Skip to main content

Takut!!!

yesterday and a day before
merupakan hari paling huru hara dalam life selama 27thn lebih
ok..lets start the story
its happen on wednesday nite around 9pm
bila nk mandi tetibe..........darah? what?
perasan bercampur baur..but for sure sad and scared
terus mandi sambil otak bercelaru
keluar toilet terus masuk my bilik grab fon and call mama
mama cakap relax la sebab sket je and askd to wait until tomoro
tak lama pastu husben masuk and apa lagi dia pun cuak
so we decided to wait until tomoro
malam tu tak payah cakap la, tido tak lena langsung okay! 

next morning, around 1030 am straight to clinic and check
1st clinic - Office Clinic, Bukit Bintang
inform doctor I pregnant but yesterday ada blood
doc scan and said ada heart beat
scan result tak boleh print since out of paper
doc advise if want to know better dia suruh pergi jumpa gynea
price RM30 but company cover

but pls! I need second opinion!

2nd clinik - Klinik Warda, Kampung Pandan
tggu kat recep dia je 10 mins..no one yang entertain
bile nurse timbul bgtau doc yang buat scan baru je balek kene datang esok kul 9am
price scan RM28
Tade rezeki nak scan kat situ. Hearsay - klinik nie bagus

3rd clinic - Klinik Kita, Pandan Indah
Sampai terus tanya ada buat scan x and harga
scan je RM35 but if nak print RM50
Ok scan....
Doc sd baby baru 7 weeks 6 days
memang sangat kecik tak jelas sangat
and..and..and
doc said aku ada cyst
but doc said cyst will dissapeared once baby growin
doc suruh jaga elok2 since baru lagi
and datang scan lagi another 2 weeks or more

Alhamdulillah
everything is fine

InsyaAllah another 4 weeks nak g scan lagi
nak check condition baby lagi

bersambung...





Popular posts from this blog

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

alhamdulillah

since tahu husband cuti hari ni and dia akan hantar aku gie keje aku decide nak gie klinik buat scan tengok jantina baby deep inside my heart, aku mcm agak tak keruan selagi tak dapat tahu jantina baby so we decide nak pergi scan kat Klinik Warda kat Kg. Pandan
berdebar debi tak payah cakap la pasal nak tahu jantina tu dub dab..dub dab Dr Warda cakap baby boy and nurse also cakap baby boy I was like so happy bila tengok muka husband happy cuz he's the one yang beria-ia nak baby boy aku memang jenis aku happy bile dapat buat orang lain happy and I was so down if I make someone else not happy or sakit hati..trust me
mengikut perancangan, if baby boy husband yang akan pilih nama and if baby girl aku yang akan pilih nama untuk baby..so, husband its ur turn!!! I know my husband, stil boleh consider if aku bagi pendapat so aku tak worry sangat pasal pemilihan name untuk baby ni

sebelum pergi scan, aku nie sure tanya pendapat orang sekeliling
my dad cakap lelaki for no reason, my mom cakap lelaki sebab …

BFF wedding and hangouts

saya amat happy hari nie
CONGRATS to my BFF Sheffa and her husben Han welcome to the club sheffa!!! Dengan sekali lafaz, Sheffa sah bergelar isteri kepada Han disaksikan sedara mara terdekat alhamdulillah semua berjalan dengan begitu lancar dan cukup meriah
 
 
 
 
 
  Tengah hari tadi sempat hangouts ngan my truly BFF Honey...Mac...Alynn muchuk! mula-mula layan Yong Tau Foo Ampang




Then after kekenyangan we olls melantak kat Yong Tau Foo Continue pula kat Coffee Bean we try their latest drink cookies and cream mungkin sebab dah kekenyang rase tak sampai
 
 
 
 
 

Mane tak gemuk asyik Jalan-jalan cari makan aje!
Last but not least hasil kerja menghasilkan Guest Book untuk Sheffa * *<