Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2010

M Y . T A R G E T . 01-01-2011

Salam uols.. Untuk buat all persiapan for my BIG DAY, i set a target. mungkin sebab on my daily work dah terbiasa ngan target, so untuk wedding stuff pun saya nak set target. Apa targetnye? saya harap, saya dapat selesaikan hal kawen nie paling lewat 1-1-2011. kenapa? sebab saya tak nak buat keje last minute. I can afford if there will be bad thing due to last minute work! i want to work hard and try my level best to do the best I can.. chwah, soOoOo berangan!!

P A N D U A N , P R O S E D U R

Salam uols..

My target is to get done all the wedding thingy latest by 01-01-2011 , insyaAllah.. oleh kerana target saya sendiri, pekara yang paling penting untuk disettlekan is all my documentation for Akad Nikah. Uols, actually senang ajo! but since me and azrin are came from diff state, so the procedure is quit complicated. again " Ya Allah permudahka lah segalanya , amin " FYI, for Selangor state, if ada pertanyaan sila lawati laman web rasmi JAIS <- pls click here uols! Insyaallah dapat membantu masalah uols!! yang bagusnye, borang-borang yang berkenaan pun ada uols. tak perlu bersusah payah nak pergi mane-mane untuk dapatkannye!! YES!! Borang permohonan bagi PerempuanBorang Permohonan Bagi LelakiBorang Wali dan Warakah

C A N O P Y

Arabian Canopy with White chiffon plan nak pasang khemah mcm kat gambar kat atas nie kat umah.. since khemah nie akan di gunakan untuk 2 majlis iaitu engagement and akad nikah..


Arabian Canopy with Grey and White Theme yang ini pula plan nak buat time resepsi..look very nice, clean and glamorous.. sangat sesuai la kan dengan tema yang i impi-impikan..hehehe

P E N I N G

salam..

semalam the whole nite tak boleh tido nyenyak memikirkan pasal hal kawen.. since azrin mempercepatkan tarikh, keadaan jadi huru hara.. banyak lagi benda tak buat.. smalam sibuk cari tempat kawen, katering and stuff.. semalam dapat satu place nie yang only free on 19/03/2011.. malam tadi tunjuk quotation kat mama.. mama seem xhappy.. itu petunjuk awal yang mama tak suke and apatah lagi ayah.. sure lagi la tak suke.. this morning, dengan bantuan nurul again.. kiteorg call this one vendor(caterer time my sis kawen last year).. dia cakap will call back to inform date yang i nak tue stil available or not.. mintak2 ada la kan.. hehehe

U P D A T E ♥ S A V E . T H E . D A T E ♥

Salam..

i hope this is FINAL!gOsh!apa yang 'final'nye?? final tarikh yang kami(BEA & YEN) persetujui.. azrin cakap event mesti time cuti sekolah since family azrin jauh kat pantai timur.. kalo tak cuti sekolah susah nak travel.. mula2 azrin nak bulan 11.. tapi tak logik ler since tade preparation yang kitaorang buat selain beli engagement ring.. so selain bulan 11/bulan 12, bulan 3 ada cuti sekolah.. here latest update on our wedding date.. SAVE.THE.DATE ♥ Engagement - 11/03/2011 ♥ ♥ Akad Nikah - 12/03/2011 ♥ ♥ Bersanding - 12/03/2011 ♥ ♥ Bertandang - 11/06/2011 ♥

H I V . T E S T

Salam Uols!!

Next month on 1st oct Nurul plan nak buat HIV test and nurul ajak gie buat HIV test skali tapi terase too early for me since my wedding lagi 5++ months to go.. Just now, call Klinik Ampang 03-4292223.. tanya prosedur nak buat HIV TEST.. receiver yang pick is sOoOo friendly okey! i loike uols! According to receiver, HIV TEST is on every MONDAY & THURSDAY ONLY! start 2PM and advice to come on time.. receiver siap bagi direction nak pergi Klinik Ampang.. location is at Bandar Baru Ampang and landmark given is SPECTRUM!! * Map to Klinik Ampang by Google
* senarai klinik yang dikeluarkan olehJAIS - <--CILICK HERE

venue for reception

serious pening fikir pasal tempat nak buat majlis resepsi.. pagi nie, ngan bantuan nurul.. cari tempat / dewan..

.:dewan perbandaran MPAJ:.
sewa rm250/ hour.. fully booked!! sesape berminat boleh call +603.4296.8000

.:Masjid Wilayah:.
kene call tok kadi confirmkan date baru boleh sewa..adoi.. sesape yang berminat boleh call Ustaz Hafizan +6019.222.2912 untuk confirmkan tarikh.. dewan nikah sewa is free but Dewan Makan Muslimim RM115/hour minimum is 4 hours

.:Dewan Serbaguna Ampang Hilir:.
fully booked until July 2011..deym!! sewa yang berpatutan only rm250/day.. sesape yang berminat nak sewa Dewan Serbaguna Ampang Hilir boleh straight g manegement office kat dewan itself..

U P D A T E

Salam.. alhamdulillah kite dh hari ke-8 menyambut hari raye.. yang penting banyak sgt nak story mory kat blog nie.. hehehe.. .:NEWBORN:. actually, on 5/9/2010 my sister telah selamat melahirkan seorg babygirl yang sgt chumel.. each and everyone in our family sgt excited ok!! why? dengan newborn, everyone in our family offically ada "new tittle" yeah.. atuk for my dad, nenek for my mom aunty for the lady and uncle for my brother..hehehe..genap 7 hari.. newborn telah pun diberi name sakinah alisha binti khairul akmal.. .:MACIOUS BIRTHDAY BASH:. last nite, mac celebrate birthday dia kat ZOUK KL.. dh lame dia plan.. and semalam everything goes well it just few pple didnt show up.. tapi takpe la at least tercapailah impian mac untuk mengadakan birthday dia kat CLUB! WELL DONE!! "HAPPY BIRTHDAY BABEEEEEEEE!!" .:ENGAGEMENT RING:. last two days.. azrin plan to ganti my HP yang hilang.. tapi muka dia sangat ketat mcm 'tak ikhlas' nak belikan HP.. sampai kat kat kedai bile…

SALAM EIDULFITRI

salam.. alhamdulillah, selepas sebulan berpuasa akhirnye hari nie umat islam di Malaysia menyambaut Hari Raya.. di sini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya , Maaf Zahir and Batin.. Tahun nie, rase2nye antara tahun yang menjadi kenangan sebab kami sekeluarga berhari raya dengan orang baru.. bukan satu bukan dua tapi tiga skali gus.. ahamdulillah.. makin ramai ahli keluarga bertambah.. sape org baru tue? semestinye abang ipar, tma and latest one newborn(anak buah pertama saya)!!!!!

hari nie bgn seawal kul 630am.. start touch up rumah cket.. after session bermaaf-maafan n break1st.. me n sibling went to visit our late grandmother grave at Kosas.. around kul 2.30pm g visit rumah nurul.. lauk pauk sgt sedap!!

N E R V O U S

Salam.. just now tepat 1pm rcvd msg from my sis "aku dh bukak 2cm. Nytime je nk msk hosp ni".. so skrg, me so nervous sgt2 cuz my sis 1st yang peknen in our family so far.. wutsoever, hope everything goes just fine.. "Ya Allah permudahkanlah segalanya..amin" ppl out thr pls pray the best for my sister...