Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2012

Perkahwinan

Permulaan perkahwinan


Teruna: Akhirnya inilah saat yang aku tunggu sekian lama...
Dara: Apakah kau rela kalau aku pergi?
Teruna: Tentu tidak! Jangan sesekali kau berfikiran begitu!
Dara: Apakah kau mencintaiku>
Teruna: Tentu! Selamanya akan tetap begitu!
Dara: Apakah kau pernah berlaku curang?
Teruna: Tidak! Aku tak akan melakukan hal seburuk itu!
Dara: Mahukah kau menciumku?
Teruna: Ya!
Dara: Sayangku....!

Sesudah 10 tahun perkahwinan....
sila baca dari bawah ke atas.


*Harap-haraplah pekara ni tak berlaku kat aku!!!!
Ini ambik kat suratkhabar Mingguan semalam

Off to Terengganu

halo everyone!

*pregnancy masuk bulan ke-4*
Alhamdulillah last wiken me, husben and brother in law - BIL balek kampung husben di Terengganu
Perjalanan yang terlalu lama dan membosankan okay! 9 jam uols!!! 9 jam okay! tapi ni merupakan pengalaman baru bagi aku yerla, sebelum kawin, mane ada kampung aku ni can be consider as anak jati KL bila raya, sunyi je sebab semua orang balek kampung
but we use to it :)
selama ni tgk tv atau dengar cite orang nak balek kampung time musim perayaan jam sana, jam sini travel lama-lama and macam-macam cerita lagi
this time, experience my own so burn our 1st day on the road...boring
Day 2 mother in-law - MIL awal pagi kejutkan kitaorg cakap nak pergi Rantau Panjang which is sempadan Kelantan and Thailand perjalanan lebih kurang 3.30jam punya la ramai orang
yang penting, terserempak ngan my cousin, uncle bob & family :) dah lah cuaca panas terik, keadaan berabuk ditambah ramai orang mak pening uols!!!! yerla yang lain bawa diri sendiri, aku nie bawa dua orang lagi uols(baby) ba…

Sakit Kepala

Aduh! sakitnya kepalaku ini Aku harap penderitaan ini akan berakhir secepat mungkin tak tertanggung rasanye!
Aku cuma harapkan keadaan aku baik-baik saje sepanjang tempoh mengandung sampai tiba masa untuk delivery...amin

mc today!

today ada BSP- Blood Sugar Pressure di mana darah aku diambil sebanyak 3 kali 8am, 9am, 2pm & 8pm actually last week aku baru buat skali BSP but due to reading BSP yang tinggi aku dipaksa datang semula minggu nie reading BSP last week = 5.5 , 10 , 5.3 , 7.8 ok, untuk yg tak tau, bacaan normal ialah 4 - 6 kalo bacaan  BSP tinggi...klinik/hospital menjadi tempat yg kita bakal kunjungi setiap minggu
pagi tadi aku datang seawal 7.25am tapi no giliran 1006 tah bile aku bole dapat no giliran 1001 so far BSP reading = 8am-5.3 , 9am-4.8 alhamdulillah so check perut skali and aku tak faham apa nurse tue cakap apa pasal keadaan perut aku, aku tak peduli pun sekarang dah 15 minggu...alhamdulillah next appointment on 26/01/2012 harap semua baik-baik saje!

ceritera kahwin kakakku

semalam aku and family misi mencari ayam golek and katil untuk bilik pengantin pada awalnya, aku nak gie keje tapi memandangkan aktiviti keluarga lebih menarik, aku batalkan niat untuk kerja
1st kita orang pergi cari ayam golek di Batu Caves direction telah pun diberi oleh rakanku cuma confius dengan direction end up tanya orang kat sana
sampai beli sekor rm15 beli beratus ekor pun harga tetap rm15 tade harga rundingan nasib baik sedap!
lokasi kedua mencari ayam golek di Kampung Changkat, Gombak bila search kat tenet Ayam Golek Murni bila pusing2 and tanya orang jumpa Ayam Golek Miswi(sory kalo salah) bukan kedai tapi mereka berniaga dirumah tapi tak berkesempatan rase ayam golek tue sebab belum bakar pun
kitaorang pecut ke lokasi seterusnya di Pantai Dalam, Bangsar siap duduk makan kat kedai ayam golek kat sini pakai arang so ayah cakap lemak mcm kureng cket lo sekor rm20...kelasss ko maria!!!
so conclusion yang kitaorang dapat buat Ayam Golek Mesra, Batu Caves is the best!
so our next destination is Viva
dim…

Lets move on!

Halo everyone! I'm back working during weekend last month, the worst month ever Lots of leave and can't commit during weekend so, last month menjadi pengajaran yang berharga bagi aku kene work hard cket la this month skrg pregnancy masuk bulan ke-4  dah nk kumpul duit utk beli kelengapan baby and saving cket nak cover during confinement lagi tue la keje skrg bukan permanent, terpaksalah bersusah payah kalo ada rezeki, time pantang nati nak cube dapatkan keje lain yang lebih terjamin masa depan
Nothing much happen lately cuma sekarang kat rumah parent sibuk preparation wedding untuk my 3rd sister the wedding will held on 31/03/2012 husben pula tgh gigih menyiapkan projek reban ayam hahaha...whatever pun husben buat, aku akan tetap support but support only for positif thing je la yer harap2 usaha akan membuahkan hasil,  untuk husben menjadi penternak ayam yang berjaya...InsyaAllah
My pregnancy story tade extraordinary yang happen cuma sakit kepala yang melampau during noon time ingat nak gie scan bab…

happy new year 2012

Halo halo everybody!
Happy New Year 2012 uols! Just Hope everything is getting better and just fine Wish Luck will always stick with me Harap everyone in my family in good health and dimurahkan rezeki insyaAllah I'm expecting baby early of July Hope baby sihat dan dalam keadaan baik Last but not least, aku harap dapat keje baru this year amin
Hari ni baru start keje semalam ada BSP my result 5.5 / 10 / 5.3 / 7.7 terukkkk!!!