Monday, October 18, 2010

A L - F A T I H A H

from left: azrin's late grandma with nabila @ kampung
Salam uols..
last week thursday, plannye nak pegi buat HIV test but postpone sebab malam before that, azrin received fon call cakap grandma dia tenat, baru je azrin and his cousin nak bertolak around 2am, dapat fon call lagi inform yang grandma dia dah meninggal.. inalillah.. Al-Fatihah..
1st time i meet her during my sister kawen.. december 2009.. she came along from kelantan eventho family azrin couldnt make it.. Sangat baguskan? Jun 2010 time abg azrin kawen jumpa lagi skali and itu la terakhir kali.. ingat lagi dia tanya "nie bea kan?" terkejut la gaks tak sangka dia masih ingat lagi sape saya walaupun jumpa pun sekali je sebelum tue.. azrin cakap grandma memang dah tak sehat masa balek raya.. walaupun tak sempat berkenalan dengan lebih rapat, terase dekat je kat hati.. Semoga beliau di tempatkan dikalangan orang yang beriman.. insyallah..
So, nampaknye kene la pergi buat HIV test next month.. sambil nak buat HIV test nak kene jugak settlekan PTPTN.. nak buat withdraw KWSP.. borang dh print on9 cuma tinggal nak dapat kan penyata baki pinjamin semasa.. risau sgt nie sebab last week my fren kantoi nak g oversea cuz tak bayar PTPTN terus kene balek tangan kosong.. pity him.. dapat je tau dia tak dapat g, trus check senarai blacklist PTPTN.. alhamdulillah saya masih lagi selamat and boleh terbang kemane-mane..(ada ke duit?!) kepada sesape yang masih belum buat pembayaran balek PTPTN dinasihatkan cepat-cepat selesaikan.. mane tau nak melancong, name kene blacklist pula.. hehehe.. terbantut la pulak yer!!

quick LINK for anyone yang same condition ngan saya & nee HELP!!
1st step - PTPTN
isi borang - BORANG PERMOHONAN BAKI PINJAMAN (INDIVIDU)
**for those yang tade no pinjaman, sila call 03-2080.4455 then press 1 and key in your ic no then press 1 then u will get your no. pinjaman** -> after complete the borang -> click button SIMPAN -> key in your ic no -> check the letter -> print -> sign(mesti sama time sign letter offer dulu) -> fax to 03-2093.4623
you will get your latest statement within 7- 14 working days!
2nd Step - KWSP
print borang / take frm any KWSP branches
fill up the borang