Skip to main content

My induce labor kind of story

Entah knape nak sangat share pasal induce labor ni... Sebab bila baby tak kuar-kuar sampailah estimated delivery date or known as edd makin hampir aku gagah google almost everyday pasal induce ni... Memula takut... Pastu rileks... Pastu nervous... Eh eh eh mcm2 version cerita induce korang akan baca and perasaan ko pun mcm tak mentu yg tak tahu punca... Tapi yela bahagian masing-masing... Allah SWT dah atur perjalanan hidup kita ni... Setiap kehidupan atau kematian juga Allah SWT dah tetapkan...

Day 1 - 16/05/2017
Since kene menyerah diri kat hospital... Bolehlah take our own sweet time nak bersiap ke hospital... Lepas hantar anak g school and break1st... Barulah pergi ke hospital ampang. Duk kat sempadan cheras kajang sepatutnya kene pergi kajang tapi hospital ampang tetap dihati. Sampai kat PAC hospital ampang doc check dah 3cm tapi serious takde sakit ke apa. And the worst part is suddenly detect GBS (keputihan) terus doc ckp baby kene tahan wad 5 hari untuk completekan antibiotic. Mulut cakap ok. Hati gundah gulana sebab baru ingat kali ni boleh discharge terus. Masuk juga wad. Malam tu baru mcm rase mild contraction... Sgt mild ok...

Day 2 - 17/05/2017
Around pukul 8am doctor dtg seluk check dah 4cm... Pukul 10am doc pakar round dia check bukaan 5cm and dia suh masuk labor room... Ok pasrah walaupun takde rase sakit 😰😰😰... Then 1030am nurse tolak g labor room... Siap pakai ctg bagai doc dtg pecahkan air ketuban dalam pukul 11am... Start layan contraction 15minit sekali. Nurse cakap contraction skor 4 dia akan drip ubat supaya kuatkan contraction... Borak2 dengan encik hubs bla bla bla siap ckp dengab dia pergi la makan dulu sebab contraction masih boleh handle mcm takut lama je lagi and baik settlekan perut awal2 sebab dah masuk tghari. Sebelum en hubs melangkah kuar nurse datang drip ubat seperti yg dia janjikan... Hubs takde, nurse takde tetibeee contraction menganas... 15minit tetibe shot 5minit sekali 1 minit and terasa non stop... Bgtau nurse taktahan nak pain killer dia cakap nak tgk jantung baby for 20minit dulu... Bgtau nurse no cant wait anymore sila tgk bukaan... Dia cakap baru 6-7... Nurseee tak tahan... Terus nurse suruh teran... And dpt green light terus teran tak ingat dunia... Dengan tiga kali teran yg nak putus nyawa... Lahirlah baby yg amat dinanti2kan... Alhamdulillah lahirlah putera ketiga pada 1338hrs @ 3.43kg... Syukur... Nurse ckp koyak byk... Part ni dh tak kesah sgt sbb yg penting baby dh selamat...

Popular posts from this blog

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

alhamdulillah

since tahu husband cuti hari ni and dia akan hantar aku gie keje aku decide nak gie klinik buat scan tengok jantina baby deep inside my heart, aku mcm agak tak keruan selagi tak dapat tahu jantina baby so we decide nak pergi scan kat Klinik Warda kat Kg. Pandan
berdebar debi tak payah cakap la pasal nak tahu jantina tu dub dab..dub dab Dr Warda cakap baby boy and nurse also cakap baby boy I was like so happy bila tengok muka husband happy cuz he's the one yang beria-ia nak baby boy aku memang jenis aku happy bile dapat buat orang lain happy and I was so down if I make someone else not happy or sakit hati..trust me
mengikut perancangan, if baby boy husband yang akan pilih nama and if baby girl aku yang akan pilih nama untuk baby..so, husband its ur turn!!! I know my husband, stil boleh consider if aku bagi pendapat so aku tak worry sangat pasal pemilihan name untuk baby ni

sebelum pergi scan, aku nie sure tanya pendapat orang sekeliling
my dad cakap lelaki for no reason, my mom cakap lelaki sebab …

BFF wedding and hangouts

saya amat happy hari nie
CONGRATS to my BFF Sheffa and her husben Han welcome to the club sheffa!!! Dengan sekali lafaz, Sheffa sah bergelar isteri kepada Han disaksikan sedara mara terdekat alhamdulillah semua berjalan dengan begitu lancar dan cukup meriah
 
 
 
 
 
  Tengah hari tadi sempat hangouts ngan my truly BFF Honey...Mac...Alynn muchuk! mula-mula layan Yong Tau Foo Ampang




Then after kekenyangan we olls melantak kat Yong Tau Foo Continue pula kat Coffee Bean we try their latest drink cookies and cream mungkin sebab dah kekenyang rase tak sampai
 
 
 
 
 

Mane tak gemuk asyik Jalan-jalan cari makan aje!
Last but not least hasil kerja menghasilkan Guest Book untuk Sheffa * *<