Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2011

Lazy...lazy & Lazy!

hahaha kinda funny you got nothing to do during month end
I like the situation but someone not sape? of course our bosses
sibuk monitor our productivity mumbling bila all the productivity didn't meet his expectation like we care?
cepat la hari Friday I'm dying nak tido lama2
gile pemalas minggu baru, baru aje bermula well, what to do I admit.saya pemalas hahaha
Spread ♥ Love • Much ♥ Love Take care everyone!

The Day When I Know I'm pregnant....alhamdulillah

Assalammualaikum wbkt
After more than 5 years in relationship and 6 months of marriage alhamdulillah..I'm pregnant for 11 weeks now (11 weeks told by the doc) ok, early stage tade pening2 and tade muntah2 alhamdulillah...til now
since when I notice I pregnant?
can't remember but... while working, bile my stomach berlanggar ngan my table..rase ngilu tapi macam tak fikir apa pun asal makan spicy food, my stomach tersangat sakit keadaan berlarutan

nak dijadikan cerita, aku ada beli pregnancy test kat farmasi
siap 2 pair
1st trial 1 days after my period supose to due
and 2nd trial is a week later on Oct 1st, 2011
but both result is negatif
so gedik I chose 1/11/11 to check with doc
I was so kelangkabut and askd nabihah to acompany me to see doc since dia ada pengalaman
so kelangkabut sebab my sister keep calling either done the pregnancy test or not
to her, once the pregancy test, tak payah pening2 nak fikir pregnant or not

sebelum masuk jumpa doc, mcm2 fikir ayat yang sesuai sebagai mukadimah
last2 ca…

Takut!!!

yesterday and a day before merupakan hari paling huru hara dalam life selama 27thn lebih ok..lets start the story its happen on wednesday nite around 9pm bila nk mandi tetibe..........darah? what? perasan bercampur baur..but for sure sad and scared terus mandi sambil otak bercelaru keluar toilet terus masuk my bilik grab fon and call mama mama cakap relax la sebab sket je and askd to wait until tomoro tak lama pastu husben masuk and apa lagi dia pun cuak so we decided to wait until tomoro malam tu tak payah cakap la, tido tak lena langsung okay! 
next morning, around 1030 am straight to clinic and check 1st clinic - Office Clinic, Bukit Bintang inform doctor I pregnant but yesterday ada blood doc scan and said ada heart beat scan result tak boleh print since out of paper doc advise if want to know better dia suruh pergi jumpa gynea price RM30 but company cover

but pls! I need second opinion!
2nd clinik - Klinik Warda, Kampung Pandan tggu kat recep dia je 10 mins..no one yang entertain bile nurse timbul bgt…

cousin's wedding....Mieza & Husben

Congrats for newlywed...semoga berbahagia hingga ke akhir hayat no picture taken during reception sebab tak hengat letak camera kat mane
next wedding on 28th November...Ryn & Pali...c ya!!!

Spread ♥ Love • Much ♥ Love Wasalam

alhamdulillah..I'm getting better

alhamdulillah now I'm 9 weeks pregnant
now, my condition better than few days back before this, I can't sleep well, felt lazy especially after my lunch time take short nap a must lately with my work, I cant let those thing happen to me no...I can't time mula2, when I know I was pregnant tak boleh makan pedas langsung eventho chili sauce stomach pain bile malam, Allah je yang tahu betapa tidak selesanya aku ketika sakit perut menyerang my maid already advise me to minum air garam, but I refuse since aku kurang percaya with those thing but last few day, my mom buatkan air garam..alhamdulillah til this moment, no more stomach paid eventho I ate spicy food and I notice, skrg boleh tido lena cket
So far, alhamdulillah....aku belum merasai sebarang alahan I'm thankful for that but in future, we know what gonna happen aite? But all I hope is everything goes well and just fine
Bab makan, aku cepat rase muak dengan makanan yang aku makan nasi bukan lagi pilihan utama sebagai menu wajib I need alway…
Salam
dah few days badan leguh2 and lemau sangat tak berdaya bila malam, susah nak lena bila siang, asyik nak lelap
baru nak kerja bersungguh-sungguh but kesihatan terganggu tapi apa pun terjadi, aku mesti bekerja keras juga hanya aku mampu mengubah nasib aku bukan orang lain
yeay! wiken makan nasi minyak cuz my cousin wedding kat Putrajaya tak sabar nak makan rendang daging my cousin nie using the same caterer as my wedding
Spread ♥ Love • With ♥ Love Wasalam

masih mau cuti

Hola everybody
mengantuknye!!! help!!!
jelousnye dengan mereka mereka yang masih ber'holiday' nak join jugak plsss

holiday is over!

alhamdulillah semalam sambutan Hari Raya Aidiladha berjalan dengan baik walaupun tidak berapa meriah
Saya tidak ke masjid untuk menunaikan solat Raya sebaliknya hanya berada dirumah menonton di televisyen dengan itu, sempat juga mendengar ceramah mengikut penceramah tersebut kita sekarang sudah terbalek sepatutnya, sambutan Raya Aidiladha lebih meriah untuk dibandingkan Raya Aidilfitri
hurm nak buat mcm manekan? sudah menjadi kebiasan di Malaysia begitu
esok dah mula bekerja jgn la kite leka & lalai bersih-bersih rumah, gosok baju suami dan kemas apa patut la ye!



Selamat Hari Raya Haji/Qurban

Salam peeps!!! arghhh...sungguh puas saya tido semalam cuma seperti biasa...perutku sakit nasib baik, kebetulan husben masuk bilik dia pun tolong gosok2kn belakang thanks husben
Sekarang saya berada dikantor iye, saya keje iye...saya perlu kerja keras untuk bulan ini sebab gaji yang akan datang cuma makan basic salary saje boleh cover balek dengan OT bagus2 bulan ini sungguh banyak public holiday - Raya Haji/Qurban & Awal Muharam yeay!!!
last but not least, saya ingin mengucapkan Selamat menyambut Hari Raya Haji/Qurban kepada seluruh umat Islam yang menyambut dan Selamat Bercuti!!!
Spread ♥ Love • Much ♥ Love =) Wasalam

#200

Much ♥ Love • Spread ♥ Love =) Wasalam

Hardwork!!!

○• reminder to myself •○
yes! I need to work lil bit harder be more focus & really push to maximum
why? I need to gain more not gain weight but gain more money
now, I can't no longer play play pls bea be serious
are you ready? lets go!!! wish me luck ya' everibody
Spread ♥ Love • Much ♥ Love =) Wasalam

Hope & Wish

Hola peep! I just hope & wish everything will be just fine...insyaAllah everything means ♥ my health ♥  ♥ relationship between...   me and husben, my family, in-law, cousin, friends & everybody ♥ ♥ financial ♥ ♥ work ♥
*

*

*

*

*
MuchLoveSpreadLove
=)
Wasalam

Alhamdulillah

Ya Allah aku amat mengsyukuri atas kurniaan-Mu berharap segala-galanya akan berjalan dengan baik InsyaAllah...Amin
*


*


*


*


*


MuchLoveSpreadLove

=)
Wasalam