Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2011
F•I•N•A•L•L•Y
apa yang final? kawen sudah apa je lagikan?
yeay!! * * * I'm extremely happy!
sebab * * * sebab * * * sebab
Husben finally dapat transfer ke Kuala Lumpur
yeay!!!
yeay!!!
yeay!!!
after 4 year long distance relationship kitaorg akan bersama sentiasa selalu setiap masa
yeay new life new house
CAN'T WAIT!!! serious
BUT * * * aku kene bersiap sedia kene jadi wife full time pasnie
GOOD LUCK..bea!
wish me all the best!!!!
hye uolls..hye lovely
tade cite menarik untuk di'hapdet' weekend without husben around but spend most of the time working and hangouts with frens
Saturday wake up around 9am opss..lmbtnye! break1st with family then str8 to ofis until 4pm wtf dh lame tak keje lelame during saturday nie la akibat cuti lelame time awal bulan with nurul and her hubby dinner at Flaming Steamboat at Danau Kota before that ask them for help to send husben to Bustand Hubby balek kampung cuz cousin wedding at Kelantan me..cant ikot since terlalu banyak cuti this month
Sunday work oso but for a while only alynn p/up at ofis then went for lunch after lunch ambik mak lynn kat chow kit then we all went to Jakel shopping kain untuk wedding dress alynn after that met suzy and k.deeba main bowling @ Flamingo Ampang makan2 kat octopus @ Ampang Point reach home at 10pm!

Dugaan

aku sangat kecewa dan hampa dengan.... keadaan/pekara yang berlaku di sekeliling
tapi setalah berfikir byk kali pekara seperti itu tidak boleh kita elakkan ia seperti gula dan air tawar la kehidupan seumpama air tiada gula
dugaan kekadang kita buat baik pun salah buat jahat memang terang2 salah paling benci bile A cite sesuatu ke pada B, kemudian B sampaikan ke C tapi cerita tak sama seperti mane A ceritakan kat B adoyai!!!
berlaku salah faham dan kadang kala mendatang mudarat antara satu sama lain peritkan bila org tidak tau pekara sebenar tapi telah menuduh dan membuat assumption sendiri? dugaan hidup penuh dugaan tapi dengan dugaan boleh membuatkan seseorg lebih tabah menghadapi dugaan mendatang
reminder to myself... doesnt matter whatever pple do or say to you but PLS sabar! insyaAllah kebenaran berpihak pada orang yang teraniaya

1st dishes for husben

last weekend, before husben balek KKB, I decicded nak masak for dear husben since my parent not around yes! this is my first time ever since kawen admit je la memang aku tak pandai masak BUT bab nak masak ikut resepi sendiri, I'm the expert!!! trust me!
Q: Pandai ke masak? A: Boleh la!
Q: Masak apa? A: sup ayam and telur goreng je! nak tau mcm mane aku masak?
Sup ayam tumis bawang merah + cili padi + bawang putih ayam cuci bersih then rebus ayam masuk 2 cube ayam 2 sudu besar pati ayam kentang 2 biji sedikit garam + aji naik moto that all...DONE!
Telur goreng 1 Biji telur 1 sudu mayonis sedikit garam
lauk simple je but husben said sedap and give 5 out of 5! yeay! peduli la org lain nak cakap apa kan?
for tea time aku masak lempeng je cara aku masak lempeng tepung gandum + susu + telur mudah je kan but the taste superb!!! hehehe perasan lagi tma tak abes cakap aku buat roti canai! obviously rupe lain!
tak sabar nak pindah rumah sendiri!!!
sentiasalah berbuat baik terhadap orang yang telah menyakitkan hati/memburu…

wesak day

Hello uolls Hello lovely
17.05.2011 is a Wesak Day Happy Wesak Day for those who celebrating Wesak Day
soooo its a Public Holiday yeay!
cuti-cuti Malaysia la yer since cuti sehari no special request to husben unless is a long holiday or weekend
spend the whole day duk melayan kengkwn sangat penat sampai tido pun tak lena plus tma mengigau bukan kemain lagi adoyai! sabo jer la
cant wait for FRIDAY to come!!! miss u alots my dear Husben can't wait for good news from Husben
last but not least be yourself..dun be what others want you to be..BUT dun get others into trouble by your attitude
♥ Love ♥ Love ♥

my work

last week wednesday gi interview kat Bank lain bile review benefit, lebih kurang mcm ofis skrg cume dey'll offer permenant But so far, blum ada lagi company lain boleh offer gaji yang setinggi tempat aku keje skrg tapi bile fikir-fikir balek mcm berat sungguh nk tgglkan keje skrg nie selama nie aku buat keje but tak bersungguh-sungguh so gaji aku dapat gak pun tak bersungguh-sungguh bos tade nak memekak kat staf hari-hari pandai-pandai buat keje udah la yer yang mereka tahu staf kene deliver numbers but if tak deliver numbers pun dey'll tak marah mcm harimau cuma suh work harder tmpt korang ada mcmtue? memang takkan dapat la kan bayangkan aku mula-mula masuk keje dolu berat cume 52kg sekarang..ampunnnnn!!!! 72kg uollssss!!! mane idak, cket2 melantak datang pepagi break1st, kang makan plak lunch, dh petang lapa nak mengigit lagi sampai umah makan malam lagi dh la keje duduk je..mane idak lemak tak bekerja..tepu je la dalam badan yer nati la pasal hal tukar keje kalo dh bosan tak teperi then baru la…

What goes around comes around

adakah aku perlu rase gembira? di sudut hati kecilku bagai mahu menjerit kegembiraan tapi ia belum berkesudahankan?
aku bukan la gembira sangat masih perlu beringat tapi sekarang hanya tersenyum berseorangan kerana biarlah aku sahaja yang mengetahuinye
aku yakin sekiranya kite berbuat baik pada orang lain insyaAllah, kita akan dibalas baik satu hari nati dan sekiranye kita menyakitkan hati seseorang dan berniat memburuk-burukkan seseorang lambat laun kite akan mendapat balasan setimpal mungkin lebih teruk


oleh itu
kite perlu sentiasa beringat
hidup ini ibarat spt roda
kite tidak akan sentiasa senang
dari segi kewangan, kesihatan dan pelbagai
iye,
mungkin skrg segalanye kamu miliki
esok
kamu pasti ia kekal?


sekali lagi
hidup lah dalam kesederhanaan
sentisa hidup
berpada and beringat
tade apa perlu disesali
♥♥♥What goes around comes around♥♥♥

Balek kampung

alhamdulillah
saya and husben telah selamat menjejakkan kaki di Kuala Lumpur I'm so blessed!!!


saya & husben balek kg husben last weekend huhuhu


5/5/2011 bertolak dari KL kul 2pm mula-mula, perjalanan ok je but suddenly masuk je kat Gua Musang MasyaAllah... hujan selebat-lebatnye 1st time in my life go thru situasi sebigitu tak nampak langsung jalan kanan kiri tak henti2 berdoa spy semuanya ok alhamdulillah Allah mendengarnya kami selamat sampai ke Tanah Merah kul 10pm pengalaman baru yang aku dapat sebelum nie kampung pun tade so mane nak merase travel jejauh mcmtue


6/5/2011 bagun awal me, husben and MIL pusing2 cari beras siam saya sudah jatuh cinta dengan beras siam sangat sedap ok! but nurul kata, if makan beras siam kite akan rase mcm tak puas! tak terkata rase beras siam mkn nasi mcm tade hari esok


bertolak dari Tanah Merah ke Kulim sangat teruja bercuti bersama family husben gie Kulim cuz my SIL nak hantar moto so kitaorg konvoi 2 kete 1 moto sampai Kulim park moto my SIL then we'll meneruskan perja…