Thursday, February 17, 2011

hye luvly...


huhuhu..sangat mengantuk skrg neh.. mata ohhh mata.. jgn la kamu begini..


back to my wedding prep... 24 days to goOoOoOo.... 

Doorgift
skrg neh, kat umah tengah huru hara pasal doorgift.. last time plan nak bagi muffin and letak dalam box putih letak ribbon..simple! but suddenly last dec my sis pusing2 kat IKEA then terjumpa cup 1 box=6 pcs=RM4.80.. dia yang excited and at last dia beli about 140boxes.. so tak tau nak letak apa dalam cup tue lor skrg nie..option yang ada ialah:

♥ chocolate - heart shape silver colour. akan disponsor oleh my uncle.. that day bile cakap ngan my aunty pasal idea nie, dia cakap buat time afternoon tak melt ke choc tue.. ops! tak terfikir punnnn!! but my uncle said ok je as long ada bekas nak letak..

♥ telur ayam - akan di sponsor oleh my cousin(k.siti). akan direbus on saturday morning and after that akan ditolong oleh sedara mara and jiran-jiran untuk dibungkus. last minute tak? cuz majlis akad nikah and bertunang wll be held on saturday nite.. huhuhu..

♥ uncang teh - huhuhu..agak menjengkelkan but nie plan my sister.. dia dh beli 1 box tea BOH and masuk dalam cawan then seal..dh siap dalam 75 cawan.. so still under consideration since mama and ayah totally disagree ngan idea nie.. huhuhu..

Family Meeting
on last tuesday(cuti umum sempena mailidur rasul) adakan family meeting(i hope itu meeting terakhir since dh brape banyak meeting before this).. menu: mee, bihun and nasi impit with kuah soto..tak lengkap soto tanpa begedil, isi ayam yang dicarik and cili hitam..terbaekk oOoOo.. kila sponsor air kotak.. boleh pilih soya or chrys.. yummy.. normal discussion.. outcome stil d same if there is no meeting be held.. why? tah la.. to me meeting not more thn hebahan/pemberitahuan untuk adakan majlis kawen je.. well layankan aje cuz my parent said ADAT!

Wedding Card
part yg paling menyakitkan hati.. part yang paling susah nak manage! tah xtau knape.. padahal bukan susah pun.. tak tau nape mama ambik masa yang terlalu lame nak settlekan kad kawen.. dugaan dowh!! my fren semua dh settle tggl nk distribute kad2 tue je..

Zalfie Zainal
gie jumpa kak zai on last monday.. semua dh finalize.. alhamdulillah.. rase gumbira.. cuma menghitung hari je.. hehehe.. harap-harap semua berjalan lancar and chanteks!! muahhahahaha..

etc..etc..
semalam after almost a week tak ber'gym' terase kepenatan yang luar biasa hari nie.. badan lesu dan tak bermaya.. tapi kene gagahkan jugak pergi hari nie.. MUST burn some FAT!! but today boleh ber'gym' kejap je cuz my OP nak datang rumah for short discussion..