Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2011
19 days to go!!! yuhuuuuuu....


ok..debaran yang tak dapat nak dibendung lagi.. dupdap,,dupdap,, mcm2 la tgh aku fikirkan.. ada pkr yg positive and oso negative.. sangat menakutkan la.. semalam b4 workout aku teguk lagi Hydroxycut tue then end up tido kul 3pagi.. deym! bile nak tido tak boleh tido after berguling-guling aku decide nak tgk tv.. aku tgk tv sampai tv tgk aku balek.. huhuhu... FAIRY LIGHTS yang penting semalam lupe update pasal fairy light.. at last aku jumpa kedai yang jual fairy light yang mcm aku nak..tapi colour yang aku nak dh kehabisan stok so end up beli fairly light yang carca merba kalernye..huhuhu.. hopefully it will look nice.. kat mane beli? kat Jalan Pasar.. sepanjang2 jalan banyak gile kedai yang jual fairy light nie.. banyak giler option.. semurah rm13.80 hingga la beribu2 harganye its all deppand on your choice..
DOORGIFT
MAIN DOORGIFT - TELUR AYAM bab doorgift nie pun agak memeningkan kepala gaks cuz bile dh ramai org yg masuk campur.. mcm2 idea la yang datang..…
heyloOoOo...
weekend lepas...saya sangat penat ok! SANGAT! TERSANGAT!
ok..ok.. nape saya penat? marilah saya ceritakan..huhuhu
Friday... mcm biasa g workout but that day pergi gatal minum hydrosycut HARDCORE! sebelum nie pernah minum but in small quantity but this time dengan rase tak bersalah minum 1 botol air.. ambik ko! hyper active to d maximum ok! workout tak payah cakap la.. cardio beria tapi tak penat pun! balek je rumah, mama suh g tesco beli barang cket..after g tesco g tengok movie cite GREEN HORNET! sampai umah dekat kul 2.. terase penat sungguh tapi tak boleh tido.. dengan tenaga yang masih ada, aku gagah siapkan canday bar! kul 5 aku nekad tido!
Saturday... bagun kul 9pagi.. lupe dh janji ngan kila untuk break1st mee kari kat HKL.. after break1st g bangsar buat threading.. pastue balek umah settlekan hal kad kawen.. sambil azrin mengecat rumah.. kul 4 janji ngan tya and honey perasan nak celebrate bachelorate but turn out jejalan ngan yang lain gak cuz plan suddenly jadi carca…

•Fairy•Lights•

where to find????

>>> JALAN PASAR @ PASAR PUDU <<< [update on 15•04•2011] Fairy Lights mane nak cari fairy lights neh? pening kepala la memikirkannye.. memang boleh sewa jeee tapi rase lebih baik beli sebab boleh pkai lagi lepas tue untuk menerangi rumah..huhuhu... ada ternampak fairy lights jual kat kedai bertentangan dengan Semua House tapi lampu dia kurang meriah.. huhuhu... benci la keje last minute..
picture from google

kejap lagi ingat nak ajak azrin pusing-pusing cari kedai yang jual fairy lights nie..huhuhu... where to start?? dunoOoOoOo...

•SAVE•THE•DATE•

♥ Hye Lovely ♥
♥ Hye Sweety ♥
♥ Hye uolls ♥
♥ Hye everyone ♥
setelah beberape kali menukar tarikh..setelah selamat meeting selasa lepas..

My Wedding detail as below:-
♣ Engagement ♣
Date - 12.03.2011
Time - 8pm
Venue - Home Sweet Home

♣Akad Nikah ♣
Date - 12.03.2011
Time - 9pm (tok kadi tulis note dalam buku dia 9malam)
Venue - Home Sweet Home

♣ Marhaban ♣
Date - 12.03.2011
Time - 10 am
Venue - Home Sweet Home

♣ Reception ♣
Date - 13.03.2011
Time - 12 pm - 4 pm - bersanding 1.30pm
Venue - Home Sweet Home

♣Visit ♣
Date - 19.03.2011
Time - N/A
Venue - Terengganu

♥ note ••• everyone are invited!! •••
hye luvly...


huhuhu..sangat mengantuk skrg neh.. mata ohhh mata.. jgn la kamu begini..


back to my wedding prep... 24 days to goOoOoOo.... 
Doorgift skrg neh, kat umah tengah huru hara pasal doorgift.. last time plan nak bagi muffin and letak dalam box putih letak ribbon..simple! but suddenly last dec my sis pusing2 kat IKEA then terjumpa cup 1 box=6 pcs=RM4.80.. dia yang excited and at last dia beli about 140boxes.. so tak tau nak letak apa dalam cup tue lor skrg nie..option yang ada ialah:
♥ chocolate - heart shape silver colour. akan disponsor oleh my uncle.. that day bile cakap ngan my aunty pasal idea nie, dia cakap buat time afternoon tak melt ke choc tue.. ops! tak terfikir punnnn!! but my uncle said ok je as long ada bekas nak letak..
♥ telur ayam - akan di sponsor oleh my cousin(k.siti). akan direbus on saturday morning and after that akan ditolong oleh sedara mara and jiran-jiran untuk dibungkus. last minute tak? cuz majlis akad nikah and bertunang wll be held on saturday nite.. h…

makin berdebar..

lately nie makin terase akan debaran menjelang hari paling bersejarah dalam hidupku.. huhuhu.. sampai terbawa-bawak ke mimpi time tido and kadang2 tertanya-tanya kat di sendiri, adakah aku sudah bersedia untuk berkahwen? mcm-mcm la.. rusing dowh...
dalam banyak2 hal pasal kawen nie, aku baru jer confirm ngan official photographer (OP) for majlis bersanding.. kelewatan adalah atas dasar yang tak dapat nak dielakkan.. link my OP D B A photography
keadaan rumah sekarang tgh carca merba nie cuz barang bersepah-sepah disana sini.. paling kesian bilik my 1st sister.. sampai tak boleh berjalan...huhu.. sabar ek k.dillah, lg sebulan aje nie!
jumaat nie plak last jumpa ngan k.zai nak final discussion pasal apa yang patut(eg:pelamin, dias etc...) harap-harap, impian akan jadi kenyataan.. dengan izin Allah, insyaAllah boleh jadi lebih baik dari apa yang aku harapkan.. huhuhu..
yang penting kad kawen dh dapat and now stil in progress mintak alamat kengkawan dari facebook and after semua lengkap baru …