Skip to main content

A L - F A T I H A H

from left: azrin's late grandma with nabila @ kampung
Salam uols..
last week thursday, plannye nak pegi buat HIV test but postpone sebab malam before that, azrin received fon call cakap grandma dia tenat, baru je azrin and his cousin nak bertolak around 2am, dapat fon call lagi inform yang grandma dia dah meninggal.. inalillah.. Al-Fatihah..
1st time i meet her during my sister kawen.. december 2009.. she came along from kelantan eventho family azrin couldnt make it.. Sangat baguskan? Jun 2010 time abg azrin kawen jumpa lagi skali and itu la terakhir kali.. ingat lagi dia tanya "nie bea kan?" terkejut la gaks tak sangka dia masih ingat lagi sape saya walaupun jumpa pun sekali je sebelum tue.. azrin cakap grandma memang dah tak sehat masa balek raya.. walaupun tak sempat berkenalan dengan lebih rapat, terase dekat je kat hati.. Semoga beliau di tempatkan dikalangan orang yang beriman.. insyallah..
So, nampaknye kene la pergi buat HIV test next month.. sambil nak buat HIV test nak kene jugak settlekan PTPTN.. nak buat withdraw KWSP.. borang dh print on9 cuma tinggal nak dapat kan penyata baki pinjamin semasa.. risau sgt nie sebab last week my fren kantoi nak g oversea cuz tak bayar PTPTN terus kene balek tangan kosong.. pity him.. dapat je tau dia tak dapat g, trus check senarai blacklist PTPTN.. alhamdulillah saya masih lagi selamat and boleh terbang kemane-mane..(ada ke duit?!) kepada sesape yang masih belum buat pembayaran balek PTPTN dinasihatkan cepat-cepat selesaikan.. mane tau nak melancong, name kene blacklist pula.. hehehe.. terbantut la pulak yer!!

quick LINK for anyone yang same condition ngan saya & nee HELP!!
1st step - PTPTN
isi borang - BORANG PERMOHONAN BAKI PINJAMAN (INDIVIDU)
**for those yang tade no pinjaman, sila call 03-2080.4455 then press 1 and key in your ic no then press 1 then u will get your no. pinjaman** -> after complete the borang -> click button SIMPAN -> key in your ic no -> check the letter -> print -> sign(mesti sama time sign letter offer dulu) -> fax to 03-2093.4623
you will get your latest statement within 7- 14 working days!
2nd Step - KWSP
print borang / take frm any KWSP branches
fill up the borang

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others