reception wedding dress ♥ ♥ accessories
and my official vendor for all thisZaifie Zainal Creation Bridal Gallery @ ZZCBG

$$ Harga $$ ZZCBG charge adalah sangat berpatutan ngan hasil kerja mereka. Sangat senang nak bekerja dengan team ZZCBG. Stuff mereka up-to-date and chanteks2 belaka.


Sesape yang nk consider ZZCBG boleh tgk blog mereka and boleh tengok previous job mereka. i loike!!!

•D'Selera•Catering•

♥ Hye Lovely ♥
my official caterer ialahD'selera Catering


Previously, during my sister(WIDA) wedding.. she's using servis dari caterer yang sama. Since dapat respon yg positif dari guest yang datang, I decide untuk sekali lagi menggunakan servis dari Caterer yang sama. This time we'll satu family sangat happy ngan servis yang diberikan amat berpadanan ngan trademark merekakeenakan sepajang masa!
Dari dulu memang we'll deal ngan Bob orang kuat D'selera Catering nie. Servis yang aku ambik dari mereka ialah;-
CateringCanopyKompangothers (F•O•C)
Chivari Chairs for 10pax2 jenis kuih and teh tarik for 300 paxWalkaway 10 pcs Kepada sesape yang masih mencari-cari catering dan berminat nak menggunakan perkhidmatan dari D'selera Catering amatlah di alu-alukan. Aku tak dibayar komisyen pun canang name mereka but I'm extremely satisfied!


Uolls boleh singgah ke laman web mereka >>>D'selera Catering<<<
Selain daripada makanan mereka yang sedap dan servis ti…
The Bridemaid

My Bridemaid merupakan my ofismate Tya.. huhuhu.. thankiu soOo deym much Tya cuz sudi jadi pengapit org during reception and visit..

The Maid of Honor

Sebenarnye, TMH saya merupakan hubby kpd Bridemaid... Said. Big thanks too to him kerana telah meluangkan masa and sudi menjadi pengapit kepada Azrin tyme Reception.

During visit, lain tak bukan Mekavin yg sudi menjadi TMH.. thanks mac!!

Flower Girl

Actually aku ada plan untuk ada flower girl tyme reception and provide kain untuk dey'll buat baju. But last minute cancel cuz bile fikir2 balek mcm tak best sebab mcm tak berape nak sesuai since majlis aku buat kat rumah je. But few of my fren stil pakai baju yg diaorg dh buat tyme majlis tue.

•My•Hantaran•

bab hantaran antara yang memeningkan & mencabar sepanjang preparation wedding nie.. knape? sebab aku nie perasan and berangan terror sebabnye tak berapa nak terror. Previous discussion time merisik, both side agree membenarkan aku handle untuk menyediakan hantaran for both side. ok fine! 
Hantaran Hunting hantaran hunting done on december 2010. Thanks to my beloved fren cuz menemankan time beli hantaran. Bile beli ada orang teman, idea tadelah syok sendiri.. hehehe.. lagi.. lagi.. ada org nak bawakan barag!
Final and Official...


♥ HANTARAN FOR BOTH SIDE♥ For Him Tepak sireh by Nurul ShakizaSireh junjung by K.HizanWatchWalletPillow cake by MycuppycupcakesMini cake by MycuppycupcakesSejadah + Tafsir al-QuranFruitsFidani's Chocolates Perfume set ShoeRing For Her
Tepak SirehSireh Junjung by K.Hizanal-Quran with TelekungCake by MycuppyupcakeCupcakes by MycuppycupcakeChocolatesPerfume & Make up set Crabtree & Evelynn SetFruitsHandbagJeweleriesPotpourri♥♥♥ ada kesilapan berlaku..se…
♥ Hye Lovely ♥
♥ Hye Uolls ♥
This time i nak share with uols about my outfit...
Engagement Kain baju tunang aku beli kat Nagoya, Wangsa Maju. murah je.. RM8/meter tak salah aku then beli lining skali. Since theme for engagement pink & purple.. aku pilih kain yang ada both colour. Mcm biasa bile dh belikan sure kene hantar tailor. sebelum aku hantar g tailor, aku ada tanya pendapat kakak aku tailor mane yang di rase terbaik jahit baju wedding dia tempoh hari. Wida said K.Hizra the best so far (anak kepada kawan baik mama waktu keje dolu-dolu). K.Hizra ada buka kedai menjahit baju BUTIKCENDANA di Gombak. We'll family memang dh bertahun tempah baju raya ngan dia. So finally aku agree nk hantar baju aku kat BUTIK CENDANA. Kain yg aku hantar tue memang kosong so aku suh k.Hizra buatkan beading skali supaya baju tue nampak tremendous..hohoho..
Solemnization Untuk akad nikah memang aku letak bajet lebih cket cuz untuk dipakai ketika saat2 yang paling bermakna and bersejarah dalam hidup aku…
1st of all.. I'm so thankful sebab dikenalkan ngan my MUA oleh my sister's fren sis Siti Yuslina(congrats sis Siti sebab dengar cite dia pregnant)..
My Make up artist <> ialah

♥ ♥ ♥ Emel Ismail aka Baby Mel ♥ ♥ ♥ Result make up hari tue....enjoice!!!
♥ Engagement ♥ start at 8pm.. Emel Ismail datang cun2 je cuz dia just ambik more less 1 hour to get me ready.. For engagement i request kat mel nak make up nampak sweet. so result spt dia atas. lepas ready sempat gak la aku ber'posing' sakan bersama-sama rakan-rakan..

♥ Solemnization ♥ take place after my engagement. Emel Ismail touch up je this time.. seem dia gelapkan colour make up. Insiden yang paling tak boleh lupe ialah tudung. few days sblm majlis, my sister suh check tudung..dia suh iron or tgk apa patut nk buat ngan scarf tue..but aku sombong lagi belagak menjawab tak perlu sebab masa beli org kedai dh siap gosokkan.. but that 6 months ago! bile time nak pakai scarf tue... dangggg... awning dh kemek and bile iron …

•New•Life• ♥ ♥ ♥

♥ Hye Lovely ♥
♥ Hye Uolls ♥
Syukur alhamdulillah..
sekarang nie aku tengah menyesuaikan diri menjadi seorang isteri.. adalah impian bagi semua isteri untuk menjadi isteri yang terbaik di mata suami yang disayangi..
Sekarang aku dan hubby tinggal bersama family aku di Pandan Indah sementara menunggu proses pemindahan hubby dari Kuala Kubu Baru ke Cheras. So masih belum terase sangat lagi kehidupan berumah tangga. Bab makan, we both sometimes  makan kat kedai but if makan kat rumah.. mcm biasa mama yang masak! I ♥ my MAMA..WINK**wink**WINK**
kitaorg blum berkesempatan untuk ○•◘•HONEYMOON•◘•○ lagi since cuti aku yang sangat limited.. malu je nak bagitau setahun annual leave brape cuz so far paling cket berbanding rakan-rakan lain tempat keje lain..
Last January, my sister Kila belikan pakej honeymoon time dia jalan-jalan kat tesco.. cuma perlu bayar myr600 package for two person include flight and hotel 4-Star(4days 3nights). Destination boleh pilih Bali or Thailand or Singapore. Then me an…
Big♥big♥ big Thanks especially for ;
♥ALLAH SWT♥
kerana dengan izin dari-NYA, majlis perkahwinan yang telah dirancang sekian lama alhamdulillah berjalan lancar..
♥Mama and Ayah♥ Thanks for everything No word can describe how thankful I am toward both of you!!
♥Siblings♥
k.dillah - thank alots cuz cat rumah, tolong ambik carpet kat umah uncle dahlan (xcident plak xnampak cuz kete penuh ngan carpet.. terpaksa bayar ganti rugi kat pakcik moto tue rm150)
wida - thanks cuz top up $$$ cket time beli cawan kat IKEA tue and sponsor berbagai jenis candy untuk my candy
kila - thanks arrangekan vendor2..on my wedding day kila and bofie kene saman time pick up hand bouquet!
paan - thanks cuz memastikan kelancaran majlis..
♥Friends♥
I'm so proud and happy with all my friends.. they're so amazing!! help me alots!! sangat terharu jer cuz my fren help me tak kesah la dari small things hingga la tlg angkut perabut2 pindah.... ♥ Love ♥ uols so much.. ingat kengkawan time huha-huha jer but when it come bab…
♥♥♥♥f i n a l l y♥♥♥♥
Alhamdulillah semuanye sudah selesai!!! Now I'm officially ♥Mrs Azrin I'm so extremely happy!!!;p
 







will upload more pictures soon!!!