Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2017

My induce labor kind of story

Entah knape nak sangat share pasal induce labor ni... Sebab bila baby tak kuar-kuar sampailah estimated delivery date or known as edd makin hampir aku gagah google almost everyday pasal induce ni... Memula takut... Pastu rileks... Pastu nervous... Eh eh eh mcm2 version cerita induce korang akan baca and perasaan ko pun mcm tak mentu yg tak tahu punca... Tapi yela bahagian masing-masing... Allah SWT dah atur perjalanan hidup kita ni... Setiap kehidupan atau kematian juga Allah SWT dah tetapkan...

Day 1 - 16/05/2017
Since kene menyerah diri kat hospital... Bolehlah take our own sweet time nak bersiap ke hospital... Lepas hantar anak g school and break1st... Barulah pergi ke hospital ampang. Duk kat sempadan cheras kajang sepatutnya kene pergi kajang tapi hospital ampang tetap dihati. Sampai kat PAC hospital ampang doc check dah 3cm tapi serious takde sakit ke apa. And the worst part is suddenly detect GBS (keputihan) terus doc ckp baby kene tahan wad 5 hari untuk completekan antibiotic.…