Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2012

Atif's 1st holiday trip to cameron!!!

Bismillah. Alhamdulillah, kami bertiga berkesempatan pergi short vacation to Cameron Highland. It really short vacation sebab bertolak saturday afternoon and balek kl the nest day afternoon
walaupun tak puas, aku tetap bersyukur.

here goes some picture....






Last 2 weekend, akhirnya dapat bawa Atif jenjalan makan angin kat Cameron Ni pun ihsan dari kengkawan yang sanggup belanja and tak berkira kalo tidak, sampai bile pun tak tau bila Atif boleh g Cameron
Syukur Alhamdulillah, Allah SWT memang maha Kaya & Adil aku mungkin tak kaya wang ringgit & harta benda tapiAllah SWT kurniankan aku dengan kawan-kawan yang sangat baik
Trip 2 hari 1 malam, kami tinggal di Green Hill Apartment terletak Tanah Rata Walaupun tak bayo duit rumah(sebab kawan yang bayar...hehehe), sewa agak murah RM250 untuk Apartment 3 bilik tido complete with fully furnish Rumah selesa and bersih kelengkapan rumah yang hampir lengkap boleh masak bagai
♥, bea

New Toy

Salam...

1st of all thanx to my aunty sebab bagi present kat atif
but dia akan menangis everytime letak dia dalam toy tu
hahaha... mungkin tak biasa lagi...
maybe, soon or later this gonna be his bestfren



Btw, can't wait for atif 1st ever holiday trip to Cameron!
Harap-haap semua akan berjalan lancar, InsyaAllah.

♥, bea

breastfeeding

Alhamdulillah

dapat juga aku curi2 masa mengupdate blog ni.

Alhamdulillah, aku masih fully breastfeed untuk 3 bulan. cerita pasal breastfeed ni, adakala susu banyak adakala nak dapat 6oz pun semput-semput. Tapi bagi aku, kalo kita terlalu stress, susu memang tak brape nak ada. Aku cuma amalkan minum milo setiap hari sebab ada sumber mengatakan, nak maintain susu badan , kita kene minum minuman yang mengandungi 'malt'. contoh minum yang ada 'malt' ialah milo dan ho..ho..holick...hehehe... masa mula-mula, susu badan sangat banyak sampai 17oz skali pam, skrg setakat 8oz-9oz sekali pam 2 kali sehari... tapi aku tetap bersyukur sebab masih boleh produce susu...

Orang cakap, breastfeeding ni banyak manfaat... antaranya

anak susah nak jatuh sakit sebab antibody kuat bila minum susu ibu ni mungkin benar sebab setakat ni, baby atif blum demam or whatsoever but in same time aku berdoa supaya anakku ini dijauhkan oleh sebarang penyakit and diberikn kesihatan yang baik.Aminjimat $.…