Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2011

cuak!

Hola people!
 saya cuak! iye itu lah perkataan yang tepat untuk saya gambarkan tadi husben bgtau my BIL are coming tomoro for a week and gonna be staying at our place dem! rumah dah la segan hidup mati tak mahu arghhhhh masak tak pandai!!! arghhhhhhh tulun!!!

*

*

*

*

*

MuchLoveSpreadLove

=)
Wasalam

sux!

wtf?! keje on weekend? deym... I can't stand anymore I really need new job plsSsSs I'm dying plsSsSs

hello Saturday!!!

Halo!!! yeay..Saturday
yesterday went to interview hopefully aku dapat la job tue sebab aku sangat memerlukan job itu! Ya Allah...permudahkan la untuk hamba Mu ini...Amin
Hari ni, kawe keje sebab 'hours' aku tak mencukupi sabo je la kan..cuti lagi tak hengat doniakan?! silap haribulan makan gaji basic je la aku bulan depan uols!

couldn't ask for more

Ya Allah aku amat bersyukur dengan kurniaan-Mu doa-doaku, Kau makbulkan tapi aku masih lalai dalam menjalan ibadah-Mu dekatkanlah diriku kepada-Mu ya Allah amin

Happy Dewali

Hola peep!
Just wanna wish Happy Diwali for all my Indian buddies Darchu, Nisha Tini, Gowri, Vimala, Prakash, Ganesh, Vimalan etc

Tanpa mu...

Ditujukan buat khas suamiku terchenta, tanpa mu...
Tanpamu hidup jadi sunyi
Tanpamu ku seakan mati
Tanpamu bagai malam tanpa bintang Tanpamu aku kan tersesat
Tanpamu tiada lagi hasrat
Tanpamu seakan jantungku berhenti

Kau yang terindah dalam hidup ini
Dan takkan pernah berubah selamanya
Aku terlahir hanyalah untuk kamu
Jadi pelindung dirimu Tanpamu nafasku terhenti
Kernamu ku ada di sini
Tetap bersamaku
Selalu disampingku
Untuk selamanya Kasih yakinlah kepada diriku
Sayang dan cintaku pun hanya untukmu
Dan takkan berubah untuk selamanya
Cintaku padamu

Solemnization - Mastura & Zairi

Selamat Pengantin Baru buat
Zairi & Mastura
* * * * *
enjoy the picture * * * * *









Newlywed...Haney & Nazrey

Last Saturday Selamat sudey Hanizaa @ Honey menjadi isteri kepada pasangannya...Nazrey Semoga berbahagia hingga ke akhir hayat
Tak boleh nak snap picture sebab lupa bawa camera sebab? kalut...tersangat kalut sebelum ke rumah pengantin sampai sesat barat jadinya perjalanan yang sepatutnya 30 mins jadi 2 jam! believe it or not? juz believe it okay?
but, alhamdulillah everything goes well yang penting, dah kawin!!!!!


want to see more picture?
pls visit her OP - Farol Moja

fuh...lega!

fuh! sangat lega! =) kenape? sebab semalam aku selamat yakinkan husben untuk sleep over my parent house buka apa! nak siapkan all hantaran for honey cuz petang nati hani nak p/up bawa balek puchong alhamdulillah siap about 85% since barang masih xcukup lagi nati nak last touch pada hari majlis tue aje! I admit, the rsult is not stunning but in the same time not that baddd
eventho I'd heard fews noty voices..later will be more, trust me! hahaha nevermind 1st trial with low budget..I consider it as a good job! come on guys...dun put high expectation for beginner like me <-ayat penyelamat! hahaha see ya' muahsssssss

where's my mood?

hethic week why? work and ... Saturday nie, solemnization honey...my ex-officemate I offer myself to 'edit' her hantarans for both side why 'edit'? she already asked and pay someone else to do the dias for all the hantarans but me dengan gatal2 nak test power 'edit' ol hantarans thanks for husben for supporting and even tolong okay! result nati okay? me oso tak sabar nak tengok result hantaran tue uols! giler cuak okay!!!
I just hope, the ceremony will goes smooth and well...insyaAllah
okay. skrg nak citer prihal office plak lately, mood untuk bekerja seperti menjauh dari diri ini apa dah jadi dengan aku nie? Maybe sudah tibe masa untuk cari kerja baru tapi bukanlah dalam masa terdekat mungkin lagi setahun...setahun? lame bukan? siyes, I'm not ready to walk away from this organization dalam diam...byk kenangan office aku nie, you will get paid for your hardwork dan sebaliknya no such word of 'luck'

Birthday wishes in advance for October Babies

18th, 1984 Happy 27th Birthday to Nurul Harap-harap bergembira dengan kerja baru
Hidup bergembira bersama yang tersayang..en Mizan
20th, 1986 Happy 25th Birthday to Tya Congrats on your wedding anniversary and hope cepat2 dikurniakan cahaya mata...InsyaAllah22nd, 1950 my Ayah's Birthday Happy 61st Birthday daddy cool! Thanks for everything May Allah bless us Semoga panjang Umur, diberi kesihatan yang baik dan dimurahkan rezeki InsyaAllah
23rd, 1980 belong to my oldest sister...K.Dillah Happy Birthday..semoga Allah memberkati rezeki yang diberikan
27th, 1985 Happy Birthday miss Alynn wish you ol the best!

Doa buat mama...

Salam. Alhamdulillah doktor dah do something pada luka kat kaki tu..harap lepas ni sakit yg tak tertanggung tu akan ber akhir. (From: mama rcvd on 17/10/2011 12.37PM)
InsyaAllah (From me sent on 17/10/2011 12.44PM)
Harap-harap mama cepat sembuh dengan apa jua penyakitnya Semoga mama dilimpah dengan kesihatan perpanjangan sampai bila-bila panjang Umur dan dimurahkan rezeki InsyaAllah dengan izin Allah swt Amin

Hola peep! Enjoy your weekend with your love ones spread ♥ love ♥ all over!!! - muaxs -

Munafik!

Empat sifat, siapa yang bersifat dengannya bererti ia seorang munafik yang nyata, dan siapa yang mempunyai salah satu dari sifat-sifat itu bererti ia mempunyai satu sifat munafik sehingga ia meninggalkan sifat itu iaitu : Apabila bercakap ia dusta, apabila berjanji ia mungkiri, apabila ia mematerikan perjanjian ia cabuli perjanjian itu dan apabila berbalah (bertengkar) ia sentiasa ingin menang.” (Riwayat oleh al’Syaikhan dari Ibn ‘Amr
ya Allah, jauhilah aku dari sifat-sifat orang munafik.

positive

Think positive Be positive Act positive put negavite shadow away...far far far away from yourlife InsyaAllah, we in right path

I need miracle

Today, my duedate benci betol inventory berlambak-lambak takmau surut-surut dah buntu nak buat apa lagi ya Allah, permudahkanlah perjalanan pekerjaan aku...Amin

Doa buat diriku

Ya Allah berikanlah aku kekuatan serta petunjuk untuk menempuh kehidupan mendatang yang penuh dugaan dan pancaroba Amin

wordless....

* * * so many things to share but I just can't find the right word to describe * * * wordless
- end -

masih belum ada rezeki

Salam Hello peeps!
1st of ols, let me tell you today I'm wearing shirt look like maternity shirt Lately suka pakai baju lose supaya boleh makan apa saje tanpa memikirkan perut buncit
usia perkahwinan menjengkau 7 bulan tapi hingga kini, aku masih belum ada 'isi' aku pasrah! iye betul..aku tak mahu terlalu memikirkannya aku bencikan kekecewaan
I met some1 juz now and she asked me either am I pregnant? I replied no, I'm not. belum ada rezeki lagi so curious either I'm planing to get children or what I said no, I'm not..blum rezeki lagi kakak tue cakap takpe, take your time enjoy ur marriage sebab if ada anak, keadaan wont never be the same again ur time not juz only for urself, husben, work...even focus to your children
Here goes moral of the story Ada hikmah disebalik apa saje yang berlaku di muka bumi Allah ini So aku yakin, apa yang menimpa aku, ada hikmahnye aku akan terus berdoa..berdoa hanya yang terbaik Bila aku fikir2, aku perlu rase bersyukur sekiranya nak dibandingkan nasib a…

Monday Blues!!!

Last nite tido lewat now, I felt so mengantuks terasa sangat malas untuk ke kantor tapi apa daya, life must go on for survive..I need $$$ to get money..I need to work damnnnnnnn!!!!!
Hethic weekend Last Fri, my bro, dapat kete baru alhamdulillah everyone happy especially my mother so untuk merasmikan kereta baru tue, we'll gie minum2 ayah yang banje...thanks ayah
Sabtu, my sister ada buat makan2(Brunch) at her place-Subang mama dh remind few time make sure dtg pandan indah awal then boleh gerak sesame but, kite hanya boleh merancang, Allah menentukan segalanya me and husben twice almost di'Hit' oleh kereta-manusia yang berotakkan binatang..yes they're! come on la, everyone paying roadtax so the road is not only for you for those using fancy and expensive car, lantak korang la nak pakai kete apa punkan? but the rules is still the same dude! pls ur brain while driving okay?! so, since the bullshit happen, me and husben sampai lambat rumah my sister damnnnn!!! bengang la wei. dtg tengok crow…