Skip to main content
19 days to go!!! yuhuuuuuu....


ok..debaran yang tak dapat nak dibendung lagi.. dupdap,,dupdap,, mcm2 la tgh aku fikirkan.. ada pkr yg positive and oso negative.. sangat menakutkan la.. semalam b4 workout aku teguk lagi Hydroxycut tue then end up tido kul 3pagi.. deym! bile nak tido tak boleh tido after berguling-guling aku decide nak tgk tv.. aku tgk tv sampai tv tgk aku balek.. huhuhu...
FAIRY LIGHTS
yang penting semalam lupe update pasal fairy light.. at last aku jumpa kedai yang jual fairy light yang mcm aku nak..tapi colour yang aku nak dh kehabisan stok so end up beli fairly light yang carca merba kalernye..huhuhu.. hopefully it will look nice.. kat mane beli? kat Jalan Pasar.. sepanjang2 jalan banyak gile kedai yang jual fairy light nie.. banyak giler option.. semurah rm13.80 hingga la beribu2 harganye its all deppand on your choice..

DOORGIFT
MAIN DOORGIFT - TELUR AYAM
bab doorgift nie pun agak memeningkan kepala gaks cuz bile dh ramai org yg masuk campur.. mcm2 idea la yang datang.. yg memeningkan kepala.. everyone kalo boleh idea mereka menjadi pilihan.. adoi!!

ok..ok..but this time final.. work on things yg already available..apa yg ada yer? mcm2 lor.. main ada cawan....
picture exclusively from Google

mama finally decide nk bagi telur ayam.. claim SELAMAT!!! ok.. ok.. thank alots to my cousin K. Siti yang akan sponsor 1000 biji telur ayam..


picture exclusively from Google



after masukkan telur dlm cawan.. masukkan plak dalam plastik mcm kat bawah nie.. tapi taknak guna dawai yang dia bg untuk ikat plastik tue nak seal ajer!! RESULT? sabar yerrr!!

picture exclusively from
zanestouch.blogspot.com

DOORGIFT FOR MERENJIS - WHITE BOX WITH CHOCOLATE

picture from
sayangyou.com

untuk merenjis.. saya anggarkan hanya 6 couples aje yang iaitu = 12 pax but minus with my parent = 10 boxes saje yang diperlukan untuk upacara merenjis.. ingat plus with fresh flower sebatang.. malas nak bagi bunga telur cuz orang akan beria2 guna bunga telur tue natikan? huhuhu...

DOORGIFT FOR HELPER, FLOWERGIRL, PENGAPIT & CLOSE FRIEND


picture from
anggunkraf.fotopages.com

beli uncang nie but tak decide nk letak apa lagi..but for sure me akan letak cawan yang berisi telur la yer..the rest... tungguuuuuu....

FLOWER
during my wedding.. kalo boleh nak banyak pkai bunga seperti carnation, sundal malam, roses and bunga melur..
picture taken from
alamjamilah1.blogspot.com

picture taken from
yanayukie.blogspot.com

picture taken from
chanboramy.blogspot.com

picture taken from
alamjamilah1.blogspot.com

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others