Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2012

miss my chenta hati, so much!

Salam. hari ni kat ofis tak busy sangat but yet still have work to be done in the same time, fikiran asyik teringatkan si kecil si jantung hati, Atif


today and yesterday, abah dia jaga since his off day I know my son in good hand but dunno why I can't stop thinking about si kecil tu :( rase rinduuu yang tak tertanggung nak cakap ngan si kecil, but dia masih tak boleh berkata-kata nati nak balek, dakap dia kuat-kuat... hehehehe last night, he well behaved cuma bangun sekali je, actually dia mengigau menangis but me akan menyusukan dia juga sebab tak reti nak dodoi untuk tidokan dia manually Alhamdulillah, last weekend tengah layan tv, tetiba si kecil pusingkan badan dia yeay..yeay..yeay si kecilku sudah pandan meniarap, Alhamdulillah mula-mula mcm sangkut part tangan, but after few trial he manage to pusing dengan cara yang betul so cute!!! sebagai Ibu, aku mengharap hanya yang terbaik untuk si kecilku This week, kat news byk bercerita pasal Israel bom Gaza bila tengok gambar mangsa…

Luahan hati di Rabu

Salam buat masa sekarang, aku hanya mampu bersabar dan bertahan cuba berusaha ke arah kebaikan tapi terlalu kuat halangan yang perlu aku tempuhi terlalu banyak duggan semoga Allah SWT memberi aku kekuatan dan jalan untuk aku menyelesaikan kekusutan ini, InsyaAllah mengharapakan sinar baru yang lebih baik ☺ 
Amin

♥,
bea
*ini hanya luahan perasaan, tiada apa serious yer!!!

to all mama out there.... suggestion only!

Salam....
Just nak share... hari tu jenjalan ngan family kat Pandan kapital masa tengah makan tetiba atif takmo duk nak berdukung and jenjalan masa bawa atif jenjalan then singgah kat kedai jamu saje cekidout jamu untuk orang selepas bersalin macam aku ni... after bertanya then akak tu syorkan aku dHERBs tu dia cakap boleh tambah susu...wah dengar bila boleh tambah susu...iolls terus lah berminat and beli harga pun takder la mahal mane pun....


selepas sebulan beli baru la aku start minum aku pun tak pasti knape aku tak start minum sejurus selepas aku beli tapi ternyata kakak yang jual jamu tu tak tipu Alhamdulillah, dengan izin dariNYA, susu badan aku makin banyak siap boleh buat stok 2-3 hari sebelum ni, pam hari ni untuk anak minum esok lagi satu yang aku perasan, banyak perubahan positif yang lain aku sangat mengesyorkan ibu-ibu diluar sana mencuba produk ni aku tak dapat komisyen pun cuma nak berkongsi ♥, bea

Mom & Wife

Bismillah.

Syukur Alhamdulillah atas kurniaan-MU Ya Allah. Amin.

Perasaan yang sukar digambarkan mahupun diluahkan dengan kata-kata untuk megambarkan perasaan aku sekarang. Aku amat bersyukur dengan apa pun yang aku nikmati kini walaupun tidak kaya dengan wang ringgit mahupun harta. Tapi harta yang tak ternilai iaitu suami dan anak tersayang.

Atif sihat setakat saat ini
Aku & fam pernah dikejutkan dengan berita yang agak merunsingkan
pada mula, bawa atif pergi klinik sebab atif kerap muntah/terjeluak
bila doktor check, doktor cakap 'mungkin' atif mengidap penyakit jantung berlubang
perasaan aku sukar digambarkan tapi cuba berlagak seperti tiada apa-apa yang berlaku
lagipun, aku lihat atif tidak menunjukkan sebarang tanda seperti dia sakit atau apa
seminggu kemudian, ketika check 2 bulan, Doktor pakar mengesahkan atif sihat..Alhamdulillah

Husben pula cuma merungut sebab masa sangat terhad untuk bermanja dengan anak
sebab setiap hari aku akan bangun kul 5.30pagi bersiap-siap…

Atif 4 mo checkup

Salam, Semalam selesai checkup 4 mo' untuk Atif Ikut naluri seorang ibu, rase macam Atif demam tapi bila checkup misi cakap tidak pulak Alhamdulillah...Ibu harap Atif sihat selalu Aku tepek kat dahi atif KoolFever untuk baby Bila masuk jer bila bilik check up misi terus cakap kalo anak demam ambik appointment lain camtu plak? cukup baguslah aku datang okay! kali ni berat atif tak banyak naik, cuma 6.6kg
tinggi pulak tade perbezaan 54cm
untuk check 4 bulan, baby tak perlu di suntik cuma cekidout condition baby saje
next appointment will be on 2/12/2012
hopefully, semua berjalan dengan baik Thanks to mama & ayah cuz blanja me yesterday kat mamak stall tak tahu kenape mengidam sangat roti canai & teh tarik mengidam? hahaha...tapi tade 'isi' pun...dah buat test pun result menghampakan but mama bagitau yang aku akan sukar untuk kembali pregnant dalam masa terdekat sebab aku masih lagi dalam proses 'breastfeed' aku bukan apa, umur makin meningkat kalo boleh nak pr…