Skip to main content

I'm getting bigger and getting sick

Hello peeps!!!
what a day.....

semalam memenuhkan perut @ Flaming Steamboat @ Danau Kota 
balek dari situ terus tido about 11pm
today pegi keje agak early as 11am until 3pm
I dunno what wrong with me but I felt so tired

layan gambar-gambar yang sempat di'snap' oleh aku.....

wah..dh nak kawen kawanku nie!







husben yang tersandar kekenyangan




yum..yum..



our session suppose from 6.30pm - 8.30pm...tapi sebab2 yang tak dpt dielakkan
session dipanjangkan hingga 10pm! kelas uollss




azam and imran yang datang lambat terpaksa layan steamboat berdua
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*

told my dad
kea pening sepanjang hari
dad said darah tinggi kot mkn tak jaga
pasal darah tinggi I'm not sure but pasal makan yes I admit
me...
makan banyak kali and suke makan benda yang berlemak and manis
husben said I need to control my makan
yang penting kene kurus

I'm getting fade up bile mention pasal diet
I tried so many things and way
but yet
still the same and getting even worst I guess

before married
someone said
I eat too many diet pills
afraid that I cant get pregnant
I'm kinda shock and scared to death
yeah, I know...
semua itu rezeki and obviously kuasa Allah swt

Now,
I just pray and wish
I'm doing just fine
bout the pregnancy
belum tiba masanye lagi kowt
pasrah

someone told me
ada hikmah disebalik segala kejadian
Allah maha adil dan mengetahui
it just a matter of time

yang penting sekarang
I need to take care of myself
need to control pattern of my eating

last but not least
congrats to my ofismate
Dayah and her new husben

see you tomoro in Melacca
InsyaAllah

adios!!!!

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

•Fairy•Lights•

where to find????

>>> JALAN PASAR @ PASAR PUDU <<< [update on 15•04•2011] Fairy Lights mane nak cari fairy lights neh? pening kepala la memikirkannye.. memang boleh sewa jeee tapi rase lebih baik beli sebab boleh pkai lagi lepas tue untuk menerangi rumah..huhuhu... ada ternampak fairy lights jual kat kedai bertentangan dengan Semua House tapi lampu dia kurang meriah.. huhuhu... benci la keje last minute..
picture from google

kejap lagi ingat nak ajak azrin pusing-pusing cari kedai yang jual fairy lights nie..huhuhu... where to start?? dunoOoOoOo...