Skip to main content

benci peragut!!!!!

hi peeps!

this morning Nurul bgtau one of our colleague kene ragut last nite
kesian Deena...
dia kene ragut otw balek keje
bukan cket kerugian
cecah ribu riban gaks la
wang ringgit..handfon etc
takpe Deena...
bukan rezeki and doakan aje pergut tue dapat balasan setimpalnye!

peragut zaman skrg agresif betul
dalam suratkaba..
mcm2 cerita kite tgk
sampai ada yang mati dek kene ragut nie!

dulu, aku pun pernah kene ragut
kisahnye begini
masa tue baru abis skolah so melanguk duk umah
tapi berchenta
kebetulan birthday boyfren
gagahkan diri jalan kaki ke public fon
kononnye nak wish birthday tepat kul 12
seingat aku, aku dh tak brape nak ngam ngan boyfren aku time tue
bile aku call trus masuk vmail
rupenye dia tengah gayut ngan awek lain!
cettt!!!
tapi pasal chenta, aku sabo call sampai dapat
tengah cakap fon tetibe datang satu moto
dia turun moto then rampas handpon aku yang aku tgh gengam erat
cishh berdebah
aku mampu melihat orang itu berlalu pergi
membawa bersama handfon yang diberi oleh ayah
sambil mulut ku yang comel lagi kiut nie tak berhenti memaki hamun peragut yang berhati syaitan tue

pas kejadian tue
pernah dua kejadiaan lagi cubaan meragut
time nie pun aku tgh bergayut kat public fon
mamat nie berdua naik moto
siap boleh tanya aku
ada hp?
aku terus cakap tade
pastue naik moto balek trus blah
muka memang peragut abes
nak cakap nak ngorat
nak muntah aku dibuatnye!
kedua-dua kejadian yang berlaku
taktiknye adalah sama!!!!

berhati-hatilah
kamu..kamu dan kamu
bile berada dikawasan awam
sangat bahaya uolls

mereka..si PERAGUT
sanggup jadi pergagut dari jadi buruh binaan
tidak ke mereka sedar jadi peragut lagi hina dari jadi buruh binaan
tak fikir ke perasaan ibu bapa bile dapat tau anak yg dilahirkan atas dasar kasih sayang jadi peragut!
jadi sampah masyarakat!

mungkin ada di antara orang yang kat luar tue tak tau
kerajaan kite ada menyediakan tempat untuk orang yang
malas, pasrah ngan kehidupan....
itu..
cari sendiri!!!

nie nak jadi peragut...
serious aku marah
si peragut nie nak kene ragut baru tau perasaan marah mcm mane!
life full of karma
what goes around will come around
bersedia la kamu wahai PERAGUT!



Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others