Skip to main content

Posts

Showing posts from July, 2010

B O R A N G

entry kali nie saje nak copy paste dr laman web jais nati bile tibe masenye senang untuk i click je kat sini.. just wanna share with uols..

PROSEDUR PERMOHONAN NIKAH PEREMPUAN

1. HADIR KURSUS PRA PERKAHWINAN
2. DAPATKAN BORANG 2C DAN 2D DI JAIS/ PAID ATAU http://www.jais.gov.my/borang/ProsedurPermohonanBagiPerempuan.pdf.
3. DAPATKAN BORANG PEMERIKSAAN UJIAN DARAH/ HIV DARI BAHAGIAN UNDANG- UNDANG KELUARGA JAIS ATAU PEJABAT AGAMA ISLAM DAERAH.
4. LENGKAPKAN BORANG DAN LAMPIRKAN DOKUMEN SOKONGAN.
(2 BULAN SEBELUM AKAD NIKAH)
5. DAPATKAN PENGESAHAN DARI PENOLONG PENDAFTAR NIKAH(PPN) QARIAH.
6. DAPATKAN KEBENARAN NIKAH DARI PEJABAT AGAMA ISLAM DAERAH.
7. SERAHKAN KEBENARAN BERKAHWIN KEPADA PPN QARIAH.
8. AKAD NIKAH DIJALANKAN.
9. AMBIL SURAT PERAKUAN NIKAH DI JAIS/ PAID.

note ; clik -->http://www.jais.gov.my/borang/ProsedurPermohonanBagiPerempuan.pdf
untuk dapatkan borang untuk Selangor aje k.. search kat google untuk dapatkan info untuk tempat berdekatan anda.. hehehe

A n n i v e r s a r y

on every 27th everymonth.. me and him celebrating our anniversary.. this month yang ke 3 thn and 11 bulan.. pergh.. lame betoi.. lagi sebulan genap 4thn.. huhuhu.. lalala.. but today tak celebrate pun cuz my sis ada operation this morning and of course kene g melawat dia after work.. so couldnt make any plan for today.. celebrate skali time birthday azrin la kan.. can save $$ oso rite.. me; Alhamdulillah kami masih bersama hingga ke saat nie and mengharapkan relationship nie akan berkekalan sehingga ke akhir hayat.. minta di jauhkan kesulitan.. InsyaAllah..

Jalan - Jalan at Nilai

yeah..at last dapat jugak menjejakkan kaki ke nilai 3..huhuhu.. me with my fren together with her mum and fiance.. pusing la satu nilai 3 mencari barang2 untuk doorgift.. nurul bakal melangsungkan perkahwinannye insyaAllah hujung tahun nie.. tht mean another wedding untuk di hadiri.. best sgt dapat tengok barang kat situ.. idea dtg mencurah2 bile tgk brg2 kat situ.. i cari tempat hantaran yang dulang kayu putih berkaki but pusing2 tak jumpa plak.. menci je kan.. but at least dapat survey price $$$.. me oso dapat new idea for wedding favors.. one box nie sgt chantek and sesuai sgt la untuk di jadikan wedding favor untuk family azrin nati.. yeahhhh!!

.:Favors:.

For Engagement ♥item : CupcakesTheme : Pink & PurpleQuantity : 100 pcs
For akad nikah ♥item : Puding & Yaasin
Theme : Yaasin - white
Quantity : 100 pcs♥ For Reception ♥Item : Brownies & Telur Pindang
Theme : White & Dusty Pink
Quantity : 800 pcs♥ For Bertandang ♥Item : Bahulu
Theme : Tiffany
Quantity : 200 pcs**For reception, i plan nk bg wood box isi chocolate for those makan with pengantin

.:Theme:.

pink & purple color for engagement
champagne colorfor reception
tiffany color for bertandang

warna impian perkahwinanku adlh spt berikut.. wah..wah

For Engagement outfit - pink and purple hantaran - For Her:Pink & For Him:Purple deco - Pink & Purple For Akad Nikah
outfit - whitehantaran - For Her:Gold & For Him:Silverdeco - white
For Reception
outfit - champagne deco - dusty pink(stil under consideration)
For Bertandang
outfit - blue/tiffany deco - blue
but everything is stil under consideration since my mood in bersilih ganti n pendirian tak tetap.. wakkaka..

.:Outfit:.

♥For Engagement♥
For Reception♥

♥For Bertandang♥


hurm..nie only idea nak pkai apa untuk kejadian yg akan dtg.. insyaAllah.. contoh spt picture di atas.. lalala

For Engagement
Kebaya Moden - indonesian style

For Solemnization
Kurung Moden

For Reception
Dress with Kebaya ala victorian

For Bertandang
Baju Kurung

.:Hantaran:.

this is only idea for my HANTARAN during BERTUNANG & AKAD NIKAH.. if both side (my side & azrin side) setuju ngan my idea.. then will proceed je.. yabedabedu!!

♥ For Engagement ♥

For Him - 7 dulang
Tepak SirehSireh JunjungFruitsChocolate
Fondant CakeMini CakeCake LapisBaju NikahPastryPerfume
For Her - 5 dulang
RingTepak SirehSireh JunjungFruits & chocolate
PerfumeMake up & Make upCakeCupcakes
♥ For Solemnization ♥

For Him - 7 dulang
RingDatesSejadah & Tafsir
For Her - 5 dulang
RingTelekung & Sejadahal-Quran / TafsirGift for langkah bendul for two
insyallah I akan design my own hantaran.. i dh ada idea but stil need to discus with my sister cuz dia yang akan menjadi my only helper.. muaxs!!

i'm gonna miss siti fatimah

i met this lil' gurl about past 1 month and half named siti fatimah but we called her tma.. this gurl sgt chumel and very nice.. sape tma? dia anak kepada my nenek saudara nyer maid.. my nenek saudara currently kat ICU IJN and maid accompany her 247 so her mom tak boleh jaga tma and my auntie decide nak suh org laen jaga tma on behalf and my mummy volunteer nk jaga.. remember 1st time jumpa time celebrate my mummy birthday last month..sgt pendiam and so naive.. my day lebih 'berisi' dengan adernye tma.. we spend lots of time together.. masa mula2 dia dtg sini, tido pun ngan dia.. tapi skrg tma tido with my mummy cuz my older sis cakap tma tido bising so tido my sis slalu terganggu..tapi hari nie balek umah frm work dapat news yang my auntie akan ambik tma any time from now cuz my aunty dari US akan balek on 29th july and will take care of my nenek sedara and ibu tma no longer needed at hospital.. sgr sedey.. suddenly tade mood.. tma menceriakan kami sekeluarga.. gonna miss…

♥ Bea & Yen ♥

story mory all about me and him(my sygku, azrin).. May Allah swt Bless Our Relationship.. Can only hope relationship between me and him yang almost 4 years nie will end up with 'ikatan perkahwinan yang sah'.. InsyaAllah..percaya la..terlalu banyak kami lalui bersama untuk kekal hingga ke hari nie.. mungkin kitaorg dh lali ngan dugaan, tp alhamdulillah kami dapat harunginya hingga ke detik ini.. walaupun ada sesekali terdetik di hati untuk 'give up' and surrender dengan relationship nie.. tak di nafikan, azrin seorang penyabar.. sanggup bersabar ngan my kerenah yang angin tak tentu.. hehehe.. to azrin, like i always said..kea love you so much..