Skip to main content

boring tuesday

huhuhu
bile Ramadhan sibuk fikir apa nak makan time berbuka 
sampai lupa pengisian Ramadhan sebenar
siap plan nak berbuka sana sini
tapi bab terawih ke apa tade plak pening kepala yerr

Ini merupakan Ramadhan pertama aku sebagai seorang isteri
tangungjawab seorang isteri bukan mudah sebenarnye
perlukan banyak pengorbanan masa etc
aku tak merungut pun cuma luahan hati jerrr

alhamdulillah so far bab makan, husben tade la memilih sangat
apa yang aku masak dia akan makan, ada la komen cket
aku sebelum kawen memang jenis tak bagun sahur sebelum azan subuh
so tabiat tak bangun sahur nie lekat hingga ke saat ini
so aku akan masak 2nd round around midnite nak makan
naseb baik husben tak kesah asal makan

Semalam 1st day pose..buka pose kat umah parent since
nak celebrate birthday husben skali
semalam makan special cket...menu: curry crab, kerabu sotong and butter prawn..yummy
thanks to each and every of my family member cuz sudi masak and memeriahkan majlis
tade special present pun from me for husben, kira blanja makan la birthday present tue...boley?

sebelum lupe,
last Sunday ada buat makan-makan kat umah
*potluck*
thanks rakan-rakan yang dtg and bawa makan yang lazat2
termasuk neighbour baru ku yg dtg...kuikuikui
(ala-ala sesi suai kenal uolls)

taun depan kalo ada rezeki buat lagi
harap-harap akan lebih meriah lagi
lagi dan lagi
lagi?

abis sudeh!



Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others