Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2011
morning luvly..
what a wonderful friday morning.. i miss my azrin sooo much.. gediks kan..br 2 hari tak jumpa.. huhuhu.. hari nie azrin cuti sampai sunday.. yeay! nak ajak azrin teman buat few things later.. my kad kawen oso dh siap(kalo ikut cakap PIC tue la kad kawen akan ready latest by fri)..
sebelum tue, nak wish congrat kat my ofismate, Raihana semalam dia bertunang.. jauh tak boleh nak pergi.. kat kedah.. huhuhu.. btw, just wish her all the best..
mekavin, my close buddy, this year nak masuk akademi fantasia (AF).. oso wish him all the best.. ada bakat tapi kene banyak dia kene blaja.. bagus jugak kalo dia dapat masuk AF dapat la dia mendalami ilmu vokal lagi..
yeha......huhuhu......
this morning masuk keje lambat cket cuz settle few azrin's thing yang pending terlalu lame.. huhuhu.. ambik kesempatan g kedai kad kawen kat pudu.. tyme dtg, pekerja yang in-charge untuk my wedding card blom sampai, tggu tak sampai 5 minit pun.. alhamdulillah designed dh final and insyaAllah jumaat nie siap ler kad tue.. sure mama and ayah akan terseyum cket.. cuz everyday follow up pasal kad kawen neh!
early in d morning around 6.20am, rcvd sms from my OP sd that dia dh upload few pict kat facebook..im so happy, bayangkan bangun awal sebab tak sabar nak nengok.. terpaksa pinjam fon ayah untuk view cuz WiFi problem and tah bile nak dapat replacement modem.. result.. sy sgt suka.. boleh view kat TEASER PRE-WEDD
yang paling penting borang nikah pun dh lengkap.. alhamdulillah cuma tak gie jumpa juru nikah je lagi.. mintak2 tade masalah la nak submit borang tue nati.. actually tadi dh pergi but ofis stil close..

morning, hye luvly..
smalam.. aku and azrin ada pre wedding photoshoot.. secara keseluruhan sangat best and sangat enjoy our moment.. huhuhu.. janji ngan razi (my OP) kul 10am but azrin bangun lewat so sampai lambat about 15 mins.. huhu.. baju? last minute punyer idea.. memula nak pkai baju kurung but suddenly my kain baju kurung missing.. nak pkai wedding dress mcm tak la kot lagipun tak siap lagi.. last2 pakai baju kemeja kotak2 more less sama ngan baju azrin..  ok la.. our desnination ialah kat KTM and Tasik Perdana..
on saturday... aku, joan, imran, mekavin, koven and alynn buat last minute plan g gym @ Empire.. sangat best ok.. ala2 percutian sehari bersama rakan2.. huhuhu.. workout +swimming + sauna + make up2.. wah sronoknye.. naseb baik boleh buat skrg takut nati lepas kawen terperap je kat umah.. huhuhu..
after gym.. we all g IKEA makan meatball! sampai str8 g makan dulu then jalan2 kat IKEA.. dh pick few item but suddenly letak balek cuz queue sangat la panjang berjela-jela.. s…
hye luvly... semalam.. me, honey, aini and imran hangouts kat area masjid india..misi mencari sejadah and bekas hantaran untuk hantaran adik aini.. kul 6 gerak dari ofis but only sampai kat masjid india around 7pm.. kebanyakkan kedai kat area situ tutup awal around 7-8pm.. tak puas pun pusing2 jejalan tengok barang cuz banyak kedai dh tutup.. bosan!
baru je sampai kat masjid india, suddenly rcvd call frm mama.. dengan suara yang mcm tgh nangis she said "bea, alif dah meninggal.. tapi dh kebumi.. and otw to shah alam.." danggg!! tetiba mcm tak tau nak rase apa.. blurrr..
alif nie actually anak kpd ayah kawan.. uncle wahab. kitaorg family yang sangat close cuz dolu2 everytime raya kitaorg akan visit each other and even vacation pun sesame. 5 years ago, suddenly aku ngan alif jadi rapat and then both in relationship.. tapi tak bertahan lama pun cume 2 months ++ cuz aku dapat rasekan yang aku tak dapat nak SAYANG kat dia sepenuh hati.. lebih baik aku lepaskan dia dari rase bersalah…
entry kali nie nak berceritera bout ♥ CHECKLIST ♥
•Kursus kahwin-dh lame buat about 1 1/2 years ago..huhuhu.. manenye idak, asyik postpone je kawen.. 
• HIV test - oso done end of last year at Klinik Kesihatan Ampang
• Borang Nikah-in progress, stil pending dari azrin cuz azrin cakap kawan dia yang jadi saksi stil on leave 
♥ ENGAGEMENT ♥
• Catering - actually my parent said, diaorg nak masak sendiri which sedara mara akan berkumpul and masak beramai-ramai..but to me taknak la patutnye.. penat kott!!
• Outfits - beli kain kat JAKEL and anta tailoring kat CENDANA
• Gifts for HIM-in progress
• Gifts for HER-in progress
make up - patutnye k.zai yang make up tapi bile dh tukar tarikh engagement, she unable to make up on that day..so call MEL(my official MUA for akad nikah & reception) and dia available to make up me
Photographer - untuk engagement, aku ambik RAZI(my ex-oficemate).. tgk keje ke dia memang puas hati..
♥ SOLEMNIZATION ♥
• Catering - pilih my own fren..rm3/pax for 100pax.. menu…
2 month to go... hye luvly.. today 12 - 01 - 2011, bermakna genap 2 bulan lagi hari bahagiaku akan kujung tiba.. huhuhu.. banyak betul onak duri and dugaan yang aku, my syg, family and frens go thru sepanjang preparation kawen neh.. but syukur alhamdulillah everyone sangat helpful, sabar and komited.. i love u all very strong! and skrg boleh dikatakan almost 75% preparation yang siap.. alhamdulillah..
change the date again! i hope yang terakhir sekali.... antara dugaan yang agak mencabar sepanjang persediaan nie, yesterday mama suddenly menangguh lewat sehari dari tarikh yang di tetapkan sebelum nie sebab dia kata why engagement on friday? nape nak rushing2 mcm weekend dah takkan ada? dangggggg! aku pun tetibe terfikir nape aku plan mcm tue sebelum nie.. berkat ibu bapa nie penting dalam semua hal yang kite buat dalam hidup so aku pun pasrah and ikut tarikh baru yang ditetapkan oleh mama as long everyone happy...lalalalala...
update all vendor done! call semua vendor and ALHAMDULILLAH semu…
HAPPY NEW YEAR! BYE 2010 WELCOME 2011!!!
helloooooo.. serious lame giles tak meng'update' blog kesayanganku nie.. huhuhu.. menjenguk2 memang slalu tapi nak menaip, tersangat la malas.. sebelum terlambat, nak wish Happy New Year everyone!! may all your wish come true and tahun nie akan lebih bermakna dari tahun lepas.. insyaAllah..
acident... last week, azrin acident teksi langgar.. cian dier.. tapi naseb dia agak baik cume luka ringan.. terase serba salah sebab aku yang menyuruhnye anta ke ofis hari tue and acident tue berlaku time dia otw balek anta aku.. huhuhuhu.. mama membebel kat aku and azrin.. korang tue darah manis jgn la kerap sangat berjumpa! aku terpaksa mengalah...
make up artist aku ni sebelum nie masih mencari2 make up artist untuk majlis nikah and sanding.. check semua fully booked! tue la,,keje last minute.. borink..at last menggunakan contact sedia ada, dapat la make up artist MEL.. keje dia aku tengok so far ok and harga dia tade la mahal sangat! very offordable o…