Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2012

Wednesday, pls be nice!!!

Salam Wednesday everyone!
Alhamdulillah semalam misi untuk memindahkan perabot ke rumah jiran dapat dilaksanakan dengan jayanya semalam, otw balek rumah dari ofis, daddy col ajak teman g Tesco Ampang beli barang-barang seperti yang dijanjikan aku dapat rice cooker yang baru since rice cooker aku suddenly tak berfungsi
tak sampai setahun tggl sendiri, dah 2 rice cooker rosak okay!!! Thanks daddy for the new rice cooker, love it so much!!!


sampai rumah, tengok Nurul & Mizan dh tggu depan rumah masuk porch kete, nampak my super hero..husband and BIL HaPpY!!! TeRhArU!!! special thanks to them cuz spend their precious time to help to move out those perabot!!!
yo la, nak harap aku yang tgh mak buyong ni memang tak larat nak buat apa pun tak larat so, bila orang lain datang tolong, aku sangat terharu la at least tade aku peluk tubuh je kan?
done with my sister wedding thingy, lets proceed with my pregnancy story Alhamdulillah my pregnancy now 27 weeks
Badan sihat cuma susah nak tido and skrg rajin minum ben…

counting days

Hola everyone!
3 days to go until my sister wedding day
Hope everything will go smooth and fine, InsyaAllah
preparation, mcm ada takde je sebab most of the thing suruh orang/vendor yang buat
so tunggu je hari tu tibe and mendoakan yang baik-baik saje!

Baby Progress - 26 Weeks

Alhamdulillah, baby dah masuk 26 minggu. Sangat teruja and happy sanggat. Tapi dalam masa sama, berdebar-debi menghitung masa untuk delivery. This my 1st baby and everything new to me. Taktau macam mane, but hearsay, menakutkan.. but hopefully, Allah SWT mempermudahkan segalanya... InsyaAllah

Btw, thanks to Makcik Mah & Family cuz belikan bag untuk letak barang-barang baby. Sangat suka. Macam dia tau je baby boy dia belikan bag kaler hitam. Save lagi budget.. but more on list...
Pelahan-lahan la kan, bukan kene beli semua benda dalam sebulan. Tapi bab nervous, Allah SWT je yang tahu isi hatiku ini.... relaks!!!
Hari nie during lunch hour, me and nabihah jenjalan kat Pavilion misi mencari paper flower(utk my sis wedding) kat Daiso(all item RM5) and also beli kasut maternity kat Bata.. tak tau la nak cakap mission acomplish ke tidak sebab pergi Daiso paper flower out of stock tapi sempat sambar selipar utk pakai kat rumah ngan alas kerusi makan.. tgk dari jauh Bata ada buat sales tapi bile dah masuk, kasut yang slame ni aku usha since aku tahu aku mengandung idak pulak sales.. disebabkan terlalu nak sangat sandle tu, aku sambar jugak la khenn... Dah 3 hari aku amalkan makan buah and air soya panas tanpa gula untuk menu tegahari.. harap-harap boleh lah berlanjutan dan aku xcepat muak bukan apa, aku sedar yang aku tak ambik berat sangat pasal makanan yang aku ambik sepanjang aku mengandung ni.. moreless lagi 3 months to go so aku rase apa salahnya aku jaga cket pemakanan aku takmo dah asyik makan pedas-pedas! tapi hati aku tak tenteram ni, sebab sampai ke saat ni, aku masih tak pergi hospital pakar u…

Wordless Wednesday

Happy 1st Wedding Anniversary To Us!!!

Alhamdulillah 12•3•2012 genaplah setahun aku menjadi seorang isteri kepada seorang suami yang sangat penyabar and soon becoming a mother..InsyaAllah
rutin harian seperti mengemas, memasak and macam-macam benda baru aku buat I'm still learning and will improve time to time
Bagi aku, 1st year ni agak kritikal gaks since nak membiasakan diri especially nak serasi between my personaliti and husband lots of kesabaran and bertolak ansur..seriously this is very important 
ada yang cakap kat aku, ini semua nasib and rezeki aku mungkin ada kelebihan dari aspek lain and kekurangan di aspek lain so aku tak boleh nak mengeluh or whatsoever
mungkin ada kebenaran kata-kata itu
aku hanya berdoa agar Allah SWT perlihara keharmonian dan kesejahteraan rumahtangga aku
Jauhkan la dari pekara-pekara yang tidak di ingini yang boleh mengugat hubungan kami sekerluarga..InsyaAllah
But basically we both are happy bak kata pepatah, lidah lagi tergigit

Buat suamiku,
Kea nak mintak maaf dari hujung rambut hingga hujung kaki
atas…

alhamdulillah

since tahu husband cuti hari ni and dia akan hantar aku gie keje aku decide nak gie klinik buat scan tengok jantina baby deep inside my heart, aku mcm agak tak keruan selagi tak dapat tahu jantina baby so we decide nak pergi scan kat Klinik Warda kat Kg. Pandan
berdebar debi tak payah cakap la pasal nak tahu jantina tu dub dab..dub dab Dr Warda cakap baby boy and nurse also cakap baby boy I was like so happy bila tengok muka husband happy cuz he's the one yang beria-ia nak baby boy aku memang jenis aku happy bile dapat buat orang lain happy and I was so down if I make someone else not happy or sakit hati..trust me
mengikut perancangan, if baby boy husband yang akan pilih nama and if baby girl aku yang akan pilih nama untuk baby..so, husband its ur turn!!! I know my husband, stil boleh consider if aku bagi pendapat so aku tak worry sangat pasal pemilihan name untuk baby ni

sebelum pergi scan, aku nie sure tanya pendapat orang sekeliling
my dad cakap lelaki for no reason, my mom cakap lelaki sebab …

Ya Allah, permudahkan segala urusan hamba mu ini

Alhamdulillah Aku masih diberi peluang oleh-NYA untuk bernafas hingga ke saat ni Alhamdulillah Kandungan masuk 24 minggu, moreless 6 months so far as my concern, baby and mommy doing just fine
done my scan last week Friday, doc said baby okay cuma doc x bole pastikan jantina
nevermind la... done my routine check up kat KK too last tuesday, so membosankan!!!
tapi memang aku nak gie scan kat Klinik Warda this saturday to check jantina..suspen!!! Lately, banyak benda/pekara yang happen yang menduga aku apa lagi, kene hadapi and teruskan hidup la kan I'm trying so hard to please and be nice to everyone by hoping others also can do the same things to me I really meant it...seriously oh ya, this weekend wedding hani, tak sabar rasenya nak makan lauk kenduri kahwin by right aku busy membuat bunga tisu untuk centerpiece tapi mood masih so and so baru siap 5 centerpice out of 24, harap-harap sempat la nak siapkan projek centerpiece ni
tapi memang akan simple je la sebab...sebab idea tetibe membosankan
mungki…

Wordless Wednesday

dia yg bodoh sombong..I guess

fuhhh!!! lega la cket even not 100% semalam, kitaorg komplot satu team jumpa bos bukan nak memburukkan bos yang satu ni but he's too much! bukan cket2 lorat bos baru ni...kononnye, dia baru nak buat perubahan kat ofis ni tapi dia memang silap langkah sebab terlebih kuah dari sudu sudah!
tau la awak tu baru pastu tue bodoh sombong kitaorg bukan lah nak mengajar tapi cuma tunjuk ajar tapi mungkin tittle manager sombong tak bertempat and banyak buat silap and tersanggat annoying harap-harap bos besar boleh jinakkan bos bodoh sombong and jadi manusia normal sebaik mungkin
baru la aman and boleh kerja sebaik mungkin!