Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2011

Masih...

menci saya masih perlu ke ofis untuk bekerja masih tak cukup hours bekerja untuk bulan ini cuti sakit..cuti balek kampung lagi apa nak buat..terpaksa
yeay esok RAYA! yeay..yeay semalam dah kemas rumah apa yang patut sambung lagi jap lagi
Tugas masak memasak maaf saya tak buat tapi kalo bukan saya kemas rumah siapa lagi kan? non ado la
Bahagia gile semalam kemas rumah ditemani lagu-lagu raya
Pagi nie g keje jalan tak banyak kete ye..dh ramai yang balek kampung!
Tahun depan kemungkinan kene raya di kampung Husben Oleh itu, tahun nie..marilah beraya sakan!!!

Salam Eid-Fitri

Salam Alhamdulillah tinggal beberapa hari saje kita umat Islam di Malaysia akan menyambut lebaran saya... sangat eksited!!!


Di kesempatan ini saya, Husben dan Keluarga ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir & Batin kepada semua umat Muslim yang menyambut semoga lebaran kali ini lebih bermakna dan diberkati oleh-NYA insyaAllah
Seikhlas hati saya memohon maaf & ampun kepada sesape saje yang pernah saya sakiti secara lisan mahunpun perbuatan secara langsung mahupun secara tidak langsung saya akui, sebagai manusia biasa... saya banyak melakukan kesilapan dengan sengaja atau tanpa sengaja oleh itu, saya mohon kemaafan

Mood Raya sudah datang!!!

alhamdulillah tinggal lagi seminggu kita bakal menyambut Syawal
Baju raya? Tahun nie ada 5 pasang but sempat ambik 2 pasang je sebagai cukup syarat..balance ambik pas raya.. nak raya sure pakai byk duit..tak sesuai abiskan semua fund untuk baju raya je kan?
Kuih Raya? Tahun nie, semua kuih, kuih beli je la..mama tak sehat, wida since ada baby dia malas nak buat! end up 'kuih tayang' je la tahun nie...
Duit Raya? prepare by my brother this year...sama-sama doakan makin murah rezeki dia sebab bermurah hati mengeluarkan zakat untuk family and keluar banje untuk duit raya
Lauk Raya? Obviously akan berbeda from previous year cuz since mama tak sehat, tukang masak(my sista) take turn this year...hahaha...hope semua lauk shedap-shedap yer! gonna miss mama normal dishes for Eid such as redeng ayam kampung, redang daging+paru+hati, sambal sotong and etc
harap-harap mama boleh discharge sebelum raya bole sambut lembaran bersama me and Husben akan beraya di KL saje Wida and Husben oso gonna be in KL du…

Moody Monday

pergh lega!!! I'm back... Home Sweet Home after 3 days balek kg Husben

Hari nie dh stat keje balek
rase mcm nak sambung cuti sebab ngantuks tak cukup tido
and sumore nak nengok mama kat HKL
1st day kat T'ganu my sis bgtau mama admitted cuz suddenly dia rase sangat tak sehat tetibe sebak, sebab berjauhan beratus-ratus kilometer jauhnye makin menjadi-jadi(nangis) after bgtau Husben Husben yang serba salah... wordless but to all of my family member, it good for her at least doc and nurse will took care of her day and nite if kat rumah, no one yang boleh tengokkan mama sentiasa by looking at her, I know..so much pain I just pray..everthing will be just fine soon..insyaAllah!
3 days in Terganu yang sangat...tah la... routine sama...sahur, tido, tgk tv and tolong MIL kat dapur, berbuka then tido again tak berjalan mane pun cuz husben malas nak kuar bgtau dia kawan kirim barang, dia buat tak tau je tapi bile dh petang nak berbuka baru ajak kuar non ado la! last2 minit nie hampa
Today akan berbuka pose with …

Mari berbuka pose bersama...

Hello peeps! I'll be off to Terengganu by this Friday til Sun and on Monday we'll(ofismate) akan berbuka pose bersama mcm tahun lepas, kitaorg berbuka di JWM
kepada sesape yang mahu join marilah hari isnin minggu depan yer! lagi ramai...lagi meriah kalo setakat 2-3 obviously tak meriahkan!
Sangat puas! setiap mlm tak lepaskan peluang dengar lagu raya knape kene tggu malam? sebab gie keje naik moto..moto mane ada radio seharian siang di ofis malam bile nak tggu mata lelap time paling ssuai nak dengar lagu raya kekadang emo pula..xtau kenapa padahal keluarga sentiasa disisi adalah tue...
alhamdulillah, kite dh berpose hari ke-17 lagi..satu..dua..ahhhh takmo kire..kalo kire terasa lama!

Saya mahu berbuka di....

Sambungan ceritera hari ini... semalam bosan-bosan duk rumah tenggok tv Safiyyah @ tv9 diaorg ada tunjuk promotion berbuka di Restoran Sekinchan
Hari nie pekerja gomen dapat bonus Ingat dapatlah saya 'pau' Husben memang non adolah! Siap suh masak je kat umah adoyai!  kempunan lagi saya nak merasa makanan di Restoran Sekinchan nie yer!
Di kawasan perumahan saya (Mahkota Cheras) ada satu Restoran Sekinchan nie baru buka tak silap betul2 sebelum kita berpose hari tue kalo lalu situ, sure terliur tak boleh jadi nie, saya harus lakukan sesuatu supaya hasrat saya tercapai nak makan di situ!

Ramadhan Day-15

Salam Hello Peeps!!! yeay..yeay..yeay today sudahpun Ramadhan hari ke-15 dengan itu, kite boleh berpesta dengan lagu-lagu raya
ya!
saya rindukan lagu-lagu raya
mane idaknye, cuma pada perayaan kite dapat mendengar lagu-lagu raya
dengan ini juga dapat mengimbau zaman kanak-kanak
alahai..bahagianye andai dapat diputar semula zaman kanak-kanak
riang sungguhkan!
kaco mama buat kuih raya, main bunga api bersama jiran
yang paling best, dapat Duit Raya!
huhuhu saya sungguh tidak sabar untuk menyambut Syawal sangat eksited ok! sebab..this 1st Eid with Husben somemore, will celebrate Eid with my Family in Kuala Lumpur I'm lovin it!
tak kempunan la aku rase rendang bonda yang sedap itu tak sabar nak pergi bertandang ke rumah Nurul untuk merasa lauk daging yang menjadi 'trademark' keluarga Nurul
Keluarga mertua tidak ku lupakan me and Husben akan pulang ke Terengganu on this weekend memadai menyabut Ramadhan bersama keluarga mertua Ini disebabkan Husben tidak dapat cuti semperna Syawal kerana Husben d…

Saturday!!!

Salam Hello peeps!
Alhamdulillah demam saya dh kebah, tapi keadaan badan masih sama cuma batuk saya masih menjadi-jadi bila part batuk, ya Allah...peritnye tekak saya
Hari ini hari Sabtu
Oleh itu, saya tak perlu bangun awal-awal untuk ke ofis Since semalam saya tak jadi masak untuk Husben hari ini, pagi-pagi lagi saya telah menyiapkan bahan-bahan untuk masak hari nie
Lauk-lauk yang saya akan masak ialah...
Ikan Bilis Masak Cili Bahan-bahan yang saya gunakan ialah: • ikan bilis (thanks husben tolong kopekan ikan bilis) • cili merah • cili padi • kentang • Tempe  • Bawang besar
Cendawan Masak Halia Bahan-bahan yang saya gunakan ialah: • Cendawan • Isi ayam • Halia • Kuib perisa ayam • Bawang
♥ ♥ ♥ berbuka dengan nasi panas serta soya cincau!
saya plan singgah ke gerai Nurul untuk membeli kambing pangang...insyaAllah esok pula, saya serta keluarga insyaAllah akan berbuka di rumah saudara di Shah Alam!
Selamat Berbuka Pose
and
Selamat Berhujung Minggu bersama yang tersayang!

x o x o
♥,
Siti Noor Fabeha Binti Ahmad Za…

Petang Jumaat yang mendung

Hujan pula petang nie Semalam me and Husben gie Mydin beli cket barang dapur ingat nak masak sambal ikan bilis and sayur cendawan masak halia siap beli air nak berbuka soya + cincau  bile dh hujan, terpaksalah saya berbuka dirumah mama
dan melupakan hasrat untuk memasak untuk Husben utk berbuka hari nie
Tadi mama call, suh buka pose dirumahnya sebab masak sambal udang petai nampaknye rezeki bukan sambal ikan bilis tapi sambal udang
aku terima apa jua rezeki yang telah Allah kurniakan

ops! saya hampir lupe
kakak saya sudah pesan supaya pulang kerumah mama
sebab dia nak masak special sempena birthday saya
huhuhu..alhamdulillah
rezeki hari jadi
terima kasih k.dilah!
Selamat berbuka pose uolls

demam hari ke-6

Hari ini sudah hari ke-6 saya demam dan hari ke-3 saya tak pose tapi alhamdulillah demam makin surut harap cepat la sembuh rindu nak buat aktiviti harian yerla, bile demam..badan sengal2 tade larat nak buat benda apa pun




dari pose, baru sekali dua je masak lauk berbuka yang lain beli di bazar atau berbuka dirumah mama huhuhu..tak sangka sepanjan seminggu lepas aku demam arghhh,,,
tapi hari nie untuk kali ke-2 saya akan masak tom yam
doakan yer sedap!

demam Day-5

sudah 5 hari saya demam but yesterday and today the worst sengal-sengal badanku
ku anggap ini dugaan
Ya, aku perlu kuat and tabah hadapi dugaan ini


special thanks to my beloved family cuz always took care of me while i'm sick "Ya Allah berikanlah aku kesihatan tubuh badan jauhkan aku dari sebarang penyakit
berikanlah kesihatan tubuh badan
agar dapat aku teruskan ibadah dibulan Ramadhan yang mulia ini amin"

boring tuesday

huhuhu bile Ramadhan sibuk fikir apa nak makan time berbuka  sampai lupa pengisian Ramadhan sebenar siap plan nak berbuka sana sini tapi bab terawih ke apa tade plak pening kepala yerr
Ini merupakan Ramadhan pertama aku sebagai seorang isteri tangungjawab seorang isteri bukan mudah sebenarnye perlukan banyak pengorbanan masa etc aku tak merungut pun cuma luahan hati jerrr
alhamdulillah so far bab makan, husben tade la memilih sangat apa yang aku masak dia akan makan, ada la komen cket aku sebelum kawen memang jenis tak bagun sahur sebelum azan subuh so tabiat tak bangun sahur nie lekat hingga ke saat ini so aku akan masak 2nd round around midnite nak makan naseb baik husben tak kesah asal makan
Semalam 1st day pose..buka pose kat umah parent since
nak celebrate birthday husben skali semalam makan special cket...menu: curry crab, kerabu sotong and butter prawn..yummy thanks to each and every of my family member cuz sudi masak and memeriahkan majlis tade special present pun from me for husben, kira blanj…

tell me it wasnt true

Hello morning peeps!!! 1st of all nak wish Selamat Menyambut Ramadhan Today, 1st day for all muslim in Malaysia menyambut Ramadhan tajuk for today yang dari hari ke hari nak post tell me it wasnt true yeah....pls tell me it wasnt true (lain tak bukan ini isu cik elia and kekasih hati)
Last but not least Happy 24th Birthday to my Husben ♥ ♥ ♥ you so much sayang!


Saya harap Ramadhan kali ini akan lebih bermakna dari Ramadhan sebelum nie
Salam Ramadhan!!!