Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2010

4 T H . A N N I V E R S A R Y

Salam, alhamdulillah.. our(me and azrin) relationship genap 4 tahun on 27.08.2010.. lame tuh.. tapi terse kejap je.. terlalu banyak dugaan and cabaran sepanjang empat tahun menyulam chenta.. semoga hubungan ini akan berkekalan hingga ke akhir ayat serta diberkati and dirahmat oleh Allah SWT.. insyaallah.. yang paling penting, mengharapkan hubungan ini akan berakhir dengan ikatan suci(kawen).. insyaallah.. doa hanya yang terbaik untuk kami berdua.. On our anniversary yesterday tade celebrate pun cuz masing2 pun ada hal.. nati ingat lepas bulan ramadhan nie,, nak celebrate special cket.. cuz insyaallah, this is our last anniversary together sebelum sah menjadi husband and wife..

I N S Y A A L L A H

salam,, alhamdulillah, hari nie masuk hari yang ke-16 umat Islam menjalankan ibadah puasa.. hari nie.. me akan berbuka pose bersame rakan2ku di Marriott KL..

actually today nak story mory what happen this morning.. suddenly azrin ask me..

HIM: eh bile kite nk kawen neh?

ME: tahun depan 11/6 la kottttt

HIM: apasal lambat sgt tuh??

ME: nak kumpul duit la..

memang patut la azrin tanya cuz we actually dah tunda tarikh dah banyak kali.. dalam kekalutan nie, masih berteka teki, adakah aku bersedia? yeke aku nak kawen neh?? nati kawen mcm mane kehidupan aku?? mcm-mcm yang bermain difikiran aku.. iskh.. ini bukan masa nak bercongak atau berteka teki.. aku kene terime realiti.. huhu.. aku dah nak kawen!!!! insyaAllah..

besok genapla aku ngan azrin in realationship selama 4 tahun.. syukur alhamdulillah.. semoga hubungan ini akan berkekalan serta diberkati and dirahmati oleh-Nya.. amin..

.:wedding songs:.

antara lagu yang untuk di consider kan..

love of my life - Darlathe love i found in you - Jim BrickmanI'm your angel - Celine Dion Feat R.KellyBecause You Love Me - Celine DionSway - Micheal BubleTake My Breath Away - JessicaAlways on my mind - Micheal Buble

.:Pre Wedding:.

insyaAllah, next year on Feb plan nak buat pre wedding photo shoot session.. plan lokasi nak buat kat gambar mcm kat atas.. lokasi ialah sekinchan.. hehehe.. yerla mane nak dapat padi kat KL nie.. sekinchan nie la paling dekat la ye..

tapi tak sure jadi ke nak buat slide show time majlis resepi cuz buat daytime and buat kat padang.. mcm tak sesuaikan? tapi apa pun stil akan buat pre wedding session.. tak dapat buat slide show, i akan print few pictha i akan gantung je kat khemah santai.. yehh!!

if jadi, of course nak kene buat slide show dengan iringan lagu.. antara lagu yang akan digunakan ialah "Tercipta untukku & Ku Ingin Selamanya" both song are from Ungu.. the lyrics, fantastic!!

admit and learning....

ada few incident lately yang happen surround me yang jelas and nyata menjelaskan yg aku merupakan seorg yang sangat and terlalu pentingkan diri sendiri and obviously kurang sabar.. yep, i know sgt kejamkan? well what to do.. mungkin dh terbiase.. aku memang perasan, aku nie susah nak dengar pendapat or pandangan orang lain, lagi-lagi bile orang cube nasihatkan aku.. aku selalu fikir apa yang aku buat slame nie semuanye betul.. bile kurang sabar, terjadi sikap panas baran or membobok(membebel and memaki hamun tak tentu pasal) tak tentu hala.. really i hate this.. but its me.. sgt nak ubah sikap yang sekian lame sebati ngan diri ini.. but it time for me untuk berubah and ubah sikap.. tanpa aku sedari, aku telah menyakitkan hati ramai orang disekeliling aku.. betul la ada pepatah "disebabkan mulut, badan binasa".. beside that kalo aku terus ngan sikap negatif nie.. org lain berkemungkinan akan hilang rase hormat kat kite.. yeah..sudah tibe mase untuk berubah.. menjadi insan leb…

patut lerrr

skrg jam menunjukkan kul 2.08am.. yet i'm stil infront of my lappy.. tak boleh tido and of course tak rase ngantuk lagi.. since my sister kawen, my hse lil bit huru hara cuz our barang tak organize mcm dulu.. i sleep here and there.. tonite, tido bilik belakang.. tgh melayan perasaan suddenly my mom came in nak masuk toilet.. suddenly............arghhhhh toilet dah banjir and air melimpah ruah almost near with my tilam.. deym.. permualaan hari yang kurang baek.. HELP! nk tido pun rase geli.. hehe.. gediksnye kamu bea! sape punyer keje neh masuk toilet tak tutup air.. nak kene rotan neh.. kotor + membazir!! urm naseb baek dh lewat malam nak jerit2.. sure esk akan ku jeritttt sepuas hati supaya org yang lalai tue rase bersalah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

no more of tma

last few day me n tma had so much fun.. tapi since wida came, tma trus jd gediks and dun want us anymore.. just now wida call up bgtau ayah send tma balek.. sob..sob.. sgt sedey ok!!

Salam Ramadhan

alhamdulillah kite dah berpuasa hampir seminggu.. tapi saya?? shhh.. rahsia.. hehehe.. btw, selamat menyambut bulan ramadhan kepada semua.. semoga ramadhan kali ini lebih diberkati, insyaAllah..

suspen

last nite around 10pm teman my fren makan kat one of kedai around pandan indah.. after makan, nak naik kete sunddenly tengok tayar pulak pancit.. call for rescue., after betulkan my tayar balek rumah and tido.. this morning nak hantar kete g bengkel sunddenly terdengar suara kucing.. mieow..mieow.. cari-cari, tapi tak jumpa.. suspen betoi.. buka cover engine then simbah air pun stil x jumpa.. iskh.. my sis undurkan kete stil tak nampak kelibat kucing.. cuak gak kalo tetibe mati ke kucing tue if reverse kete tue.. last inject kete kasi tinggi cket mane tau dia menyorok di mane-mane celah.. alhamdulilah, at last jumpa gak kucing yg sgt chumel tue kat cover atas tayar.. perh,, lega.. kurungalready thatcat..naseb baek tade apa-apa kecelakaan yang menimpakucing yg chumel itu..

lantern

sgt suka lantern nie.. tak abes servey lagi price and patern lantern.. purpose?? lantern saje gediks nak buat hiasan kat umah.. sgt unik and chanteks kan??.. antara kedai or tempat untuk dapatkan lantern yg chumel-chumel : nilai 3 - banyak sgt kedai okay!! pavilionSSFKK decoof online shop note; range harga adalah dr rm19.90 hingga rm75!!

Ungu – Ku Ingin Selamanya

chenta adalah misteri dalam hidupku yang tak pernah ku tahu akhirnya namun tak seperti cintaku pada dirimu yang harus tergenapi dalam kisah hidupku ku ingin slamanya mencintai dirimu sampai saat ku akan menutup mata dan hidupku ku ingin slamanya ada di samping mumenyayangi dirimu sampai waktu kan memanggilku
ku berharap abadi dalam hidupkumencintamu bahagia untukku karena kasihku hanya untuk dirimu selamanya kan tetap milikmu
di relung sukmakuku labuhkan sluruh cintaku di hembus nafasku ku abadikan sluruh kasih dan sayangku

tercipta untukku

Menatap indahnya senyuman diwajahmu Membuat ku terdiam dan terpaku Mengerti akan hadirnya cinta terindah Saat kau peluk mesra tubuhku Banyak kata Yang tak mampu kuungkapkan Kepada dirimu Aku ingin engkau slalu Hadir dan temani aku Disetiap langkah Yang meyakiniku Kau tercipta untukku Sepanjang hidupku Aku ingin engkau slalu Hadir dan temani aku Disetiap langkah Yang meyakiniku Kau tercipta untukku Meski waktu akan mampu Memanggil seluruh ragaku Ku ingin kau tau Kuslalu milikmu Yang mencintaimu Sepanjang hidupku Aku ingin engkau slalu Hadir dan temani aku Disetiap langkah Yang meyakiniku Kau tercipta untukku Meski waktu akan mampu Memanggil seluruh ragaku Ku ingin kau tau Kuslalu milikmu Yang mencintaimu note; i'm so so so in♥lurve♥with tis song.. HELP!!!

alynn E-Day

update basi actually.. alynn 1 of my close fren nowday.. yeah friend come and go.. tetibe sensitif je kan.. btw, back to topic.. alynn selamat bertunang her bf yang hanya di kenali sebagai am.. the majlis was so simple and crowd oso tak ramai bertemakan colour biru.. food + envirnmnt was so nice.. yang tak nice is we're late!! yeah i know.. im supose to come early as 1 of close fren of alynn.. ada insiden yang berlaku which is memang tak boleh elak.. sd sorry to alynn.. hopefully dia memahami and memaafkan atas kelewatan yang berlaku..
note; congrats alynn chayang.. i'm so happy for you and can't wait for your big day to come!!!! cheers!!!!!!!!!

trip to penang..well done!

just came back from penang last nite.. serious penat gler.. tido pun tak nyenyak cuz maybe tersangat letih and fikir banyak hal kot.. trip was ok.. had fun.. 1st time celebrate birthday berjauhan ngan family.. but ok la.. fren with me that time..
Day 1 ♥
siap as early as 9am cuz tot akan bertolak 9am-10am.. bayangkan la kene tggu my fren sampai kul 1130am! deym..so lame kan.. at least inform la yang akan datang lambat.. memang la mereka nie memang sgt popular ngan attitude yang suke lewat.. like or not they're stil my fren.. ;p pada kesimpulan we left kl around 2pm.. sampai kat penang around 6pm.. makan and jalan2 kat we all stay kat eden seaview condo kat batu feringgi.. 4 star for that place.. that nite supper at kedai nasi kandarLine Clear around Georgetown.. food was fantastic.. the people oso nice.. but sebelum tue sempat usha nite market kat feringgi lookin for new sandal.. sakit kaki pakai wadges.. balek condo trus membutakan sampai tak sedarkan diri!!
Day 2
yeah today my birt…

trip to penang

afternoon guys!! x sabarnye nak menghabiskan sisa-sisa hari nie.. esk im going for holiday with my ofismate suzy , imran & apex.. yahuuuu.. bukan apa of course la tak sabar nak g penang esok nak tenangkan fikiran.. chewah.. kan baru je putus chenta ghitu.. nk la recover secepat mungkin.. malas nak fikir benda yang dh lepas lame2.. nk mulakan hidup baru.. kene la buat azam baru..

note ; penang..natikan kedatangan ku esok.. yabedabedu!!

His birthday..

everything goes as plan last Sunday.. last few month me and azrin jalan-jalan cari makan.. lookin for lauk 'masak asam'.. after try few kedai azrin seem not satisfied.. he said dekat kampung lagi shadap.. so i decide to let him taste my mom nyer lauk 'masak asam'.. last saturday, after break1st at Rashid @ ampang, me, my mom and dad went to wet market at chow kit ber'shopping' barang-barang untuk masak untuk celebrate birthday azrin,hehehe.. lame giler tak jejak kaki kat situ occay..
so wake early on sunday morning tolong mama masak.. cuz nak makan2 during lunch at 2pm.. everyone pun sgt menolong.. nasib baik dapat family member yang sgt sporting and understanding.. hehe..
spt dijanjikan, lunch start around 3pm.. azrin said lauk 'masak asam' taste so goooodddd!! yes!!
note; special thanks to mama, ayah, k.dillah, wida&hubby, kila, paan and mekavin for your precious time and help!! uols the best and♥uols always