Skip to main content

masih belum ada rezeki

Salam
Hello peeps!

1st of ols, let me tell you
today I'm wearing shirt look like maternity shirt
Lately suka pakai baju lose supaya boleh makan apa saje
tanpa memikirkan perut buncit

usia perkahwinan
menjengkau 7 bulan
tapi hingga kini, aku masih belum ada 'isi'
aku pasrah!
iye betul..aku tak mahu terlalu memikirkannya
aku bencikan kekecewaan

I met some1 juz now and she asked me either am I pregnant?
I replied no, I'm not. belum ada rezeki lagi
so curious either I'm planing to get children or what
I said no, I'm not..blum rezeki lagi
kakak tue cakap takpe, take your time
enjoy ur marriage sebab if ada anak, keadaan wont never be the same again
ur time not juz only for urself, husben, work...even focus to your children

Here goes moral of the story
Ada hikmah disebalik apa saje yang berlaku di muka bumi Allah ini
So aku yakin, apa yang menimpa aku, ada hikmahnye
aku akan terus berdoa..berdoa hanya yang terbaik
Bila aku fikir2, aku perlu rase bersyukur sekiranya nak dibandingkan nasib aku dengan nasib orang lain
tanpa aku sedari, Allah telah kabulkan banyak doa aku selama ini
So tidak perlulah aku rasa bersalah atau sebagainye 
sekiranya hingga kini masih tidak dikurniakan cahaya mata 
Tadi aku juga tertanya pada diri sendiri
adakah aku bersedia dari segi fizikal, mental dan kewangan?
yer..Allah lebih tahu apa yang terbaik untuk umat-Nya


Ok. Aku bersyukur dengan keadaan aku sekarang dan aku akan terus berdoa sentiasa berada dalam keadaan yang sebaik mungkin

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

alhamdulillah

since tahu husband cuti hari ni and dia akan hantar aku gie keje aku decide nak gie klinik buat scan tengok jantina baby deep inside my heart, aku mcm agak tak keruan selagi tak dapat tahu jantina baby so we decide nak pergi scan kat Klinik Warda kat Kg. Pandan
berdebar debi tak payah cakap la pasal nak tahu jantina tu dub dab..dub dab Dr Warda cakap baby boy and nurse also cakap baby boy I was like so happy bila tengok muka husband happy cuz he's the one yang beria-ia nak baby boy aku memang jenis aku happy bile dapat buat orang lain happy and I was so down if I make someone else not happy or sakit hati..trust me
mengikut perancangan, if baby boy husband yang akan pilih nama and if baby girl aku yang akan pilih nama untuk baby..so, husband its ur turn!!! I know my husband, stil boleh consider if aku bagi pendapat so aku tak worry sangat pasal pemilihan name untuk baby ni

sebelum pergi scan, aku nie sure tanya pendapat orang sekeliling
my dad cakap lelaki for no reason, my mom cakap lelaki sebab …