Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2015

Ramadhan....

Assalammualaikum dan salam ramadhan....

hari ni murapakan hari ke 13 umat islam berpuasa.

Ramadhan kali ke 2 tanpa arwah mama dan arwah ayah bersama (Al-Fatihah)... Ramadhan kali ni, diduga tiada air... sungguh mencabar... sangat mencabar... almost sebulan takde air... dahlah susah nak mandi, basuh kain & masak... memang mcm air lah duit kuar nk mendobi n beli makanan... Wahai hati, bertabahlah... semua ini ada hikmahnya...
Alhamdulillah, last week friday on 26/06/2015 berbuka di #ChakriPalace di #Pavilion... Makanan masakkan thailand. buffet ni kitaorg beli kat groupon murah 35% dari original price. bolehla... bolehla... siapa yg pandai menilai benda makan, since tahu masakan thailand, makan sampai pengsan udang and sotong barulah berbaloi2... kalo setakat makan nasi then ambik lauk ayam-ayaman.. memanglah rugi.... birthday kek last minit beli kat #baskinrobin. overall happy walaupun tak boleh nak catch up dengan kawan2 sebab anak meragam... hope boleh gather lagi mcm ni next yea…

Happy birthday mama...

Segalanya kaku
Hati terus menangis
Bila mengenangkan
Dirimu telah tiada

Kau pergi tanpa pesan
Tinggallah aku sendiri
Menghitung hari


This is how i felt everytime teringatkan arwah mama... ya, aku menghitung hari untuk berjumpa dengan mama one fine day, InsyaAllah... 
hari ni 08 june, merupakan hari lahir buat arwah mama, if she still alive, umur dia 65thn. Allah SWT telah tetapkan segalanya. Ya aku pasrah cuma kehilangan ini bagaikan parut sukar untuk dilupakan.
Whatelse? I hope she's fine over there. Semoga arwah ditempatkan dikalangan orang yang beriman dan ditempatkan disalah satu pintu-pintu syurga.
I miss you mama, miss you so much... No words can explain my feelings now... 
Al-Fatihah

Jeritan batin dari anakmu yg amat menyayangi serta merinduimu,
bea