Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2010

B A D . L U C K

Salam uols....
actually, me ada bad news.. apa ek? actually i lost my 'risik' ring yesterday.. tak sedar pun tertanggal kat mane.. puas cari merata-rata. now, me perasan jadi soOoOo positive, "maybe the ring doesn't meant to be mine".. boley ke pasrah mcm nie? tapi nak buat camne kan? name pun hilang! bea, nape la kamu nie lalai sangat!! perasan pun tyme had dinner with azrin and honey @ benteng..arghhhhhhhhhhhhhhhhh...me,tension to the maxxxiiimmmuuummm occay!!
azrin, trus turn off once i mengelabah.. eh mane cincin??!! dia dengan muka turn off dia g cari surround the place. toOoOoOo bad!!! x jumpa!! pastue boleh siap perli.. pasnie pakai cincin besi je!! uUuUwWwEeEekKkKk!!!!!!!!!!!!!
sekarang, my mood stil off and tak tau bile boleh bergumbira balek.. now muka mcm cuka basi and seriously tade mood ok!! cincin(risik) buah hati pengarang jatungku sudah HILANG!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

P E N G A J A R A N ! ! !

hye uols.. kali nie entry pasal my keje.. untuk pengetahuan uols, my salary is based on my performance for that particular month. if I failed to achieve target, silap haribulan bawa balek gaji basic jer..gerrrr..seram!! commitment sempena nak kawen nie overload.. pernah terfikir nati lah kawen, tggu cukup duit.. tapi sampai bile pun duit tak akan cukup.. hurm... mungkin kerana sangat excited pasal wedding thingy neh, saya hampir lalai waktu keje.. sibuk bergossipin and browse all about wedding thingy kat internet(naseb baik takley buka facebook kat ofis neh, agaknye lagi huru hara la ye).. so keje di abaikan..   untuk dijadikan cerita, dugaan 2nd terbesar semperna kawen neh, ialah hari neh dh 29/10/2010 and saya tak boleh nak perform bulan neh and nampaknye makan gaji basic jer la kot bulan depan.. bluweekkk... pengsan la saya!!! - 1st biggest dugaan is bile unable to buat my wedding kat tempat me and azrin plan - every month, bile sampai awal bulan, azam beria-ia.. tapi bile middle of t…

O L D T I M E

yeah..yeah.. my mistake.. cakap tak serupa bikinkan ;p hehehe.. i just cant live without my blog ♥ w i t h . L u r v e ♥ .. memang mcm rindu sgt jer nak mem"blogging".. banyak sangat thingsyang  nak update tapi tak tau mane satu yang nak dimulakan.. last weekend.. havenly spend time with my old fren.. chit chat.. gossipin' etc.. well i admit i miss during my study time.. mungkin excited sebab 1st time duduk asrama + rumah sewa.. baru la merasa hidup berjauhan ngan family eventho only 1 hour from hometown..hahaha gediks beria.. life with fren.. so much fun occay!! so far, banyak gaks my kengkwan yang dah kawen.. tahniah untuk mereka semua.. ada majlis yang dapat saya datang and ada gaks yang tak dapat g.. for mereka yang saya tak dapat datang. sory k my fren.. 'ampunkan hamba, hamba manusia biasa yang tak lari dari kelemahan dan kesilapan" semalam.. alhamdulillah, salah sorang yang boleh dianggap housemate kitaorg dulu selamat melangkah ke dunia perkahwinan.. tah…

T . A . B

Salam, hye uols..
saya decide nk T A B(Take a Break) dari cakap pasal kawen and update blog saya buat sementara waktu.. hehehe.. smalam pun dah selamat meng'disable' account Facebook.. its just temporary aje.. will be back ASAP! sekarang nak focus kat personal life + work.. dh tak nak memain.. dari layan Facebook baik tolong mama kat dapur!! hehehe.. Pagi nie, ada kejadian menyedihkan.. around 640am, mama kejut cakap our lil kitty hit by car yang buta hati and mata.. mama siap cakap.. "mama tak sanggup tgk kucing tue mati.. badan dia melompat-lompat bile kene langgar.. mama boleh dgr bunyi kuncing tue kene langgar.. bea bangun la tolong mama tanamkan kucing tue" dengan nada yang sangat cemas.. kesian mama.. dia the only person yang masih gagah menjaga kucing-kucing kat umah tue.. memang la kucing-kucing yang ada semua kucing datang tapi mama tetap jaga makan minum dengan sebaik mungkin.. skerang ada dalam 6ekor kucing.. saya gagahkan juga bangun pagi and ambik cangkul…
Salam uols, occay saya gave up..gave up apa ye? gave up nak buat bunga telur ngan bahan-bahan yang sedia ada.. semalam memang lagi sesaat nak buang semua ribbon and and bunga-bunga tue.. tapi mungkin sebab penat masukkan balek semua benda dalam kotak and tido.. sebelum tue ajak azrin g kedai cari ribbon mane tau bunga telur tue masih boleh diselamatkan.. tapi gagal juga.. mungkin terlalu banyak pendapat org lain so jadi mcm tade pendirian.. hari nie, apa nak jadi, jadilah.. nak buat gaks.. result kene pasrah jer la kan.. tak boleh.. banyak gaks la $ $ $ habis belanja beli bahan-bahan bunga telur nie.. saya nasihatkan anda diluar, sekiranye nak buat bunga telur, cari design baru mula buat ok! jgn jadi mcm saya.. banyak sgt idea sampai berterabur and pegi kedai banyak kali.. hehehe.. untuk sesape yang nak buat bunga telur.. saya suggest beli barangan nak buat bunga telur kat Semua House! sangat puas hati occay!! hari tue, beria-ia gaduh ngan tma sebab dia usik barang nak buat bunga telur.…

S T O R Y . O N . 1 8 1 0 2 0 1 0

from left : mekavin and kila

Salam uols..

yesterday azrin in town and then ajak dia g Tailor @ Masjid India ukur baju for akad nikah and bersanding.. alhamdulillah dah tempah, ukur and bayar.. just nak tggu siap je.. the best part is suke sangat sebab dapat design yang saya idam-idamkan untuk azrin.. siap bawa magazine nak tunjuk kat tailor tue.. hehehe.. dh alang-alang kat area Masjid India, pergi la singgah Semua House check either order bunga dh siap blum kat one of the shop @ Semua House.. mengeciwakan :.. dia hanya boleh siapkan 3 paket out of 8 paket.. so ambik jer la.. then balance deposit dia suh ambik apa-apa barang kat kedai dia.. so pick boxes untuk flower girl.. so cute ok tapi tak tau lagi nak isi apa.. hehehe.. dinner kat Italianese @ The Gardens Bangsar with azrin , kila and mekavin.. the food..superb!! thanks to my future BIL yang bagi voucher pasta free.. yummy.. semua sedap!!! after balek, ingat nak buat cket bunga telur tapi rase nak buang semua sebab ribbon mcm tak k…

A L - F A T I H A H

from left: azrin's late grandma with nabila @ kampung Salam uols.. last week thursday, plannye nak pegi buat HIV test but postpone sebab malam before that, azrin received fon call cakap grandma dia tenat, baru je azrin and his cousin nak bertolak around 2am, dapat fon call lagi inform yang grandma dia dah meninggal.. inalillah.. Al-Fatihah..
1st time i meet her during my sister kawen.. december 2009.. she came along from kelantan eventho family azrin couldnt make it.. Sangat baguskan? Jun 2010 time abg azrin kawen jumpa lagi skali and itu la terakhir kali.. ingat lagi dia tanya "nie bea kan?" terkejut la gaks tak sangka dia masih ingat lagi sape saya walaupun jumpa pun sekali je sebelum tue.. azrin cakap grandma memang dah tak sehat masa balek raya.. walaupun tak sempat berkenalan dengan lebih rapat, terase dekat je kat hati.. Semoga beliau di tempatkan dikalangan orang yang beriman.. insyallah..
So, nampaknye kene la pergi buat HIV test next month.. sambil nak buat HIV test
Salam uols.. actually hari nie tade mood langsung nak berblogging since ada pkr yang tak best happen.. dalam perasaan bercampur baur (sakit hati, marah, bengang, suka etc).. tapi bile fikir balek, kalo saya simpan dalam hati dengan apa yang berlaku, saya jugak yang rugi.. so kene beri focus pasal kawen nie cuz no one will help me other thn my ownself.. others boleh tgk and bagi komen, in term of helping, totally NO! So, saya kene banyak bersabar and jgn keruhkan lagi keadaan.. Saya cuma anggap ini semua dugaan.. jgn cepat melatah ngan apa terjadi and jadikan pengajaran! "Ya Allah, beri la aku perlindunganserta kekuatan dan jauhkan la aku dari musibah.. harap permudahkan perjalanan kehidupan aku ini, amin" Selalu, dalam bala/musibah yang menimpa kite, pasti akan muncul sesuatu yang baik. alhamdulillah, hari nie dengan apa yang dh terjadi and usaha sendiri, saya berjaya mem'book'ing tempat untuk majlis kawen nati.. pada mula, org tue cakap tempat ada org dh booked even s…

SCB DeepaRaya

hye uols,

today kat ofis, ada celebration hari raya.. wah sungguh meriah okey! yang penting, sure berat badan saya naik cuz lately nafsu makan menjadi-jadi.. sgt tak boleh kawal nafsu makan.. skrg dh la wajib break1st, then lunch, pre dinner and dinner.. tak dapat bayangkan betapa banyak makanan yang tersumbat kat dalam badan saya ini.. pergh.. GEMUKS!! rosak la diet! benci to the MAX!! nak bersenam memang jgn harap la.. balek keje dh kul brape, balek dh penat trus tido.. mcm tue la rutin harian..
tah bile akan betul2 beri komitmen untuk diet.. azrin pun dah bising badan tak turun2! kene nekad la nie, mulai esk insyaallah...

S P A

hye uols..

entry kali nie is all about beauty.. impian semua Raja Sehari untuk kelihatan Chantek, Jelita, Menawan & Gorgeous on their wedding day so same goes to me.. So i'm otw mencari S P A yang boleh dianggap menarik and affordable!! sebelum memblog entry nie, few S P A on my mind such as :-

Tini Spa
27A, Jalan Kristal K7/K Seksyen 7,
40000 Shah Alam,Selangor Darul Ehsan.
Tel :03.5512.5388
Opening Hours:Daily 10.00 am – 8.00 pm
Website :http://www.tinispa.com.my/
Bridal Package : RM 1000++ /complete session

Aura Spa & Beauty
No. 38 Jalan Jernai 6/21D,
Medan Idaman Business Centre, 5
33100 Gombak, Kuala Lumpur
Tel : 03.4025.3738
Website : http://www.auraserinur.com.my/
Bridal Package :RM 288/session

Beauty Care Slimming
Wisma Mustika RatuNo.10, Jalan 5/91A,
Taman Shamelin Perkasa,
Batu 3 1/2 Jalan Cheras,56100 Kuala Lumpur.
Tel:03-92873472
Bridal Package : RM1800/complete session

yahuu..saya sgt gembira kerana azrin dh bersetuju untuk 'sponsor' SPA!!! i love you very str…

C A T E R I N G

Salam uols.. Semalam dengan perasaan yang sangat tak bersalah and gamble, saya call catering yang sama mcm my sister kawen dolu tue. Alhamdulillah, my date is stil available. Actually dah try call last 2 weeks tapi sampai smalam mereka diam and no respon. why still use the same caterer? cuz agak berpuas hati dengan hasil keje mereka eventho agak mahal cket kalo nak dibandingkan dengan price caterer yang lain yang tangah "HOT" kat pasaran skrg. Tambah tolak, kire pilih jalan selamat la cuz tak brani nak mencube catering yang lain.. takut nak ambik risiko uols! Hari nie, insyaallah akan gie bayar deposit.. and the best thing they allow me to pay according to my kemampuan.. alhamdulillah and thanks! Yang tak bestnye, dari semalam kul 3pm janji nak fax quotation sampai ke saat skrg masih tak dapat lagi.. dey, what happen.. Kalo imbau kembali time my sister dolu, memang ada masalah komunikasi cket ngan pihak caterer nie, but when i mention to my mom yang will hire the same caterer,…

I'M . S T R E S S . O U T

Salam uols(dengan nada yang sangat perlahan and tak bermaya)..

tetibe terease amat lemah + letih and everything bercampur baur.. deym.. what wrong with me??!! makin dekat tarikh, suddenly jadi makin tak keruan.. sgt stress.. mcm buat semua benda tak kene.. what happen to me? izzit normal?? huh'.. tak terbendung lagi nie.. Ya Allah tolong la hamba Mu ini.. permudahkan la segala-galanye.. hamba Mu ini lemah dan memerlukan perlindungan serta petunjuk dari-Mu Ya Allah.. FYI, dengan pengalaman yang sy kumpul mase my sister kawen dulu(19.12.2009), sy dengan tanpa rasa segan silu and sgt perasan (kelas ghitu uols) sy akan merangka and menguruskan all bout my wedding thingy.. yang penting, sy slalu mengingatkan diri sendiri supaya jgn cepat putus asa and byk bersabar dalam semua pekara. kepada sesape yang ada pengalaman menguruskan perkawenan mereka, sure merasai perit getir and mcm2 dugaan.. makan hati/terase hati tue pekara biasa.. Dalam membuat keputusan, mcm-mcm kene ambil kire and yang…

C A N D Y . B O X

Salam uols..

nie few pictha of my candy box for doorgift.. hehehe.. box ini akan saya isi dengan candy and design exclusively for kid.Simple je but saya sangat suka okey! Alhamdulillah dah selamat serta habis dilipat and disimpan dalam box besar tggl nak isi candy later then ready untuk digunakan on my big day!! yeay..

Box nie saya beli kat salah satu kedai di Semua House. Boleh dikatakan murah gak la. Saya beli 4 paket(1 pakeh = 30 boxes). kat situ lagi banyak you spend lagi banyak disocunt yang uols dapat. I went to Nilai before but the price more less the same. So better go to Semua House!! chewah, promote ghitu!!

B U N G A . P A H A R

one of the ribbon yang digunakan for my Bunga Telur (Pahar)
salam uols.. Today, tah untuk brape kalinye saya pegi beli brg-brg nk buat bunga telur (pahar).. all the barang i bought kat Semua House. Bukan nak buat banyak pun cuma 100 tangkai je.. masih tak dapat jumpa ribbon putih mix with silver yang halus.. pergh.. penat giler.. dh la jalan jam ngan panas lagi.. nasib baik azrin tak merungut.. hehehe.. Lupe nk mention, bunga pahar nie theme white and silver.. nati dh siap akan saya post pitcha nye.. tapi lambat lagi kot cuz main bunga masih tade.. tempah n dey said lagi 2 weeks baru boleh ambik.. so buat masa skrg just potong n ikat ribon je la ye! Bunga telur so special for me, and saya harap orang yang dapat bunga telur pun sgt special bagi saya. Perasan nak tiru bunga telur(pahar) time my sister kawin tapi tak mampu la.. cuz its too complicated. Time my sister dolu, my aunty kasi pinjam dia punya collection, bunga telur tunjuk la nie.. hehehe.. lagi pun tak tertiru la saya cuz my au…