Skip to main content

My induce labor kind of story

Entah knape nak sangat share pasal induce labor ni... Sebab bila baby tak kuar-kuar sampailah estimated delivery date or known as edd makin hampir aku gagah google almost everyday pasal induce ni... Memula takut... Pastu rileks... Pastu nervous... Eh eh eh mcm2 version cerita induce korang akan baca and perasaan ko pun mcm tak mentu yg tak tahu punca... Tapi yela bahagian masing-masing... Allah SWT dah atur perjalanan hidup kita ni... Setiap kehidupan atau kematian juga Allah SWT dah tetapkan...

Day 1 - 16/05/2017
Since kene menyerah diri kat hospital... Bolehlah take our own sweet time nak bersiap ke hospital... Lepas hantar anak g school and break1st... Barulah pergi ke hospital ampang. Duk kat sempadan cheras kajang sepatutnya kene pergi kajang tapi hospital ampang tetap dihati. Sampai kat PAC hospital ampang doc check dah 3cm tapi serious takde sakit ke apa. And the worst part is suddenly detect GBS (keputihan) terus doc ckp baby kene tahan wad 5 hari untuk completekan antibiotic. Mulut cakap ok. Hati gundah gulana sebab baru ingat kali ni boleh discharge terus. Masuk juga wad. Malam tu baru mcm rase mild contraction... Sgt mild ok...

Day 2 - 17/05/2017
Around pukul 8am doctor dtg seluk check dah 4cm... Pukul 10am doc pakar round dia check bukaan 5cm and dia suh masuk labor room... Ok pasrah walaupun takde rase sakit 😰😰😰... Then 1030am nurse tolak g labor room... Siap pakai ctg bagai doc dtg pecahkan air ketuban dalam pukul 11am... Start layan contraction 15minit sekali. Nurse cakap contraction skor 4 dia akan drip ubat supaya kuatkan contraction... Borak2 dengan encik hubs bla bla bla siap ckp dengab dia pergi la makan dulu sebab contraction masih boleh handle mcm takut lama je lagi and baik settlekan perut awal2 sebab dah masuk tghari. Sebelum en hubs melangkah kuar nurse datang drip ubat seperti yg dia janjikan... Hubs takde, nurse takde tetibeee contraction menganas... 15minit tetibe shot 5minit sekali 1 minit and terasa non stop... Bgtau nurse taktahan nak pain killer dia cakap nak tgk jantung baby for 20minit dulu... Bgtau nurse no cant wait anymore sila tgk bukaan... Dia cakap baru 6-7... Nurseee tak tahan... Terus nurse suruh teran... And dpt green light terus teran tak ingat dunia... Dengan tiga kali teran yg nak putus nyawa... Lahirlah baby yg amat dinanti2kan... Alhamdulillah lahirlah putera ketiga pada 1338hrs @ 3.43kg... Syukur... Nurse ckp koyak byk... Part ni dh tak kesah sgt sbb yg penting baby dh selamat...

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

•Fairy•Lights•

where to find????

>>> JALAN PASAR @ PASAR PUDU <<< [update on 15•04•2011] Fairy Lights mane nak cari fairy lights neh? pening kepala la memikirkannye.. memang boleh sewa jeee tapi rase lebih baik beli sebab boleh pkai lagi lepas tue untuk menerangi rumah..huhuhu... ada ternampak fairy lights jual kat kedai bertentangan dengan Semua House tapi lampu dia kurang meriah.. huhuhu... benci la keje last minute..
picture from google

kejap lagi ingat nak ajak azrin pusing-pusing cari kedai yang jual fairy lights nie..huhuhu... where to start?? dunoOoOoOo...