Skip to main content
hye luvly...


huhuhu..sangat mengantuk skrg neh.. mata ohhh mata.. jgn la kamu begini..


back to my wedding prep... 24 days to goOoOoOo.... 

Doorgift
skrg neh, kat umah tengah huru hara pasal doorgift.. last time plan nak bagi muffin and letak dalam box putih letak ribbon..simple! but suddenly last dec my sis pusing2 kat IKEA then terjumpa cup 1 box=6 pcs=RM4.80.. dia yang excited and at last dia beli about 140boxes.. so tak tau nak letak apa dalam cup tue lor skrg nie..option yang ada ialah:

♥ chocolate - heart shape silver colour. akan disponsor oleh my uncle.. that day bile cakap ngan my aunty pasal idea nie, dia cakap buat time afternoon tak melt ke choc tue.. ops! tak terfikir punnnn!! but my uncle said ok je as long ada bekas nak letak..

♥ telur ayam - akan di sponsor oleh my cousin(k.siti). akan direbus on saturday morning and after that akan ditolong oleh sedara mara and jiran-jiran untuk dibungkus. last minute tak? cuz majlis akad nikah and bertunang wll be held on saturday nite.. huhuhu..

♥ uncang teh - huhuhu..agak menjengkelkan but nie plan my sister.. dia dh beli 1 box tea BOH and masuk dalam cawan then seal..dh siap dalam 75 cawan.. so still under consideration since mama and ayah totally disagree ngan idea nie.. huhuhu..

Family Meeting
on last tuesday(cuti umum sempena mailidur rasul) adakan family meeting(i hope itu meeting terakhir since dh brape banyak meeting before this).. menu: mee, bihun and nasi impit with kuah soto..tak lengkap soto tanpa begedil, isi ayam yang dicarik and cili hitam..terbaekk oOoOo.. kila sponsor air kotak.. boleh pilih soya or chrys.. yummy.. normal discussion.. outcome stil d same if there is no meeting be held.. why? tah la.. to me meeting not more thn hebahan/pemberitahuan untuk adakan majlis kawen je.. well layankan aje cuz my parent said ADAT!

Wedding Card
part yg paling menyakitkan hati.. part yang paling susah nak manage! tah xtau knape.. padahal bukan susah pun.. tak tau nape mama ambik masa yang terlalu lame nak settlekan kad kawen.. dugaan dowh!! my fren semua dh settle tggl nk distribute kad2 tue je..

Zalfie Zainal
gie jumpa kak zai on last monday.. semua dh finalize.. alhamdulillah.. rase gumbira.. cuma menghitung hari je.. hehehe.. harap-harap semua berjalan lancar and chanteks!! muahhahahaha..

etc..etc..
semalam after almost a week tak ber'gym' terase kepenatan yang luar biasa hari nie.. badan lesu dan tak bermaya.. tapi kene gagahkan jugak pergi hari nie.. MUST burn some FAT!! but today boleh ber'gym' kejap je cuz my OP nak datang rumah for short discussion..

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others