Wednesday, April 13, 2016

Melaka - JB (Part 1)

Assalammualaikum

1st day - day trip with family and friends at Melaka

Bertolak after subuh and meet point di RNR Seremban since hubs terlepas RNR Nilai. After makan konvoi 3 kereta menuju ke Melaka. Alhamdulillah perjalan lancar, kereta tak banyak mungkin sebab kitaorg kuar awal. Exit Ayer Keroh straight to pusat bandaraya.

While waiting for others - RNR Seremban 

Cendol Jam Besar
Sampai A'Famosa not much to do since cuaca naw2 panasnya. Lepas hajat makan Cendol Jam Besar since aku bukanlah peminat cendol belasah je la kan.

Peposing nak tempat reredup - A'Famosa Melacca
Our 1st pitstop at Melacca - Cendol Jam Besar


Restoran Asam Pedas Selera Kampung
Alhamdulillah, hajat nak makan kat kedai ni pun tertunai. Rupa-rupanya kedai yang kami makan ni 5 minit je dari A'Famosa. Makan untuk 7 adult and 5 kids total up RM110++ je padahal semuaorg makan mcm kebulur.

menjamu selera yang sangat menyelerakan - Restoran Asam Pedas Selera Kampung

Pantai Klebang - Coconut shake
Teruskan perjalanan ke Pantai Klebang which is 30minit from our previous location. Most of us mengantuk+kepenatan since baru lepas makan. Sinve dah sampai nak tak nak gagahkan juga merasa coconut shake.
kepanasan


Pantai Klebang - Kuih Keria Antarabangsa
Yang ini mesti cuba! memang sedap and sangat puas hati... hahaha... padat and lazat.
After kuih keria kitaorg decide nak rehat2 kejap kat umah parent asrol. dapatlah anak-anak mandi and para dewasa recharge bateri. iols ambik peluang mentido lagi...

Kuih Keria Antarabangsa - Pantai Klebang


Pantai Klebang - Cendol Gula Melaka
Since cuaca yang panas naw2 aku decide taknak makan tapi sempat rasa orang lain punya and boleh dikatakan yang ini antara cendol yang sedap and kalo jenjalan kat melaka bolehlah cuba. tapi kena sabar menantilah ya!

Itu lah last point kitaorg hangouts sesame sebab salah sorg dari kitaorg preggy dah tak larat. utk tidak membuat keadaan bertambah keruh kitaorg bersurai dan aku sekeluarga meneruskan perjalanan ke JB yang lain balik ke KL

JB here I come!!!

to be continue.... Part 2