Skip to main content

Balek kampung

alhamdulillah
saya and husben telah selamat menjejakkan kaki di Kuala Lumpur
I'm so blessed!!!



saya & husben balek kg husben last weekend
huhuhu



5/5/2011
bertolak dari KL kul 2pm
mula-mula, perjalanan ok je but suddenly masuk je kat Gua Musang
MasyaAllah...
hujan selebat-lebatnye
1st time in my life go thru situasi sebigitu
tak nampak langsung jalan kanan kiri
tak henti2 berdoa spy semuanya ok
alhamdulillah
Allah mendengarnya
kami selamat sampai ke Tanah Merah kul 10pm
pengalaman baru yang aku dapat
sebelum nie kampung pun tade
so mane nak merase travel jejauh mcmtue



6/5/2011
bagun awal
me, husben and MIL
pusing2 cari beras siam
saya sudah jatuh cinta dengan beras siam
sangat sedap ok! but nurul kata, if makan beras siam kite akan rase mcm tak puas!
tak terkata rase beras siam
mkn nasi mcm tade hari esok



bertolak dari Tanah Merah ke Kulim
sangat teruja
bercuti bersama family husben
gie Kulim cuz my SIL nak hantar moto
so kitaorg konvoi 2 kete 1 moto
sampai Kulim
park moto my SIL then we'll
meneruskan perjalanan ke Alor Setar



Buat apa di Alor Setar?
visit + Holiday at BIL house
tak banyak tempat boleh melawat kat Alor Setar



7/5/2011
berjalan-jalan di sekitar alor setar
such as
Pekan Rabu
Rumah Kelahiran Tun Mahathir
Makan Char Ke Teow di Jitra near Bagunan Romzey



8/5/2011
hari untuk kami semua pulang
bertolak dari Alor Setar 2pm
selamat sampai 8pm
alhamdulillah
perjalanan yang amat tenang dan lancar



next trip
Melaka
insyaAllah
one of my ofismate wedding..Hidayah


bile balek kampung lagi?
time raya la yer
saya awal2 lagi sudah dibooking oleh MIL
kata nak bawa berjalan jumpa sedara mara
ok
see uolls in August Familia!!!

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others