Skip to main content

pengorbanan seorang ayah

Sejak pindah rumah baru
aku tak berkesempatan masak untuk Husben lagi
mcm biasa kitaorg makan luar
by tdy dinner lewat cuz plan nak gie JJ beli barang rumah cket

otw nak kuar dari kawasan rumah
terserempak ngan seorang pakcik
pakcik dh tua dalam lingkungan lewat 50an
pakaian dia lusuh
berjalan sambil memikul guni

Husben bgtau
pakcik tue akan tiap-tiap hari datang situ
sebab nak tgk anak dia

Me : nape dia tak jaga sendiri anak dia?
Husben : dia tak mampu sebab di cume keje kutip tin je
Me : mane wife dia
Husben : tak tau la. lagi, anak pakcik tue taknak dengan orang lain selain bapak dia sendiri
Me : anak dia tinggal kat umah anak-anak yatim ke?
Husben : Iye tapi ada jugak budak-budak cacat
Me : nape pakcik tue tak duk tempat awak keje(rumah warga emas) je?
Husben : tah la.....

conversation end kat situ cuz mataku air dh bertakung
tak sanggup aku teruskan lagi soklan yang hanya akan buat hati ini sayu
ternyata aku perlu bersyukur ngan segala yang aku miliki skrg
walaupun tidak mewah............
alhamdulillah


Ya Allah....
Begitu besar dugaan pakcik tue
kesian aku melihat keadaan pakcik tue
betapa tabahnye pakcik tue berjalan jauh-jauh
setiap hari untuk menjengguk anak dia
walaupun terpaksa jalan kaki yang sangat jauh
tak terbuat dek aku walau aku masih muda

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others