Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2011
sakit gusi dh menjasi2 sakit sgt2 rase nk menjerit je tapi mulut terkatup saje tak boleh berkata apa2 malam tadi tido pun tak lena sebab tekanan perasaan yang teramat sangat menahan sakit gusi yang tak terperi

sakit.gusi

hari nie dh hari ke 4 sakit gusi gigi bongsu sedang berusaha untuk keluar dari sarang abes bengkak pipi aku bilekah penderitaan ini akan berakhir? adushhh sakit! HELP!
taktau nape kali ini aku jadi manusia paling benci makan ubat padahal... aku manusia yang sangat chintakan ubat-ubatan pantang sakit cket bg jerla aku makan ubat apa pasti aku akan ngap! sampai ada yg berkata aku gemuk sebab cket2 makan ubat ye ke?
mari la ramai-ramai doakan supaya saya cepat sembuh amin
gud news is husben will be around smile ;p (with pipi yg kembang sebelah)
bye uolls

Luahan hatiku

hye uolls
hari nie genap aku and husben has been in relationship for 4 years and 8 months ♥♥♥ yeay  ♥♥ ♥
Happy Anniversary sayangku!


morning sampai ofis bos belanja nasi lemak lauk ayam
huhuhu
makan pree!!
yummy
but to tell the truth I'm not happy today
i try to make my day happier but I failed! dem!
K.A.W.A.N name pun kawan berkawan sajelah jgn treat kawan lebih dari seorg kawan tak perlu terlalu mempercayai kawan mereka semua mcm lalang bile jumpa si A dia akan ikut rentak A bile jumpa si B dia akan ikut rentak B dan seterusnya.. apatah lagi mengharapkan kawan atau meminta tolong kawan nanti si kawan nie akan kenang pertlgn diberikan untuk tujuan mengungkit sampai bebile utk bgtau kawan yg lain betapa dirinye bagus kerana telah menolong kita sesetenggah bile kite susah yg beria2 blum tentu kawan tue boleh tlg kite nk cube memahami pun idak apatah lagi nk menolong mengurangkan masalah hampeh! berfikirla berkali-kali samada sblm nk berkongsi/bercerita bersama kengkwn terlajak perahu boleh undur, terlajak kata, p…

23.04.2011

yuhuuu.. working on boring Saturday
Janji ngan ayah nak break1st early in the morning 8am but bagun pun 9am mama said ayah almost merajuk huhuhu naseb baik mood ayah ok lagi me + husben + kila + tma + mama + ayah
Target [ Break1st + Celcom + Pick up kete] went to Damai makan Nasi Lemak for break1st ***yummy*** celcom tukar Plan - done Pickup kete at Ipoh Street - done yeay I'm Happy
now, in office working - Over Time for extra pocket money
sheffa coming over to pick dulang hantaran I'm happy bile orang lain nak pakai my dulang hantaran I'm happy to make other happy
chow  xoxo

TGI Friday!!!

yeay..yeay..yeay I ♥ FRIDAY! TGI Friday -Thank God it Friday Husben balek KL will spend the weekend with him


wink..wink
today will go and pick up my car
rindu gilesss
almost 2 week tak jumpa ngan my car
yeay..yeay..yeay!!!




many said we need quick honeymoon but where? when? Time are limited!!!
yet still under consideration
call up iTuneManagement (M) Sdn Bhd
my voucher is still valid until end of this year
they said we can go to Thailand
yeah...yeay...yeay



Give away voucher for Nurul
for short vacation @ Pangkor
more less like wedding gift
enjoice!
oh yeah just remember I haven't finish my bridal package (SPA)
@ Taman Sari, Shemelin called them up and set appointment on May 2nd since this will be my last appointment I will take picture and update about them as much as I can cuz.... I am so extremely happy with their service! and would like others to share the experience
Going to Kedah on May 6 to send SIL for study Short vacation I guess will drop by to BIL place yeay..yeay..yeay hoorayyy!!


see ya'
enjoice ur weekend…

Menu kegemaran husben

Menu : Asam Pedas Melaka




Bahan-bahan:
3 keping ikan pari
4 ulas bawang merah
4 ulas bawang putih
20 gm kunyit hidup
100g cili kering (dikisar
10gm belacan
2 kuntum bunga kantan
3 biji kacang bendi
Sedikit asam jawa ( campurkan air dan jadikan jus)
Beberapa tangkai daun kesum
Minyak untuk menumis
Garam secukup rasa
Air secukupnya

 Penyediaannya:
1. Ikan pari dibersih dan di potong mengikut saiz yang anda suka. Ketepikan
2. masukkan minyak ke dalam periuk. Apabila minyak panas, tumis bawang putih, bawang merah, kunyit hidup dan cili kering yang telah dikisar. Kacau hingga naik minyak.
3. Masukkan air asam dan juga belacan.
4. Biarkan kuah tersebut mendidih kemudian masukkan bunga kantan, daun kesum, ikan pari dan akhir sekali masukkan bendi.
5. Sedia untuk dihidangkan.


Menu 2 : Sup Ekor Istimewa


Bahan-bahan :
1/2 kg ekor lembu
200gm bawang besar (dikisar)
15gm bawang putih (dikisar)
15gm halia (diracik)
3 bungkus punjut tulang
5 biji cili padi
1 biji buah tomato
5 keping cendawan (dicarik kasar)
limau nipis (diamb…

•Dilema•

saya dalam dilema
saya terpaksa memilih
antara 2
poyo je kan..
actually sudah tibe masanye untuk saya memikirkan masa depan yang lebih serious
untuk kebaikan diri sendiri dan keluarga
saya tak mahu tersalah pilih





saya tiada pilihan
saya mesti bekerja
sebab saya tiada pilihan
tapi kali ni saya terpaksa memilih untuk terus bekerja di company sekarang atau mencari kerja baru
keje skrg... contract basic rendah incentive tinggi(ikot naseb),  OT cket,  Annual Leave ciput(8 days only),  keje xstress,  boleh on9(except FB) keje baru ☻permanent ☻ sepertimane yg sedia maklum, if permanent memang la banyak sekali banefitnye! but gaji fixed! boleh ker aku survive?
actually, aku bukan la baru hendak mencari
saya sudah mintak tolong one of my bestie untuk masukkan saya di tempat kerja dia dan apply here and there
but, still under consideration
but if dapat?
adakah saya sudah bersedia untuk meninggalkan kerja skrg?
saya dalam delima
ye!
saya perlu solat istikarah
saya akan cube minta pertolongan dari-Nya

pagi•yang•stress

adoi!!!
saya
stress!! stress!! stress!!
knape saya stress pepagi yang nyaman nie??
sebab..sebab..sebab..
ramai tegur saya dah gemuk!! even husben also tegur saya gemuk!!

arghhh
HELP!
yer..yer..
saya tahu!
saya yang bersalah..
xmo cakap lagi
nak sambung kerja
-bai..bai-
•END•

sewa dulang hantaran•sewa lantern•

♥ Hye Lovely ♥
♥ Hye Uolls ♥
•• •Here some of my wedding stuff to be rent • ••
Just drop me an email for any enquiry 






wedding again!

♥ Hye Uolls ♥
today me and hubby akan gie wedding one of azrin's officemate
yeay!!
dapat makan nasi minyak lagi!

yeahuu

♥Hye Uolls♥
♥Hye Lovely♥
♥ Hello Sweety♥
Yeay... Yeay... Yeay...
Hubby akan balek KL and we will spend weekend together!
Banyak giler benda nak catch up together!

See ya!!
- bai..bai-

Wedding•Photo•Album-DELAY

♥ Hye Lovely ♥
Quick update!
my OP(for Reception Day) called yesterday, infrm...

photo alblum delay until eom
its ok
i'll be waiting
Bye uolls

1st•Wedding•with•him

♥ Hye Lovely ♥
today nak cecite gie wedding last weekend 9th April 2011 di Manjalara
knape ngan wedding tue yer??
wedding tersebut merupakan wedding yang pertama we both attend since we are married
so agak special la yer!
wedding my cousin, eventho we never met.
btw, congrats newlyweds!

jap..jap..jap.. later baru nak upload picture... opss... sorry!

1 month anniversary...alhamdulillah

Bismillah.. A'kum..
Hye lovely
Alhamdulillah
Today...
12 • 04 • 2011
genap sudah sebulan (1 monthaku dan AZRIN menjadi WIFE and HUSBAND
woottt..woott ♥ Happy 1 month anniversary me and Husben ♥ picture taken from lonelyreload.blogspot.com/2011/0...ary.html
so far sooo good.. enjoy being a wife..
Alhamdulillah
BUT
yet, still and keep learning.. to be better in everything!!!
blum berisi lagi :P • but hopefully soon • InsyaAllah
Last but not least,
I hope and wish...
Allah S.W.T bless both of us(BEA and AZRIN) forever and ever
no celebration
but its ok
I'm happy as long him beside me
smile!!! cheers!!!
abah (FIL) in KL.. so malam nie we both gonna meet him

note : PLS PRAY FOR OUR HAPPINESS. THANKS!!!

saya nak •kurus!• plsss!

saya nak kurus!
iye betul!! saya nak kurus!!
saya dah bosan dengan keadaan saya sekarang!
saya yakin saya boleh kurus!
cume selama nie saya akui saya malas!
so???
saya perlukan batuan kalian semua
Doakan saya!
Doakan saya supaya saya tekun untuk kurus
InsyaAllah...
berkat doa kalian, saya boleh kurus!
Iye..iye, saya janji saya akan berusaha bersungguh-sungguh
sekian, terima kasih

Anugerah•Bintang•Popular•Berita•Harian•2010

♥ Hye Lovely ♥

went to  Anugerah Bintang Popular Berita Harian ABPBH 2010 @ Genting Highland..
enjoice uolss ♥♥♥ 




  
 
   



 

Goodbye•Farewell

this post dedicate to my dearest friend...hanizaa @ hani @ honey
Last few month, honey complaint tak tahan ngan keje dia and try so hard to find new job so that she able to get out from this so-called-hell!
Last month, one of her bestie ask honey to apply job kat one of local bank, today officially dia dapat job tue! Congrats!!! Now she's leaving! yeah I know, leaving for good rite? better offer, better career.. insyaAllah better life..
so much we both been thru for past more than one year.. suka duka.. but its occay, let all the memories safe in our heart.


"Hani, org harap our friendship will last long eventho we're no longer working together. Org takkan lupe kenangan bersame Hani. Org anggap Hani seorg kawan yang sangat baik(in other hand we have to accept no one perfect in this world). Org wish Hani all the best. Semoga Hani success dengan kerjaya baru. Thanks for everything. You're such a nice girl and deep inside my heart belive ada hikmah disebalik semua nie. Org …
Assalammualaikum..
Hello to myself..uolls... ♥♥♥
I tot today will be a wonderful day but I was wrong.
Why I tot today will be a wonderful day? cuz today hubby akan balek KL and me able to spend time with him and some more yesterday lega cket sebab kurang satu beban, dh brenti dari GYM.. transfer membership to my sister Kila.. alhamdulillah..
Why am I wrong? Cuaca tak sentisa tenang..cuz this morning, I askd Gbum(my 1st sister) to send me to office, 1st my brother yang driving from home to office. after send us, Gbum meet with an acident! adoiii!!! dunno what to feel.. but I'm sure I'm NOT happy.. but it was my mistake too.. tak reti nak hidup independent, suke nak mengharapkan orang lain.. actually aku boleh je drive sendiri, tapi aku xnak sebab fikir malas nak kene saman parking.. mungkin ini balasan aku, xnak bayar parking balasan kete xcident lagi banyak kene ganti rugi.. DUGAAN!!!
Yang penting, tadi Gbum langgar ngan kete BMW.. naseb baik kete BMW tue tak teruk sangat dan seper…

•AprilFool•

♥ hye lovely ♥


♥ hello uolls ♥
♥ • Aprilfool • ♥  Bulan April..bulan Aprilfool...huhuhu... kat ofis few of my ofismate kene tempias Aprilfool nie.. Cian diaorg.. kebanyakkan kene, sum1 call infrm ada customer nak jumpa kat luar but bile kuar tade orang.. huhu.. since aku nie duk kat pintu kuar masuk, nampak je la aksi kelakar mereka.. hahaha.. serious kelakar!!! wakakaka... naseb baik tade kenekan aku, kalo aku kene, sure orang yang mengantoikan aku tue kene maki hamun, but dalam hati jer la yer..
♥ • New target! • ♥
Since past 2 months aku busy settlekan hal kawen, so this month aku kene kerja keras pastikan prestasi keje aku seperti sediakala.. bos aku dh remind awal2, if aku xblh nak perform bulan nie, counseling letter pasti aku akan dapat.. huhuhu.. sepajang aku keje hampir 3 tahun nie, aku masih belum pernah terime surat yang menggerunkan tue.. so kalo boleh nak la keep good record la kat ofis nie supaya kalo aku nak tukar keje bos aku boleh bagi surat penghargaan yang sangat POWER…