Skip to main content
entry kali nie nak berceritera bout ♥ CHECKLIST ♥

 Kursus kahwin -dh lame buat about 1 1/2 years ago..huhuhu.. manenye idak, asyik postpone je kawen.. 

• HIV test - oso done end of last year at Klinik Kesihatan Ampang

• Borang Nikah-in progress, stil pending dari azrin cuz azrin cakap kawan dia yang jadi saksi stil on leave 

♥ ENGAGEMENT ♥

• Catering - actually my parent said, diaorg nak masak sendiri which sedara mara akan berkumpul and masak beramai-ramai..but to me taknak la patutnye.. penat kott!!

• Outfits - beli kain kat JAKEL and anta tailoring kat CENDANA

• Gifts for HIM-in progress

• Gifts for HER-in progress

make up - patutnye k.zai yang make up tapi bile dh tukar tarikh engagement, she unable to make up on that day..so call MEL(my official MUA for akad nikah & reception) and dia available to make up me

Photographer - untuk engagement, aku ambik RAZI(my ex-oficemate).. tgk keje ke dia memang puas hati..

♥ SOLEMNIZATION ♥

• Catering - pilih my own fren..rm3/pax for 100pax..
menu:
*bihun goreng
*roti jala + curry
*kuih
*teh tarik & teh O

• Outfit for HIM - tempah baju azrin kat BAK.. dh lame siap but baru last weekend g ambik. ambik kesempatan beli songkok untuk azrin time nikah.. 

• Outfit for HER - beli kain kat one of kedai at Semua House and anta tailor kat CENDANA

• Hantaran for HIM - done

• Hantaran for HER - done

• Photographer - untuk akad nikah and sanding, aku hire my sister's BIL.. so dia dh confirm but tade bayar deposit pun.. 

• Doorgift - my sister, wida cakap dia nak sponsor but dunno what! 

• Make up - MUA for this occasion ialah MEL 

♥ RECEPTION ♥

• Catering - I took D'Selera Catering.. use this caterer before for my sister wedding.. food and service tip top!

• Outfit for HIM - Beli kain kat JAKEL and send kat BAK for tailoring 

• Outfit for HER - sewa from Zalfie Zainal

• Photographer - my sister's BIL

• DoorGift - in progress..ada glass but dunno nak add apa.. 

• wedd cards - VENDOR SANGAT LEMBAB ok! 

• make up - my official MUA - MEL 

• pelamin & Dias - of course Zalfie Zainal!!

 ♥ BERTANDANG ♥

• Bride outfit - beli kain meter kat JAKEL then send kat BAK for tailoring 

• Groom Outfit - oso beli kain kat JAKEL but send to MEL(my official MUA) 

• Bunga pahar (from Bride to Groom) - beli kat kedai sebelah JAKEL.. Lupe apa name kedai.. murah je.. 50pcs=RM80 

• Doorgift - done

♥ OTHERS ♥

• Guestbook - DIY..tak canteks pun!

• Doorgift(main table) - bagi box putih beli kat kedai KIM at Semua House..

• Bunga pahar - in progress

• Baju flower girl - beli kain kat NAGOYA..
my flowergirl are ana, efa, nana, mast, hani..asalnye nak ada flowergirl untuk plan buat kat Padang Pudu Ulu tue, but since dh beli kain bagi je la dia org buat and might be usefull during my wedding..

• Baju family - done

• Dias-in progress

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

alhamdulillah

since tahu husband cuti hari ni and dia akan hantar aku gie keje aku decide nak gie klinik buat scan tengok jantina baby deep inside my heart, aku mcm agak tak keruan selagi tak dapat tahu jantina baby so we decide nak pergi scan kat Klinik Warda kat Kg. Pandan
berdebar debi tak payah cakap la pasal nak tahu jantina tu dub dab..dub dab Dr Warda cakap baby boy and nurse also cakap baby boy I was like so happy bila tengok muka husband happy cuz he's the one yang beria-ia nak baby boy aku memang jenis aku happy bile dapat buat orang lain happy and I was so down if I make someone else not happy or sakit hati..trust me
mengikut perancangan, if baby boy husband yang akan pilih nama and if baby girl aku yang akan pilih nama untuk baby..so, husband its ur turn!!! I know my husband, stil boleh consider if aku bagi pendapat so aku tak worry sangat pasal pemilihan name untuk baby ni

sebelum pergi scan, aku nie sure tanya pendapat orang sekeliling
my dad cakap lelaki for no reason, my mom cakap lelaki sebab …