Skip to main content

Posts

cherating ~ Terengganu ~ Kelantan

Alhamdulillah... akhirnya plan family trip/vacay terlaksana!

1st day
Our 1st destination is Cherating. Weols duduk rumah TM.. Rumah lama tapi bersih... nothing much to do dekat sini sebab pantai dia pun tak berapa menarik apatah lagi untuk berendam... sepatutnya 3 hari 2 malam end up 2 hari satu malam je...

After quick discussion, weols decided to move to Terengganu and stay over at my in laws place... alhamdulillah no additional cost involve...

 to be continue....


Recent posts

My induce labor kind of story

Entah knape nak sangat share pasal induce labor ni... Sebab bila baby tak kuar-kuar sampailah estimated delivery date or known as edd makin hampir aku gagah google almost everyday pasal induce ni... Memula takut... Pastu rileks... Pastu nervous... Eh eh eh mcm2 version cerita induce korang akan baca and perasaan ko pun mcm tak mentu yg tak tahu punca... Tapi yela bahagian masing-masing... Allah SWT dah atur perjalanan hidup kita ni... Setiap kehidupan atau kematian juga Allah SWT dah tetapkan...

Day 1 - 16/05/2017
Since kene menyerah diri kat hospital... Bolehlah take our own sweet time nak bersiap ke hospital... Lepas hantar anak g school and break1st... Barulah pergi ke hospital ampang. Duk kat sempadan cheras kajang sepatutnya kene pergi kajang tapi hospital ampang tetap dihati. Sampai kat PAC hospital ampang doc check dah 3cm tapi serious takde sakit ke apa. And the worst part is suddenly detect GBS (keputihan) terus doc ckp baby kene tahan wad 5 hari untuk completekan antibiotic.…

Ammar turns two

Assalam n happy sunday morning, Alhamdulillah smlm dpt buat simple  birthday ammar. Happy birthday my dear son..

Melaka - JB (Part 1)

Assalammualaikum

1st day - day trip with family and friends at Melaka

Bertolak after subuh and meet point di RNR Seremban since hubs terlepas RNR Nilai. After makan konvoi 3 kereta menuju ke Melaka. Alhamdulillah perjalan lancar, kereta tak banyak mungkin sebab kitaorg kuar awal. Exit Ayer Keroh straight to pusat bandaraya.

Cendol Jam Besar
Sampai A'Famosa not much to do since cuaca naw2 panasnya. Lepas hajat makan Cendol Jam Besar since aku bukanlah peminat cendol belasah je la kan.



Restoran Asam Pedas Selera Kampung
Alhamdulillah, hajat nak makan kat kedai ni pun tertunai. Rupa-rupanya kedai yang kami makan ni 5 minit je dari A'Famosa. Makan untuk 7 adult and 5 kids total up RM110++ je padahal semuaorg makan mcm kebulur.


Pantai Klebang - Coconut shake
Teruskan perjalanan ke Pantai Klebang which is 30minit from our previous location. Most of us mengantuk+kepenatan since baru lepas makan. Sinve dah sampai nak tak nak gagahkan juga merasa coconut shake.


Pantai Klebang - Kuih Keria …

KL - Kedah - Penang - KL (Part 1)

Assalammualaikum...

Kali ni nak share trip ke Yan, Kedah.... Bismillah...


Akhirnye trip yang telah di Plan beberapa lama dapat dilaksanakan....



1st day...

bertolak dari rumah lepas subuh terus ke destinasi tanpa menunggu yang lain. Perjalanan sangat lama sampai 7 jam sebab tersangkut jam kat terowong Ipoh lebih kurang sejam lebih. Sampai ke destinasi since yang lain tak sampai lagi, kasi anak-anak berendam kat swimming pool sebab perjalanan tadi yg sangat lama dan panas.



 Petang, perut dah lapar kitaorang pergi Kedai Puaka ni... signboard kemain banyak naw2... good marketing strategy..

Lepas makan kat Puaka, kitaorg pergi pasar beli barang-barang untuk BBQ... inilah hasil tangkapan kitaorg...


Sebelum balik, sesi bergambar....
Overall, Zamani's Place a nice and pleasant place to stay. Sangat private, clean dan selesa.
Insya Allah, kalo ada rezeki boleh datang lagi!!!

Meneruskan perjalanan ke PENANG! Penang here we come!!!

to be continue... Part 2

coretan

Tidak menyalahkan mereka yang steroid type kerana mereka tidak berpeluang untuk merasainya
Cuba untuk mengajak khuatir dengan kata-kata.
Cuma hanya mampu untuk terlihat dengan perbuatan.
In sya Allah terus beristiqomah...
Ya Allah SWT, permudahkanlah.

1 YEAR!