Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2014

Pregnancy week 25 and baby spa

Assalammualaikum & salam syg...

Alhamdulillah, skrg aku dh masuk week 25 sgt bersyukur dengan keadaan aku. Last week buat 3d 4d scan kat klinik Fauziah kat area Taman Watan, Ampang, Selangor. Sangat teruja cause ini kali pertama buat. Sgt berpuas hati and aku rase harga sangat berbaloi cuma RM120 kita dpt cd and gambar sekali. Kalau ada duit lebih, boleh buat detail scan sekali it cost you RM150.00. And if ada more and more extra money can do both... detail scan + 3d 4d scan total RM220 sahaja.Masa mengandung atif hanya scan biasa even time nak tahu gender baby. Naluri beria2 nak tahu jantina baby tapi pada hakikat tak kesah as long baby dalam keadaan baik and sihat. Mengandung pun dah bersyukur tak terhingga.
My sister call last 2 days inform ada beli spa pakej untuk atif and azim untuk hari ni. Nasib baik jatuh hari hubby off day kalo tidak mcm mane nak handle si kecil dgn keadaan aku yg mengandung ni.... Name tempat tu Hippopo Baby Spa and Wellness terletak kat Centre Point Dam…

Pregnancy week 22

Assalammualaikum dan halooo dairy!

Alhamdulillah kandung cecah 22weeks... cuma risau baby kurang gerak... but doc said its normal selagi belum 28weeks... next week ada appointment scan 3d 4d kat klinik fauziah ampang... tahu pun dari kenalan yg pernah buat.... cuma rm120 je siap cd! Curlastkan? Memang lumrah bila kita mengandung tak sabar2 nak tahu jantina baby... mcm aku hari tu genap 20 weeks terus g scan tapi doc kata tak nampak but maybe baby boy... tak kesahlah asalkan baby sihat....

sementara tu, lately kesian aku melihat putera kesayangku yg sorg tu... makan tak seselara sebelum ini dan kerap tak sehat.... harap2 dia akan kembali cergas and  ceria seperti sediakala.....


so setakat ni cerita kali ni.. insyaAllah kita sambung lagi di masa akan datang....

love and hugs......