Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2012

Menghitung Hari...

menghitung hari... itu la yang aku lalui sejak aku diberitahu oleh bos kontrak keje aku tak akan disambung dengan alasan taknak tangung time maternity aku and nak org lain cover keje aku...pasrah hanya tinggal beberapa hari saje lagi aku kat ofis ni pastue, dengan berat hati aku akan meninggalkan ofis ni buat selama-lamanye, mungkin aku percaya, ada hikmah disebalik semua kejadian ni kalo pekara ni tak jadi, aku pun tak tau sampai bile aku akan ada kat sini
I need career improvement 5 tahun sebagai pekerja kontrak tengok, bile tgh aku butuh wang untuk menanggung kehidupan ketika maternity, ketika itu juga aku diberhentikan keje
Hurm, nasib aku la kan.. aku percaya, rezeki berada dimane2 aku kene berusaha aje la
tapi aku rase biasa je nak tinggalkan ofis nie mcm tade apa2 cuma akan bercuti panjang tahla, tak tau rezeki kerja aku mcm mane in future yang penting skrg, aku akan melahirkan anak pada bile2 masa so kene prepare la kan

28 weeks Pregnant

Alhamdulillah I'm now 28 weeks Pregnant

My sister's Wedding - Shakila & Shafiz

    
 
 
  
  
 
 



tiada apa yang dapat dilakukan

Ya Allah sedih/sayu aku melihat keadaan mama kami sekeluarga hanya mampu melihat kesengsaraan yang mama lalui tanpa dapat merasa kesakitan yang dia rasai
Ya Allah sembuhkanlah ibuku dari penyakit yang dia alami dan jauhkanlah penyakit itu berulang serta jauhkalah dia dengan penyakit-penyakit lain
aku rase, sejak aku brenti blaja hingga skrg aku kerap tengok mama sakit jarang skali dapat tengok dia sihat
Mama memang ada sakit kencing manis and darah tinggi setelah bertahun-tahun makan ubat, efek makan ubat-ubatan tu, jantung mama lemah, buah pingang tak berfungsi dengan baik, pendengaran penglihatan yang teruk paling kesian bile mama kene penyakit kulit/solaris... habis seleruh kulit badan bengkak and seperti bekerak
Ya Allah sungguh besar dugaan-MU terhadap mama
aku yakin semua ni dugaan untuk mama dari yang Maha Esa personally, mama memang seorang yang baik dan penyayang Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk umat-NYA

Doa

Ya Allah, Ya Tuhanku, permudahkanlah urusan ku untuk hari ini, esok dan hari-hari yang mendatang Engkau murahkanlah rezeki kami sekeluarga Permudahkan la perjalanan kehidupan kami sekeluarga
Ya Allah Engkau sembuhkanlah penyakit ibuku berikanlah ibuku kesihatan tubuh badan yang baik dan panjangkan la umur ibuku
Ya Allah, Ya Tuhanku, ku berdoa, agar keluargaku sentiasa berada dalam keadaan baik Jauhkan kami dari pekara-pekara yang tidak baik/musibah Jadikanlah kami keluarga yang penyayang dan bahagia di dunia dan akhirat
InsyaAllah
Amin

Monday blues

moreless 2 months to go... Perasaan? bercampur-baur teruja, berdebar-debi..hanya Allah SWT saje yang mengetahui perasaan aku ketika ini
Ada berita buruk menimpa diriku minggu lepas contract keje aku tak disambung sebab bos bgtau mcm kalo renew contract aku, akan merugikan company and berjanji aku akan dapat balek keje aku once everything is settle down memang niat dihati nak brenti keje, tapi bukan la secepat ni sebab ingat nak cari duit poket nak cover during maternity tapi nak buat macam mane, dah takdir aku cenggini..pasrah ajo la
but Alhamdulillah family banyak membantu Aku harap, kelak rezeki dimurahkan, InsyaAllah