Skip to main content

ceritera kahwin kakakku

semalam aku and family
misi mencari ayam golek and katil untuk bilik pengantin
pada awalnya, aku nak gie keje
tapi memandangkan aktiviti keluarga lebih menarik, aku batalkan niat untuk kerja

1st kita orang pergi cari ayam golek di Batu Caves
direction telah pun diberi oleh rakanku cuma confius dengan direction
end up tanya orang kat sana

sampai beli sekor rm15
beli beratus ekor pun harga tetap rm15
tade harga rundingan
nasib baik sedap!

lokasi kedua mencari ayam golek di Kampung Changkat, Gombak
bila search kat tenet
Ayam Golek Murni
bila pusing2 and tanya orang jumpa
Ayam Golek Miswi(sory kalo salah)
bukan kedai tapi mereka berniaga dirumah
tapi tak berkesempatan rase ayam golek tue sebab belum bakar pun

kitaorang pecut ke lokasi seterusnya di Pantai Dalam, Bangsar
siap duduk makan kat kedai
ayam golek kat sini pakai arang
so ayah cakap lemak mcm kureng cket lo
sekor rm20...kelasss ko maria!!!

so conclusion yang kitaorang dapat buat
Ayam Golek Mesra, Batu Caves
is the best!

so our next destination is Viva
dimana misi mencari katil
untuk bilik pengantin

pusing punya pusing
jumpa la few yang berkenan di hati
tapi dari pengalaman aku, harga mereka memang la terlalu mahal
mungkin sewa kedai mahal kot
lagi pun tade yang betul2 berkenan dihati

so hari nie, aku tlg search tenet
and bg few list untuk consideration
kita tenggok aje nati

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

•Fairy•Lights•

where to find????

>>> JALAN PASAR @ PASAR PUDU <<< [update on 15•04•2011] Fairy Lights mane nak cari fairy lights neh? pening kepala la memikirkannye.. memang boleh sewa jeee tapi rase lebih baik beli sebab boleh pkai lagi lepas tue untuk menerangi rumah..huhuhu... ada ternampak fairy lights jual kat kedai bertentangan dengan Semua House tapi lampu dia kurang meriah.. huhuhu... benci la keje last minute..
picture from google

kejap lagi ingat nak ajak azrin pusing-pusing cari kedai yang jual fairy lights nie..huhuhu... where to start?? dunoOoOoOo...