Friday, November 25, 2011

Takut!!!

yesterday and a day before
merupakan hari paling huru hara dalam life selama 27thn lebih
ok..lets start the story
its happen on wednesday nite around 9pm
bila nk mandi tetibe..........darah? what?
perasan bercampur baur..but for sure sad and scared
terus mandi sambil otak bercelaru
keluar toilet terus masuk my bilik grab fon and call mama
mama cakap relax la sebab sket je and askd to wait until tomoro
tak lama pastu husben masuk and apa lagi dia pun cuak
so we decided to wait until tomoro
malam tu tak payah cakap la, tido tak lena langsung okay! 

next morning, around 1030 am straight to clinic and check
1st clinic - Office Clinic, Bukit Bintang
inform doctor I pregnant but yesterday ada blood
doc scan and said ada heart beat
scan result tak boleh print since out of paper
doc advise if want to know better dia suruh pergi jumpa gynea
price RM30 but company cover

but pls! I need second opinion!

2nd clinik - Klinik Warda, Kampung Pandan
tggu kat recep dia je 10 mins..no one yang entertain
bile nurse timbul bgtau doc yang buat scan baru je balek kene datang esok kul 9am
price scan RM28
Tade rezeki nak scan kat situ. Hearsay - klinik nie bagus

3rd clinic - Klinik Kita, Pandan Indah
Sampai terus tanya ada buat scan x and harga
scan je RM35 but if nak print RM50
Ok scan....
Doc sd baby baru 7 weeks 6 days
memang sangat kecik tak jelas sangat
and..and..and
doc said aku ada cyst
but doc said cyst will dissapeared once baby growin
doc suruh jaga elok2 since baru lagi
and datang scan lagi another 2 weeks or more

Alhamdulillah
everything is fine

InsyaAllah another 4 weeks nak g scan lagi
nak check condition baby lagi

bersambung...