Skip to main content
2 month to go...
hye luvly.. today 12 - 01 - 2011, bermakna genap 2 bulan lagi hari bahagiaku akan kujung tiba.. huhuhu.. banyak betul onak duri and dugaan yang aku, my syg, family and frens go thru sepanjang preparation kawen neh.. but syukur alhamdulillah everyone sangat helpful, sabar and komited.. i love u all very strong! and skrg boleh dikatakan almost 75% preparation yang siap.. alhamdulillah..

change the date again! i hope yang terakhir sekali....
antara dugaan yang agak mencabar sepanjang persediaan nie, yesterday mama suddenly menangguh lewat sehari dari tarikh yang di tetapkan sebelum nie sebab dia kata why engagement on friday? nape nak rushing2 mcm weekend dah takkan ada? dangggggg! aku pun tetibe terfikir nape aku plan mcm tue sebelum nie.. berkat ibu bapa nie penting dalam semua hal yang kite buat dalam hidup so aku pun pasrah and ikut tarikh baru yang ditetapkan oleh mama as long everyone happy...lalalalala...

update all vendor done!
call semua vendor and ALHAMDULILLAH semua vendor still available on 13 - 03 - 2011.. YESS!! tade yang mengeluh, semua ok..mestilah ok kan cuz aku dh bayar.. cube tade payment, HARAM vendor-vendor nie nak layan kerenah kite.. huhuhu.. tapi paling banyak-banyak vendor, aku paling sakit hati ngan vendor yang in charge kad kawen aku, janji nak bagi lakaran 5hb, tapi sampai lo nie bayang lakaran pun tak nampak. dh call everyday follow but menghampakan! cakap nak return call but NEVER! so insyaAllah sabtu nie nak walk in je kedai dia. nak mengamuk2 ke idak? huhuhu.. aku mengamuk? blah la wei!

start gym..
semalam my 1st day join gym..huhuhu..ok la cuma buat cardio je semalam.. balek pun awal cuz blank, tak tau nak buat apa.. takkan nak buat cardio 2 jam kowttt..mau patah kaki gua! so hari nie paan my lil bro promise dia akan jadi PT aku untuk hari nie.. so hopefully aku dapat manfaatkan gym fee yang aku bayar..

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

•Fairy•Lights•

where to find????

>>> JALAN PASAR @ PASAR PUDU <<< [update on 15•04•2011] Fairy Lights mane nak cari fairy lights neh? pening kepala la memikirkannye.. memang boleh sewa jeee tapi rase lebih baik beli sebab boleh pkai lagi lepas tue untuk menerangi rumah..huhuhu... ada ternampak fairy lights jual kat kedai bertentangan dengan Semua House tapi lampu dia kurang meriah.. huhuhu... benci la keje last minute..
picture from google

kejap lagi ingat nak ajak azrin pusing-pusing cari kedai yang jual fairy lights nie..huhuhu... where to start?? dunoOoOoOo...