Tuesday, February 22, 2011

19 days to go!!! yuhuuuuuu....


ok..debaran yang tak dapat nak dibendung lagi.. dupdap,,dupdap,, mcm2 la tgh aku fikirkan.. ada pkr yg positive and oso negative.. sangat menakutkan la.. semalam b4 workout aku teguk lagi Hydroxycut tue then end up tido kul 3pagi.. deym! bile nak tido tak boleh tido after berguling-guling aku decide nak tgk tv.. aku tgk tv sampai tv tgk aku balek.. huhuhu...
FAIRY LIGHTS
yang penting semalam lupe update pasal fairy light.. at last aku jumpa kedai yang jual fairy light yang mcm aku nak..tapi colour yang aku nak dh kehabisan stok so end up beli fairly light yang carca merba kalernye..huhuhu.. hopefully it will look nice.. kat mane beli? kat Jalan Pasar.. sepanjang2 jalan banyak gile kedai yang jual fairy light nie.. banyak giler option.. semurah rm13.80 hingga la beribu2 harganye its all deppand on your choice..

DOORGIFT
MAIN DOORGIFT - TELUR AYAM
bab doorgift nie pun agak memeningkan kepala gaks cuz bile dh ramai org yg masuk campur.. mcm2 idea la yang datang.. yg memeningkan kepala.. everyone kalo boleh idea mereka menjadi pilihan.. adoi!!

ok..ok..but this time final.. work on things yg already available..apa yg ada yer? mcm2 lor.. main ada cawan....
picture exclusively from Google

mama finally decide nk bagi telur ayam.. claim SELAMAT!!! ok.. ok.. thank alots to my cousin K. Siti yang akan sponsor 1000 biji telur ayam..


picture exclusively from Google



after masukkan telur dlm cawan.. masukkan plak dalam plastik mcm kat bawah nie.. tapi taknak guna dawai yang dia bg untuk ikat plastik tue nak seal ajer!! RESULT? sabar yerrr!!

picture exclusively from
zanestouch.blogspot.com

DOORGIFT FOR MERENJIS - WHITE BOX WITH CHOCOLATE

picture from
sayangyou.com

untuk merenjis.. saya anggarkan hanya 6 couples aje yang iaitu = 12 pax but minus with my parent = 10 boxes saje yang diperlukan untuk upacara merenjis.. ingat plus with fresh flower sebatang.. malas nak bagi bunga telur cuz orang akan beria2 guna bunga telur tue natikan? huhuhu...

DOORGIFT FOR HELPER, FLOWERGIRL, PENGAPIT & CLOSE FRIEND


picture from
anggunkraf.fotopages.com

beli uncang nie but tak decide nk letak apa lagi..but for sure me akan letak cawan yang berisi telur la yer..the rest... tungguuuuuu....

FLOWER
during my wedding.. kalo boleh nak banyak pkai bunga seperti carnation, sundal malam, roses and bunga melur..
picture taken from
alamjamilah1.blogspot.com

picture taken from
yanayukie.blogspot.com

picture taken from
chanboramy.blogspot.com

picture taken from
alamjamilah1.blogspot.com