Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2010
Salam. dear dearie..

kali nie entry nak talk about my majlis bertandang.. my majlis bertandang dijangka akan berlansung pada 19hb March 2011 atas permintaan dari pihak lelaki and tema  majlis ialah silver + Tiffany.. yang menjadi masalah ialah, susah bebonar nak cari baju and deco colour Tiffany neh.. adoi, boleh ke jadi kenyataan impian wedding bertemakan Tiffany neh?
Alhamdulillah, so far few relative and friends dh menyuarakan yang akan ikut time hantar menantu nati.. insyaAllah akan bertambah meriahlah ye majlisnye nati.. huhuhu..
So, plan after majlis, me, azrin and my friends nak g honeymoon kat PULAU PERHENTIAN since dekat je ngan tempat azrin.. Our official honeymoon tak decide lagi sebab nak settlekan semua hal dulu ada rezeki lebih baru boleh fikir honeymoon.. kalo boleh nak la honeymoon yang mengembirakan and menyenangkan.. xnak serabut2..


Pasal outfit, ingat nak buat baju sendiri.. tue lagi satu hal.. susah ok nak cari kain kaler Tiffany.. poning eden!
Salam. dear dairy,
Semalam, 27hb November 2010.. rombongan azrin datang untuk confirmkan tarikh tunang, nikah, sanding, betandang and pasal dulang.. alhamdulilah semua berjalan lancar cuma tarikh bertandang di awalkan seminggu iaitu 19hb March 2011.. gosh! sempat ke nak buat persiapan dalam masa seminggu?? insyaAllah sempat la kan?! nak kene beli baju bertandang la dalam masa terdekat nie kan? bertandang perasan nak tema Tiffany.. tapi mcm susah je nak dapat kain kaler Tiffany..
Semalam family azrin datang awal cket dari time merisik hari tue. around 8pm dh sampai.. rombongan azrin terdiri daripada ma, abah, pakcik azrin, makcik azrin, 4 sepupu azrin and 3 orang adik beradik azrin.. dari my side.. mama, ayah, k.dillah, k.ida&hubby&baby, paan, lil' tma, maklong, paklong, nek achik, ustazah, uncle abu, aunty pah and lil' shah..

again! change the DATE!!

Salam, heylow uols!!
well kali nie entry pasal what I has discus lately with my beloved mama.. mama actually tak agree with my plan-which is Majlis Bertandang 3 months after our reception in KL.. GEDIKS je nak buat majlis lambat-lambat cuz teringin FEEL jadi Raja Sehari lame cket!! hahaha.. so after very long discussion, I agree with mama and we decided to make the Majlis Bertandang 2 weeks after KL Reception.. actually, azrin pun beria-ia nak majlis side die secepat mungkin, I je keras hati and postpone sampai 3 bulan! lame seh!! Azrin claim is better everything done ASAP! no need to drag the Majlis Bertandang lame sangat.. ok ok! me, mengalah.. ;( So, I just pray to Allah SWT, supaya everything akan berjalan lancar and majlis akan diberkati.. insyaAllah..

misi meng'check out' butik pengantin

Salam, dear my luvly dairy..
setalah sekian lama, aku pergi ke butik zalfie zainal untuk check it out apa-apa yang aku boleh sewa.. kakak aku dh lama suggest tapi masa tak mengizinkan so yesterday aku mengagahkan diri bersama kila and mekavin pergi ke butik zalfie zainal yang terletak di cheras.. ♥ wedding dress ♥
seperti biasa, bile dh pergi butik pengantin, banyak la pilihan.. bile mention nak sewa baju kawen, k.zai trus pilih this one dress. katanye sesuai untuk saya yang berbadan gempal nie.. bile test baju tue, mcm ada tak kene. then perasan cari-cari kat gantungan, boOom terjumpa satu dress ala-ala indonesian kebaya with heavy beading.. trus cakap nak yang ini! try, alhamdulillah muat!!!
 the dress most-likely mcm picture di atas..i loike!!
-picture from google-
♥ pelamin ♥
aku oso decide nak ambik pelamin ngan k.zai gaks senang tak payah nak cari-cari lagi kat butik lain.. explain to her design bla..bla..bla..dia cakap ok.. owh yes! the PELAMIN most-likely mcm picture di atas..i loik…

NON REACTIVE!

hye uols..
alhamdulillah.. finally me and azrin selamat menjalankan HIV TEST di Klinik Ampang (near Spectrum Ampang). we came early around 1.30pm straight g kaunter pertanyaan.. nurse gave us 2 pcs borang untuk di isi.. after isi the borang, again we went to counter and the nurse said need to wait until 2pm then only can give the number.. but yang agak geram and sakit hati, tak sampai 2pm dey'll already give away the no..arghhh deym! then str8 away ask azrin tue queue up to take the no.. our no is 5009 and 5010.. 5th couple la..iskh.. hampeh ajer datang and ambik borang awal2.. lambat ambil no sebab both jadi lurus bendul since nurse advc us to came back at 2pm!! takpe la.. at least we'll dapat chance to do the HIV TEST.. this 2nd time we'll datang same clinic for same purpose..atas alasan yang tak dapat dielakkan, we have to come again today.. but syukur everything goes well..
While waiting for the result, heart beat suddenly deras cuz gap between me and person before me …

so gojes!

hye uols..
today entry pasal one of my fav malay singer ELYANA..last few days dia dh pun kawen.. yang penting dia sangat chanteks and gojes!! sangat suka elyana cuz dia type yang simple and ANTARA artist melayu yang agak bertahan hingga ke saat nie di industri muzik Malaysia yang boleh dianggap suam-suam kuku je.. hohoho..

sesape yang nak layan tengok pic wedding Elyana sila ke -> ELYANA OFFICIAL FC BLOG

problem with my SLEEP!

Salam, hye uols..
dh brape malam tak dapat nak lelapkan mata pada tepat waktunye iaitu 10mlm. tak tau la nape, mungkin terlalu memifikrkan fasal my coming big day.. banyak masa + tenaga + wang ringgit dh kene labur.. but as a result habis dalam beberape jam aje.. izzit worth it? of course la kan since kawen sekali seumur hidup and why dun we buat elok-elok and yang paling penting puas hati!

muka pun dh naek pimple kecik-kecik sebab letih tak cukup tido.. arghh.. tensionnyer!!

OMG!!!!!

wah2..tgk tue, makin hampir la tarikhnye! seram sejuk rasenye.. berdebar debi ler!! di tambah rase nak menjerit sekuat hati sebab banyak lagi benda tak settle lagi!!! arghhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!
But!! yang paling penting!! sgt gemuks and berat tak turun lagi!!!!!!!! uweEekkkkkk!!!!!!!!!!! HELP!! HELP!!

disaster week!

hye there.. terase lame je tak meng'update' blog kesayanganku neh.. cara lame juga yang menjadi rutin harian iaitu memcatit segala ceritera dalam diari..huhuhu..sgt old skoolkan.. lately tade progress on wedding thingy cuma nak catch up with work yang dah lame ku tak ambil serious.. huhuhu.. semalam, kitaorang the whole department berpindah level lain mix with other depatment.. mcm tak best.. yer la department kitaorg sgtPEACEtapi department yang lagi satu sound like HELL!! OMG!!  harap2, department lagi satu tue tak menganggu rutin harian kitaorang yang telah kami amalkan selama neh!! bos kitaorg sgt best! sgt sporting! tapi paham2 la knape dia kene tegas cket bab target.. target bukan syok sendiri! silaphb bankrap la company kalo sambil lewa je kan! well,,well..

14.11.2010 kene sampai ofis kul 10am nak test system..if everything ok, can work like usual on monday!!
15.11.2010 work half day! g wat HIV test...cheers!!
16.11.2010 Raya Haji..isyaAllah nak datang keje for 4 hours!!


....Ha…

saya suka..

suka akan topic yang dibincangkan kat radio HOT.FM pagi ni.. all this while, me tot, me the only mausia yang mengalami kekecewaan ngan sikap kawan yang boleh di anggap agak rapat.. I guess, I've made a right decision.. cheers!!!!