Skip to main content

Melaka - JB (Part 1)

Assalammualaikum

1st day - day trip with family and friends at Melaka

Bertolak after subuh and meet point di RNR Seremban since hubs terlepas RNR Nilai. After makan konvoi 3 kereta menuju ke Melaka. Alhamdulillah perjalan lancar, kereta tak banyak mungkin sebab kitaorg kuar awal. Exit Ayer Keroh straight to pusat bandaraya.

While waiting for others - RNR Seremban 

Cendol Jam Besar
Sampai A'Famosa not much to do since cuaca naw2 panasnya. Lepas hajat makan Cendol Jam Besar since aku bukanlah peminat cendol belasah je la kan.

Peposing nak tempat reredup - A'Famosa Melacca
Our 1st pitstop at Melacca - Cendol Jam Besar


Restoran Asam Pedas Selera Kampung
Alhamdulillah, hajat nak makan kat kedai ni pun tertunai. Rupa-rupanya kedai yang kami makan ni 5 minit je dari A'Famosa. Makan untuk 7 adult and 5 kids total up RM110++ je padahal semuaorg makan mcm kebulur.

menjamu selera yang sangat menyelerakan - Restoran Asam Pedas Selera Kampung

Pantai Klebang - Coconut shake
Teruskan perjalanan ke Pantai Klebang which is 30minit from our previous location. Most of us mengantuk+kepenatan since baru lepas makan. Sinve dah sampai nak tak nak gagahkan juga merasa coconut shake.
kepanasan


Pantai Klebang - Kuih Keria Antarabangsa
Yang ini mesti cuba! memang sedap and sangat puas hati... hahaha... padat and lazat.
After kuih keria kitaorg decide nak rehat2 kejap kat umah parent asrol. dapatlah anak-anak mandi and para dewasa recharge bateri. iols ambik peluang mentido lagi...

Kuih Keria Antarabangsa - Pantai Klebang


Pantai Klebang - Cendol Gula Melaka
Since cuaca yang panas naw2 aku decide taknak makan tapi sempat rasa orang lain punya and boleh dikatakan yang ini antara cendol yang sedap and kalo jenjalan kat melaka bolehlah cuba. tapi kena sabar menantilah ya!

Itu lah last point kitaorg hangouts sesame sebab salah sorg dari kitaorg preggy dah tak larat. utk tidak membuat keadaan bertambah keruh kitaorg bersurai dan aku sekeluarga meneruskan perjalanan ke JB yang lain balik ke KL

JB here I come!!!

to be continue.... Part 2



Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

•Fairy•Lights•

where to find????

>>> JALAN PASAR @ PASAR PUDU <<< [update on 15•04•2011] Fairy Lights mane nak cari fairy lights neh? pening kepala la memikirkannye.. memang boleh sewa jeee tapi rase lebih baik beli sebab boleh pkai lagi lepas tue untuk menerangi rumah..huhuhu... ada ternampak fairy lights jual kat kedai bertentangan dengan Semua House tapi lampu dia kurang meriah.. huhuhu... benci la keje last minute..
picture from google

kejap lagi ingat nak ajak azrin pusing-pusing cari kedai yang jual fairy lights nie..huhuhu... where to start?? dunoOoOoOo...