Skip to main content

Hangouts..movie, makan-makan, chit chat etc

hye lovely

smalam
me...Alynn and Imran
we all gie minum2 kat
Desa Pandan or Known as Benteng

order mcm-mcm and of course mkn pun mcm-mcm
padahal Imran and Alynn dalam kategori b2b
dan aku perlu berhati-hati..perlu kurus juga!

Aku suggest Alynn and Imran
Sup kat Hameedia
sebab sepatutnye sup dia antara yang terbaik
pernah aku hirup kat KL nie
so diaorang order Sup Kambing
cume RM4.50/mangkuk
tak menghampakan
Alynn and Imran suka!
pekat..likat..

tengah layan makan call up mama and ayah
suh datang join makan kat Benteng
sebab dah banyak kali mama and ayah datang tapi Benteng tutup
tanpa mengambil masa yang sangat lama
mama and ayah selamat sampai ke benteng
and merasa penangan Soto Benteng
Tengah sibuk makan kat Benteng
mac call kitaorg ajak tengok movie X-Men
so after makan we'll pergi ke Pavilion untuk tengok X-men

Sangat best cite X-men kali nie
aku kasi 4.5 out of 5
0.5 tue sebab aku kene duk seat paling depan
and end up aku sakit kepala!
memang terbaik movie nie!
kalo tengok betul-betul
kita akan dapat banyak pengajaran
antara pengajaran yang aku dapat
jangan lakukan sesuatu ikut perasaan, fikir dulu sebelum bertindak
and mcm-mcm lagi

rase mcm nak tengok lagi
tapi tak pasti nak ajak sape
Husben maybe

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others