Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2016

Melaka - JB (Part 1)

Assalammualaikum

1st day - day trip with family and friends at Melaka

Bertolak after subuh and meet point di RNR Seremban since hubs terlepas RNR Nilai. After makan konvoi 3 kereta menuju ke Melaka. Alhamdulillah perjalan lancar, kereta tak banyak mungkin sebab kitaorg kuar awal. Exit Ayer Keroh straight to pusat bandaraya.

Cendol Jam Besar
Sampai A'Famosa not much to do since cuaca naw2 panasnya. Lepas hajat makan Cendol Jam Besar since aku bukanlah peminat cendol belasah je la kan.



Restoran Asam Pedas Selera Kampung
Alhamdulillah, hajat nak makan kat kedai ni pun tertunai. Rupa-rupanya kedai yang kami makan ni 5 minit je dari A'Famosa. Makan untuk 7 adult and 5 kids total up RM110++ je padahal semuaorg makan mcm kebulur.


Pantai Klebang - Coconut shake
Teruskan perjalanan ke Pantai Klebang which is 30minit from our previous location. Most of us mengantuk+kepenatan since baru lepas makan. Sinve dah sampai nak tak nak gagahkan juga merasa coconut shake.


Pantai Klebang - Kuih Keria …