Skip to main content

Monday Blues!!!

Last nite tido lewat
now, I felt so mengantuks
terasa sangat malas untuk ke kantor
tapi apa daya, life must go on
for survive..I need $$$
to get money..I need to work
damnnnnnnn!!!!!
Hethic weekend
Last Fri, my bro, dapat kete baru
alhamdulillah
everyone happy especially my mother
so untuk merasmikan kereta baru tue, we'll gie minum2
ayah yang banje...thanks ayah

Sabtu, my sister ada buat makan2(Brunch) at her place-Subang
mama dh remind few time make sure dtg pandan indah awal then boleh gerak sesame
but, kite hanya boleh merancang, Allah menentukan segalanya
me and husben twice almost di'Hit' oleh kereta-manusia yang berotakkan binatang..yes they're!
come on la, everyone paying roadtax so the road is not only for you
for those using fancy and expensive car, lantak korang la nak pakai kete apa punkan?
but the rules is still the same dude! pls ur brain while driving okay?!
so, since the bullshit happen, me and husben sampai lambat rumah my sister
damnnnn!!! bengang la wei. dtg tengok crowd da kureng and yang ada dh terbaring2..what da fish, I already miss the moment la khennn...

Lepas Subang, gie ofis
tak keje punnn, ingat nak OT
Since Nurul tgk join Public Mutual, aku yg penyibuk nie tumpang sekaki
for those yang intrsted nak join Public Bank invest pakai KWSP/EPF can call me okay?!
meh la join uolls
sebab???
tak usik pun duit gaji korang
tak usik duit sesape pun
tak payak buat loan kat bank
tak payah buat loan kat family member

tak perlu ikat perut atau sebagainya
since duit KWSP/EPF tak boleh usik-invest la KWSP/EPF tue
tanpa anda sedari...akan beranak2 simpanan KWSP/EPF anda kelak
tak percaya???
suka hati kamulah
saya tak paksa okay?!

after men'join'kan diri dengan Investment Public Mutual nie,
Mekavin belanja teh
Thankiu very strong babe for the drink @ Starbuck
yummy!!!
Jalan lagi...jumpa Suzy and Alynn kat Ampang Point
lepas bosan pusing Ampang Point
kitaorang lepak Nailis
kononnya nak cele* birthday Mekavin yang dh basi
jap,,,sambung balek kejap lagi
nak break1st ngan nurul-orang last day hari nie...owhkay!!!
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

sambung balek okay uolls
after lepak kat Nailis
terus balek
but sebelum balek
suh suzy and mekavin
datang umah..saje lepaks
since husben pun takde
lebih kurang kul diaorang datang

Pagi2 dh bangun
masak bihun goreng
tanya mac, diaorang balek kul brape
alang2 balek lewat, boleh la aku masak lunch teros
gi Mydin beli barang dapor cket
menu tak seberapa
ayam goreng tepung, sayor and telor goreng

otw g pandan indah nak ambik meja makan
ayah col tanya kat mane
hupe2nye diaorg dh plan nak minum2
dalam diam khennn
so kitaorg lepak kat bora ombak @ Tesco
kelassss ko Maria

Malam husben ambik
marathon tesco
1st, gie tesco ampang then terase mcm tak puas plak gie tesco Kajang
kesudahan...
titon kepenatan

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others