Skip to main content

Posts

Showing posts from December, 2011

freaky friday

start my day with a good thing today but after had my lunch everything turn up side down

others might facing different but this is me I don't have any 'alahan' so far, alhamdulillah but after had my lunch, felt like all of my bones are suddenly gone! yeah, so macam-macam kan? today, genap 14 weeks alhamdulillah hope everything is fine until the end btw, thanks bos cuz buy us cake..sooo delicious evetho lil' bit sweet i loike esok plan nak jalan-jalan PD yeay...can't wait to spend time with my ♥ love ♥

To others,
Happy Holiday and Happy New Year
so how bout your this year wish list?
me? naaa....my mission never accomplish
hahahaha
next year, new year come out with new wish list
but of course, I want the baby born with good health & condition
and cute like my husben

bye

Spread ♥ • Much  ♥

4 Sebab Wanita Mudah Nampak Tua

just nak share...

4 Sebab Wanita Mudah Nampak Tua

Ada segelintir kaum suami mudah mencari perempuan lain kerana menganggap isteri mereka sudah tidak cantik, nampak tua, gemuk.. Tapi korang tahu tak sebab-sebab yang menjadikan para wanita khususnya isteri dan ibu cepat nampak tidak menarik?

1. Jika kita makan dengan perlahan dan mengunyah makanan sehingga benar-benar hancur, itu akan membantu proses penghadaman kita, sekaligus mengelakkan kita gemuk.. tetapi kasihan kaum ibu ini, terpaksa makan laju-laju, telan terus tanpa sempat dikunyah kerana nak memujuk anaknya yang menangis. Tapi si suami.. layan jer sambung makan, buat-buat tak dengar anaknya menangis. Jadi, wanita pun mudah jadi gemuk sebab makanan tak sempat nak hadam betul-betul.

2. Wanita juga mudah gemuk kerana sifat mereka yang tidak suka membazir. Makanan yang tidak habis dimakan oleh anaknya, maka dialah yang akan menghabiskannya pula. Sayang katanya… takut membazir. Membazir itukan amalan syaitan. Si suami pula dengan riakny…

OST Ombak Rindu

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

can smile again ;)

Alhamdulillah after the whole day in Klinik gomen and hospital now I can simle again since everything is fine with my pregnancy 1st I went to register myself at klinik Ibu & Anak, Kg. Pandan as that the nearest government clinic dengan my parent house its take about 2 hours to settle everything I told doc bout the incident (bleeding but in small portion je) and doc nasihat jumpa gynea kat Hospital Ampang  while waiting, of course la cramp punggung duk lelama then decided to take fresh air outside while outside aku terbaca papan kenyataan yang terletak di bahagian pintu masuk kes-kes/penyakit yang tak perlu ke bahagian Kecemasan & Trauma termasuklah demam, batuk, pening, sakit mata and penyakit yang tidak serious but mungkin most of pesakit overlooked and datang jugak kat Kecemasan & Trauma
even they all cuma demam..oh plsss!!!
I need to wait 2 hours to get my turn deymn....sangat lama okay!!! almost gave up but check and scan this time, doc can see the heartbeat and baby are dancing! yeay..I…

12 weeks!

Alhamdulillah pregnancy genap 3 bulan = 12 weeks Happy =)
Hope everything is fine and well InsyaAllah...amin

ombak rindu yang best!

Assalammualaikum
halo everybody
Alhamdulillah last saturday, tercapai sudah cita-cita nak tengok Ombak Rindu
Just imagine cerita baru start bout 15mins aku dh meleleh air mata sampai ke habis cerita cume bila ending macam turn me off tak best langsung yang penting cerita jadi padat and banyak scene tade
well done especially toAaron Aziz & Maya Karin cuz telah menghidupkan cerita eventho I'm so annoy with tudung yang Maya Karin pakai so messy!!!
overall...I'm so in love again with Ombak Rindu ingat lagi dulu 1st time baca novel nie time abis blaja melalak je keje baca novel ni and so excited bile diwayangkan
pas tengok movie, mcm tak puas hati sebab banyak sgt scene tade aku nekad katamkan lagi skali novel Ombak Rindu tue semalam...hahaha start bacadari kul 4 abis kul 2am, but on off la...
bile aku baca novel, tak terbayang pulak Aaron Aziz & Maya Karin since karakter yang berbeza contoh...dalam novel izzah tak pakai tudung but dalam movie pakai tudung hurmmm
Btw, congrats to my officer on her marri…

sad :(

Salam
It happen again :( I'm so so so sad actually dunno what to think and what to feel
yesterday I took EL but doing nothing to check my baby condition ingat nak buat buku pink @ Klinik Ibu dan Anak Kg Pandan but came too late at clinic registration close and advise to come today again But I just cant afford to take another leave too bad right?
FYI, for 1st timer you just need to bring your IC..that all!
This morning went to panel clinic doing my 3rd scan can see the baby jumping but... doc unable to detect the heartbeat
doc was trying so hard to find the heartbeat doc advise to see gynae
so, tomorrow will go and see gynae and register at government clinic too
I hope everything just fine Ya Allah, lindung/jauhkan la hamba-Mu ini dari musibah
btw, I'm so confuse....and hope I'll get all the answer by tomoro...InsyaAllah

pls... go away from me!!!

too much!! she's too much!!
aku tak tau kenapa dia kene buat orang sangat annoying even worst benci kat dia
ok, if aku sorang je rase mcm nie obviously aku yang bermasalah but most of us here pun rasa/fikir yang sama
tolong lah berubah jadilah manusia yang disukai bukan rugi pun mungkin dia ingat dia 'poyo' mcm tue orang takkan berani nak 'pijak kepala' dia makin orang benci dan hilang rasa hormat lagi adalah!
come on everyone just be nice to everyone tak susahkan? people gonna like or even love you if only you know to treat other well
gosh! I just can't stand it anymore! dengan your physical appearance cum with your bad attitude deym!!! arghhh...please go away from me!
sorry everyone I'm pissed off to this so called 'manusia' I just hope she will realise and change for her own good

tak tau nak update!

alhamdulillah sekarang dh masuk 10 minggu(ikut pengiraan scan) semuanya dalam keadaan baik cuma letih2 badan aje
sekarang in-laws ada kat KL bertandang kat rumah cuma kalut sebab aku nie bukan jenis masak and rumah tak lengkap mana pun tapi nak buat macam mane..pasrah aje la kan
tengah keje tetiba bunyi bising rupa-rupa ada fire drill disebabkan aku berbadan dua, dikecualikan duduk la aku di cubicle bersama aty yang juga pregnant