Skip to main content

lemau!

hurmmmmmmmmm
hujung bulan sudey!!!
hari yang ku rase sungguh tak berdaya
LEMAU!!!!!!!!(kalo tak tau maksud lemau..sila cari dikamus ok?)

uwaaaaaaa
bilekah ini semua akan berakhir?
aku nak keje lain but nak environment yg rileks mcm skrg
tau..tau..
senang keje sendiri
DIAM!
tapi aku tak reti berbisnes
makan gaji pun malas
angan-angan nak berbisnes pulak
haktui!

Mood dari pagi dh hilang
dari rumah nak sampai ofis
mak oooiiiiiiiii
jauh uolls
aku yang naik moto nie pun 30-40 min
bayangkan orang lain yang bawa kete
huhuhuhuhu

orang Malaysia nie
tak lari dari LAGAK mereka
knape?
keje buruh binaan takmo..sanggup jadi jobless or penyagak or peragut!
lari topic jap! aku ada buat servey sebenarnye...
sambil naik moto, aku usha la kete yang tengah sangkut kat jam
dari 11 kete
10 bawa kete berseorangan 1 berkongsi kete
patut la jam sampai aku naik menyampah nak gie keje
tapi mereka sanggup tekan minyak tak sampai 10 saat pastue tekan break
hambik ko
rase la kamu yer!!!

husben said
aku pasni kene keje sendiri
Or
Else kene cari keje dekat kat ngan rumah
adoiiii
boleh ke mcmtue?
pasnie aku kene la bagun awal-awal drive kete
kuar umah 6.30am nak elak jam!
hukhukhuk
makin meningkat la expenses aku lepas nie uolls!

Today
kat ofis
ada 2 orang staff resign
Zul and Syam
Farewell guys!!!
update urself kat pesbuk ok?!

dh empat taun aku keje kat sini
People come and go
Yet I'm still here
Standing strong
(Strong? lembik sudey...asyik berpaut kat meja!)
sabar...
belum ada rezeki di tempat lain la yer
buat masa sekarang
akan ku teruskan perjuanganku disini!

Semalam FIL come over
Balek dari sukaneka JKM kat Sabah
Kelas uolls
Hari nie FIL ada meeting kat HQ JKM
So dia akan balek T’ganu malam nie
Lastnite tgh mkn FIL suh kitaorg buat doa sempana umah baru
Memang terlintas but dunno when it will happen
Kalo boleh nak la lengkapkan umah dulu
Pastue nak kene ada fund buat kenduri
Alang-alang panggil orang
Kene la buat betul-betul
Taknak la mcm segan hidup mati takmo

Live your life to the fullest!

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others