Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

Balik kampung

Salam Jummat semua!

btw, plan balik kampung bulan depan, InsyaAllah... huhuhu
mcmtu la bila ada kampung, kira boleh ala-ala vacation gitew... ahaks...
ptt plan balik masa awal bulan 2 or masa cny, kita hanya mampu merancang, Allah SWT menentukan segalanya...

Skrg airasia ada promotion, so boleh lah bawa anak2 naik flight. bukan apa nak blk naik kereta 7 hours journey with small kid? oh no!

Semoga perjalanan kami selamat... amin...

see ya!!!

1 tahun yg lalu...

tarikh 24 February 2014 telah mengubah kehidupan aku sama sekali dan tidak mungkin aku akan melupakan tarikh tersebut hingga bila-bila. Org yg paling aku sayangi telah meninggalkan aku buat selama-lamanya tanpa sebarang pesanan. Aku amat merinduinya skrg. Hanya Allah SWT tahu perasaan aku sejak mama meninggalkan aku. Apa pun, aku bersyukur dan berterima kasih sebab Allah SWT  memberi aku peluang menikmati kasih sayang seorg ibu yg ku oanggil mama. Hati ini sentiasa menjerit apabila menjerit-jerit apabila mengingati arwah.

Holiday yg sakittt

Assalammualaikum dan happy monday! (happy ke kene keje monday? hahaha)

Berat sungguh nak melangkah keluar dari rumah pagi ni sebab anak-anak tak sihat. Kitaorg anak beranak pakej tak sihat. bermula dengan ammar yg asyik batuk-batuk ke demam dan sekarang selsema. dh bawa g jumpa doc, Alhamdulillah nmpk elok sket cuma batuk dia remain the same. Atif semalam bangun seawal 5 pg ckp sakit perut then muntah2. melepet je dua beradik seharian kat rumah. Pagi ni, dlm kul 4 pg atif bgn masuk bilik rase badan dia teramat panas. Buatkan susu tapi xmo lelap blk. lap2 sket badan dia dgn kain basah. harap-harap mereka makin sihat la.

Dugaan bagi aku, jumaat mlm sabtu, aku diserang keracunan makanan yg amat dasyat... Ketika itu juga ammar baru mula demam... Nasib baik kakak dan mac berjaga n menjaga aku dan ammar. Alhamdulillah aku sembuh dengan segera, aku diberi mkn pain killer, 100plus, mineral water, air vitamin dan teh pekat kaw2... sesiapa yg kene keracunan makanan bolehlah cuba petua2 di atas.…

Perjuangan

Assalammualaikum

zaman skrg semua dah terbalik....

Orang sanggup tebalkan muka mengajak join bisnes ini bisnes itu... tapi malu untuk mengajak sesama saudara untuk menyebarkan agama Islam... termasuklah aku yg malu tak bertempat... semoga Allah SWT mempermudahkan segala. InsyaAllah, aku mulakan memperbetulkan diri sendiri, keluarga dan seterusnya....

Syukur Alhamdulillah, semalam dapat aku menziarahi pusara kedua arwah mama dan ayah... kerinduan terhadap mereka berdua tak dapat aku ungkapkan dengan kata-kata. Hanya hati ini mengerti betapa peritnya menanggung segalanya. Al-Fatihah buat Allahyarham Ahmad Zakri bin Mohd Nor dan Allahyarhamah Fatimah binti Said. Rindu kalian...


Syukur... Alhamdulillah

Assalammualaikum dan salam jumaat....

Semalam... 5 february 2015 aku telah menerima 2 keping surat dari bos.. 1 surat confirm jawatan lagi satu dapat elaun khas... Syukur sgt... Alhamdulillah...



Aku akan lebih bersungguh-sungguh dan focus dengan kerja aku... InsyaAllah...

Semoga Allah SWT permudahkan dan redhai segalanya... Amin...