Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2011

lemau!

hurmmmmmmmmm
hujung bulan sudey!!!
hari yang ku rase sungguh tak berdaya
LEMAU!!!!!!!!(kalo tak tau maksud lemau..sila cari dikamus ok?)

uwaaaaaaa
bilekah ini semua akan berakhir?
aku nak keje lain but nak environment yg rileks mcm skrg
tau..tau..
senang keje sendiri
DIAM!
tapi aku tak reti berbisnes
makan gaji pun malas
angan-angan nak berbisnes pulak
haktui!

Mood dari pagi dh hilang
dari rumah nak sampai ofis
mak oooiiiiiiiii
jauh uolls
aku yang naik moto nie pun 30-40 min
bayangkan orang lain yang bawa kete
huhuhuhuhu

orang Malaysia nie
tak lari dari LAGAK mereka
knape?
keje buruh binaan takmo..sanggup jadi jobless or penyagak or peragut!
lari topic jap! aku ada buat servey sebenarnye...
sambil naik moto, aku usha la kete yang tengah sangkut kat jam
dari 11 kete
10 bawa kete berseorangan 1 berkongsi kete
patut la jam sampai aku naik menyampah nak gie keje
tapi mereka sanggup tekan minyak tak sampai 10 saat pastue tekan break
hambik ko
rase la kamu yer!!!

husben said
aku pasni kene keje …

ganti pose!

Hello peeps!

omaigadddd!!!
aku tak ganti pose lagi neh...
lagi sebulan je tinggal nak ganti pose
so far..seingat aku..
takpernah lagi aku tak ganti pose sepanjang tettt!!! eleh! korang dah ke? dah..dah.. esok gie ganti pose takmo cakap banyak Ramadhan dah nak kembali mari ganti pose beramai-ramai
SelamatGantiPose uolls!


benci peragut!!!!!

hi peeps!
this morning Nurul bgtau one of our colleague kene ragut last nite kesian Deena... dia kene ragut otw balek keje
bukan cket kerugian
cecah ribu riban gaks la
wang ringgit..handfon etc
takpe Deena...
bukan rezeki and doakan aje pergut tue dapat balasan setimpalnye!
peragut zaman skrg agresif betul dalam suratkaba.. mcm2 cerita kite tgk sampai ada yang mati dek kene ragut nie!
dulu, aku pun pernah kene ragut kisahnye begini masa tue baru abis skolah so melanguk duk umah tapi berchenta kebetulan birthday boyfren gagahkan diri jalan kaki ke public fon kononnye nak wish birthday tepat kul 12 seingat aku, aku dh tak brape nak ngam ngan boyfren aku time tue bile aku call trus masuk vmail rupenye dia tengah gayut ngan awek lain!
cettt!!! tapi pasal chenta, aku sabo call sampai dapat tengah cakap fon tetibe datang satu moto dia turun moto then rampas handpon aku yang aku tgh gengam erat cishh berdebah aku mampu melihat orang itu berlalu pergi membawa bersama handfon yang diberi oleh ayah sambil mulut ku yan…

pengorbanan seorang ayah

Sejak pindah rumah baru aku tak berkesempatan masak untuk Husben lagi mcm biasa kitaorg makan luar by tdy dinner lewat cuz plan nak gie JJ beli barang rumah cket
otw nak kuar dari kawasan rumah terserempak ngan seorang pakcik pakcik dh tua dalam lingkungan lewat 50an pakaian dia lusuh berjalan sambil memikul guni
Husben bgtau pakcik tue akan tiap-tiap hari datang situ sebab nak tgk anak dia
Me : nape dia tak jaga sendiri anak dia? Husben : dia tak mampu sebab di cume keje kutip tin je Me : mane wife dia Husben : tak tau la. lagi, anak pakcik tue taknak dengan orang lain selain bapak dia sendiri
Me : anak dia tinggal kat umah anak-anak yatim ke? Husben : Iye tapi ada jugak budak-budak cacat Me : nape pakcik tue tak duk tempat awak keje(rumah warga emas) je? Husben : tah la.....

conversation end kat situ cuz mataku air dh bertakung tak sanggup aku teruskan lagi soklan yang hanya akan buat hati ini sayu ternyata aku perlu bersyukur ngan segala yang aku miliki skrg walaupun tidak mewah............ alhamdulillah

Sakit mata..again?

last 2 days titun kat umah parent tengok ayah mcm sakit mata the next day, bagun tido dangggggggg mataku merah sakit mata lagi ke aku ni? semalam husben pun tegur mata merah beria bagun pagi nie lagi makin teruk uolls
apa lagi learn from lesson cepat-cepat aku pakai Artificial Tear Alhamdulillah nengok skrg ada la kurang cket merah tue serammmmmm!!! Jauhkan la aku dari penyakit mata cukup la sekali
hari tue cuti 1 1/2 hari performamnce keje trus down bulan depan tak boleh cuti dah cuz untuk duit raya tahun nie InsyaAllah kene balek KELANTAN!
berdendang la aku 1st time selama 27tahun aku akan beraya di kampung baru la dalam kamus hidup aku istilah 'balek kampung' huhuhu

Sundayyyyyyyyyyyyyyyy!!!!!

afternoon guysss!!!
its Sunday! yet I'm working for extra pocket money
husben suh drive gie keje hari nie otw gie keje buat jalan sendiri kene tahan dek polis
malang sungguh nasebku ini hahahah setelah aku diberi amaran pakcik polis yang hensem lagi baik hati tue melepaskan aku lain kali takmau buat lagi!!!! ampun yerrrr!!!!

tau cuak and kecut kamu bea!
hello bespren!!!
skrg tgh bosan sebab permulaan kerja yang agak suram..tak tau mcm mane nak gumbirakan hati ini... ingat malas nak gie kerja sebab husben cuti hari nie plus 1st day of women day...hahahaha...
Semalam tak jadi pegi beli barang kat IKEA due to kemalasan beberapa pihak.. end up check out VIVA HOME... masih baru lagi tempat nie.. pilihan memanglah tersangat banyak but the $$$ serious tak mampu somemore tak suitable with my new house... my house kecil je so bebrg kat sana beria-ia... but tak dinafikan barang-barang yang dijual kat VIVA HOME memanglah meletops uolls!!! but so not for me for now arrr...
After frust result pusing-pusing plak kay Jaya JuscoTmn Maluri... ada je langsir yang cantik and whatsoever but actually hatiku memang dah terpaut untuk beli stuff kat IKEA... I just want IKEA... so harap2 today husben will consider to take me there!!!

peeeeeeeeenat!

semalam *earthquake* today... *firedrill* deym bijak & pandai buat kul 1530 tengah panas terik dah la kene turun dari tingkat 21 berjemur plak kat panas terbaekkkkkkk!!!!
kesian Tya and Aini diaorang pose hari nie and yet kene turun tangga and berpanas
petang nie plan nak gie IKEA taktau la sempat ke idak isau dpt penat je
kadangkala ada pekara yang kita nak, tak boleh ditangguh kalo boleh nak buat pekara tersebut secepat mungkin ini yang terjadi kat aku skrg nak gie IKEA nak beli barang untuk rumah takut duit habes tapi barang tak beli lagi
will upload picture later! adiosssss!!!!!!

earthquake!!!

gerunnnn............ around 11am just now while sitting at my workplace suddenly terase pening2 rupe-rupenye earthquake!!! tatotttttt
10mins later building management said everything is fine! phewwww!!!!! suspen neh! kalo beria ar earthquake tue... aku orang yang pertama akan cabut lari dulu nak sujud kaki suami, mak and ayah mintak maaf
nak balek! bole ke?
dah...dah... sambung keje!

BFF wedding and hangouts

saya amat happy hari nie
CONGRATS to my BFF Sheffa and her husben Han welcome to the club sheffa!!! Dengan sekali lafaz, Sheffa sah bergelar isteri kepada Han disaksikan sedara mara terdekat alhamdulillah semua berjalan dengan begitu lancar dan cukup meriah
 
 
 
 
 
  Tengah hari tadi sempat hangouts ngan my truly BFF Honey...Mac...Alynn muchuk! mula-mula layan Yong Tau Foo Ampang




Then after kekenyangan we olls melantak kat Yong Tau Foo Continue pula kat Coffee Bean we try their latest drink cookies and cream mungkin sebab dah kekenyang rase tak sampai
 
 
 
 
 

Mane tak gemuk asyik Jalan-jalan cari makan aje!
Last but not least hasil kerja menghasilkan Guest Book untuk Sheffa * *<

Hangouts..movie, makan-makan, chit chat etc

hye lovely
smalam me...Alynn and Imran we all gie minum2 kat Desa Pandan or Known as Benteng
order mcm-mcm and of course mkn pun mcm-mcm padahal Imran and Alynn dalam kategori b2b
dan aku perlu berhati-hati..perlu kurus juga!
Aku suggest Alynn and Imran Sup kat Hameedia sebab sepatutnye sup dia antara yang terbaik
pernah aku hirup kat KL nie so diaorang order Sup Kambing cume RM4.50/mangkuk tak menghampakan Alynn and Imran suka! pekat..likat..

tengah layan makan call up mama and ayah
suh datang join makan kat Benteng
sebab dah banyak kali mama and ayah datang tapi Benteng tutup
tanpa mengambil masa yang sangat lama
mama and ayah selamat sampai ke benteng
and merasa penangan Soto Benteng Tengah sibuk makan kat Benteng
mac call kitaorg ajak tengok movie X-Men
so after makan we'll pergi ke Pavilion untuk tengok X-men

Sangat best cite X-men kali nie
aku kasi 4.5 out of 5
0.5 tue sebab aku kene duk seat paling depan
and end up aku sakit kepala!
memang terbaik movie nie!
kalo tengok betul-betul
kita…

Double Happiness

salam Hye uolls
Yesterday 6th June merupakan hari Jadi mama yang ke 61tahun "Happy Birthday mama..kea you so much!" mama.. my best friend ever! time sedih or suke duka semua we both share! kalo nak merajuk pun ngan mama juga!
1st plan nak bawa mama dinner mkn Dim Sum @ Seri Cempaka buat suddenly mama said no celebration at all cuz mama rase uncomfortable but mane boleh buat dunno je kan so all about my idea askd mama to masak nasi ayam buat nasi only ayam beli kat ayamas 2 ekor then beli kek

(dh ter'detele' all picture taken on that day!...too bad!)
selain celebrate besday mama semalam dapat very the good news from Husben * * * * * * * * akhirnye, dapat pun saya dan husben berpindah ke rumah baru alhamdulillah yay..yay..yay happy terkire
after celebrate besday mama smalam me, husben, ayah, mama and K.dillah we went to our new house sangat teruja! rumah sangat cantik walaupun tak besar mane
but tak boleh duduk lagi cuz masih ada kerosakkan sana sini so sabar la yer insyaAllah aku mula pindah cket2 by …

I'm getting bigger and getting sick

Hello peeps!!!
what a day.....
semalam memenuhkan perut @ Flaming Steamboat @ Danau Kota  balek dari situ terus tido about 11pm today pegi keje agak early as 11am until 3pm I dunno what wrong with me but I felt so tired

layan gambar-gambar yang sempat di'snap' oleh aku.....
















* * * * * * * * * * * *
told my dad kea pening sepanjang hari dad said darah tinggi kot mkn tak jaga pasal darah tinggi I'm not sure but pasal makan yes I admit me... makan banyak kali and suke makan benda yang berlemak and manis husben said I need to control my makan yang penting kene kurus
I'm getting fade up bile mention pasal diet I tried so many things and way but yet still the same and getting even worst I guess
before married someone said I eat too many diet pills afraid that I cant get pregnant I'm kinda shock and scared to death yeah, I know... semua itu rezeki and obviously kuasa Allah swt
Now, I just pray and wish I'm doing just fine bout the pregnancy belum tiba masanye lagi kowt pasrah
some…

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others