Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2011

yeay..its Friday uolls!

Salam Hello peeps!!! finally the has come...yeay it already friday
tadi pergi jumpa doktor alhamdulillah lega cket bile aku dgr explanation doctor lately, aku kerap sakit dada especially bila nak tido/bgn tido risau juga sebab bila dada sakit, aku jadi sukar bernafas doc said my blood pressure can be considered high 140/80 pasal sakit dada - banyak angin + acid bgtau doc kerap batuk2, doc said ada bersangkut paut gak dngan sakit dada pasal insiden last month - period lewat 2 minggu then kuar ketulan darah(segengam tangan) is disebabkan masalah hormon...u stress sangat. phewww, lega...now I can smile... so all I need to makan ubat yang doc provide doc said if there's no gud progress these few days by monday jumpa lagi hopefully everything is fine


moral of the story control makan bersenam



ok.saya akui saya sangat suka makan. suka mencuba makanan baru apatah lagi memang makanan kegemaran. saya akan makan dalam kuantiti yang banyak. Suami dah banyak kali tegur cara saya makan, tapi saya bagai mengalah bi…

Doa Buat Suami....

Ya Allah Ya Rahman Ya Rahim
Kau ampunilah dosa ku yg telah ku perbuat Kau limpahkanlah aku dengan kesabaran yg tiada terbatas Kau berikanlah aku kekuatan mental dan fizikal Kau kurniakanlah aku dengan sifat keredhaan Kau peliharalah lidahku dari kata-kata nista Kau kuatkanlah semangatku menempuhi segala cabaranMu Kau berikanlah aku sifat kasih sesama insan
Ya Allah Sekiranya suami ku ini adalah pilihan Mu diArash Berilah aku kekuatan dan keyakinan untuk terus bersamanya Sekiranya suami ku ini adalah suami yg akan membimbing tanganku dititianMu Kurniakanlah aku sifat kasih dan redha atas segala perbuatannya Sekiranya suami ku ini adalah bidadara untuk ku diJannah Mu Limpahkanlah aku dengan sifat tunduk dan tawaduk akan segala perintahnya Sekir anya suami ku ini adalah yang terbaik untukku di DuniaMu Peliharal ah tingkah laku serta kata-kataku dari menyakiti perasaannya Sekiranya suami ku ini jodoh yang dirahmati olehMu Berilah aku kesabaran untuk menghadapi segala kerenah dan ragamnya
Tetapi Ya Allah Sekir…

luahan hatiku pada hari ini

warning!!! post yang amat panjang dan membosankan. sila scroll ke bawah / tekan button close sekiranya anda tidak berminat untuk membaca.
adakah aku terlalu terburu-buru dalam membuat keputusan?
mungkin. sebab ada ketika aku akan menyesal dengan keputusan yang aku buat. Kadang kala, situasi memaksa untuk aku membuat keputusan dengan pantas. Oleh itu, aku akan membuat keputusan tanpa fikir panjang serta baik buruk keputusan yang aku buat. Bila keputusan dibuat tidak seperti yang diharapkan, aku akan berasa sangat kecewa. Marah dengan diri sendiri. Siapa yang mampu menerima kekecewaan seikhlas hati? Ia akan berparut jua walaupun sedikit.
Bak kata orang, benda yang berlalu, biarkan ia berlalu, usah dikenang lagi. Tapi bila ia menberi impak/kesan terhadap diri sendiri, boleh ke kita lupakan begitu saja? mungkin tidak sekiranya ia memberi impak besar/negatif terhadap diri kita. Tidak mudah bukan? Suka atau tidak, kita terpaksa terima apa jua kesan dari keputusan yang kita buat sebelum itu. Se…

Beautiful and Sexy...i loike!!!

Credit : Mr Google

my biggest weakness

Alhamdulillah semalam selesai sudah majlis Solat Hajat, Baca Yasin, Tahlil, Doa Selamat, Eid Open Hse, House Warming and Cele8 Sept baby(sibling) thanks to everyone yang datang I'm so greatful and blessed!
InsyaAllah if ada rezeki lagi in future I ♥love♥ to do it again it so much fun the progress memang need lots of hardwork but the result make me smile to myself but special thanks for those yang banyak tolong/sumbang tak kire dari segi financial or their energy I ♥ ♥ ♥ uolls so much!!!
Smalam tak sempat kemas everything 100% cuz people stil visiting us until late nite but after 9pm husben je tolong entertain our guest I'm so dem tired ok!
This morning, husben couldnt wake up to send me to work the result I came late to work today
perasan nak kemas rumah pas mandi nak kuar dari washroom dem! lipas mencicit aku lari menyelamatkan diri
aku dalam banyak2 binatang, aku tak suka lipas lipas - my biggest weakness dem! suhhh..pls go away from me!!!! banyak kisah kelakar pasal lipas nie


pls go away!!!

Sakinah baby bash

Kila's 28th Birthday @ Madam Kwan's Pavilion

Dear Siti Shakila bt Ahmad Zakri @ Kila,
Happy 28th Birthday May Allah bless you forever
May all your wish come true
You're such a wonderful and coolest sister ever eventho sometime irritate so much
Last but not least, thanks for lunch treat during your birthday sis!











al-Fatihah

Salam
Semalam 13hb Sept 2011 pada 11.15pagi setelah berapa lama bertarung nyawa dengan penyakitnya salah seorang sedara saya atau lebih dikenali dengan panggilan Ustazah telah menghembuskan nafasnya yang terakhir di IJN Arwah merupkan salah seorang guru agama di salah satu surau di Ampang Jaya 27tahun yang lalu Arwah berkenalan dengan nenek sedara(adik bongsu nenek belah ibu) saya, atau mesra di panggil Nek Acik yang kerap ke surau ketika itu Nek Acik telah mempelawa arwah untuk tinggal bersama-sama kebetulan Nek Acik ketika itu tinggal bersendirian begitu juga dengan beliau
Ketika kecil, ayah dan mama akan menghantar kami adik beradik ke rumah Nek Acik
untuk dijaga dan menghadiri kelas mengaji sebelum kami ke sekolah kebangsaan Pendek cerita, aku mula kenal Alif, Ba, Ta dengan mereka Memandangkan kami di tinggalkan separuh hari di rumah tersebut
maka makan, minum dan mandi semua mereka jaga
kalo singgah ke rumah mereka pasti pulang tidak tangan kosong ada saja yang mahu diberikan kepada kami sekel…

Open House/Visit Marathon

Hello peeps!!! Yeah mungkin berat aku dah bertambah 2-3kg, mungkin? akibat plan yang aku buat memakan diri sendiri tapi takpelah aku suka sebab...sebab...sebab... dapat jalan-jalan, makan-makan... Thanks to all my friend sebab kasi aku datang and menjamah makanan dirumah mereka i loike!

Sleepy Friday

Hello Jam menunjukkan 1410hours saya sangat ngantuks makan terlalu banyak sampai boleh pangku perut yang buncit ini hahahaha
Esok plan nak berkonvoi beraya dari rumah ke rumah kelasss uols Tapi xpasti la mcm mane sebab plan kitaorg berubah2 mengikut mood hahahahaha
Petang nie, kat ofis ada Merdeka Raya Celebration our geng mcm tak beria pun yang lain sibuk pakai baju cantik2 mcm dah bosan nak join majlis2 ofis dah la asyik makan ikut tekak orang atasan tah fikir ke tak halal haram untuk staf muslim ahhhhhh bosan tetap bosan!!!
ada yang setuju? sila angkat tangan
hahahaha


Invitation - Raya Open House, Sibling birthday, House Warming & Doa Selamat

Salam Hello peeps!!!
Would like to invite each and everyone of you to my crib for celebrating Raya Open House, Sibling birthday, House Warming & Doa Selamat
Detail as below Date : September 18, 2011 Venue : Taman Sinar Harapan Time : 2pm onward
Dengan harapan, dengan kehadiran kalian semua akan menyerikan lagi majlis tersebut, insyaAllah

Big Farewell for Joanna and K.Norma

Salam, Hello peeps
September 7th, 2011 Finally the day has arrived its a last day for Joanna and K.Norma as SCB staff
Yesterday... dh celebrate Joanna & K.Norma Farwell + Ayu's Birthday party potong kek je Today, me, tya & husben, Bieha & husben, Joanna, Imran, Azam and Suzy nak nengok muvie Final Destination 5 @ Pavi
Thru my experience, memang non ado la nak gather2 lagi mcm nie since dah tak keje skali 
Last But not least wish both of them all the best with their new job and future undertakings we'll in QCPL gonna miss you both badly

bubbye girls!!!

work..work

puas bercuti?
enuf
everyone
get back to work
foucs
p/s: Happy Birthday to my 1st ever niece..Sakinah Alisha.. we'll love you!!!