Skip to main content
entry kali nie nak berceritera bout ♥ CHECKLIST ♥

 Kursus kahwin -dh lame buat about 1 1/2 years ago..huhuhu.. manenye idak, asyik postpone je kawen.. 

• HIV test - oso done end of last year at Klinik Kesihatan Ampang

• Borang Nikah-in progress, stil pending dari azrin cuz azrin cakap kawan dia yang jadi saksi stil on leave 

♥ ENGAGEMENT ♥

• Catering - actually my parent said, diaorg nak masak sendiri which sedara mara akan berkumpul and masak beramai-ramai..but to me taknak la patutnye.. penat kott!!

• Outfits - beli kain kat JAKEL and anta tailoring kat CENDANA

• Gifts for HIM-in progress

• Gifts for HER-in progress

make up - patutnye k.zai yang make up tapi bile dh tukar tarikh engagement, she unable to make up on that day..so call MEL(my official MUA for akad nikah & reception) and dia available to make up me

Photographer - untuk engagement, aku ambik RAZI(my ex-oficemate).. tgk keje ke dia memang puas hati..

♥ SOLEMNIZATION ♥

• Catering - pilih my own fren..rm3/pax for 100pax..
menu:
*bihun goreng
*roti jala + curry
*kuih
*teh tarik & teh O

• Outfit for HIM - tempah baju azrin kat BAK.. dh lame siap but baru last weekend g ambik. ambik kesempatan beli songkok untuk azrin time nikah.. 

• Outfit for HER - beli kain kat one of kedai at Semua House and anta tailor kat CENDANA

• Hantaran for HIM - done

• Hantaran for HER - done

• Photographer - untuk akad nikah and sanding, aku hire my sister's BIL.. so dia dh confirm but tade bayar deposit pun.. 

• Doorgift - my sister, wida cakap dia nak sponsor but dunno what! 

• Make up - MUA for this occasion ialah MEL 

♥ RECEPTION ♥

• Catering - I took D'Selera Catering.. use this caterer before for my sister wedding.. food and service tip top!

• Outfit for HIM - Beli kain kat JAKEL and send kat BAK for tailoring 

• Outfit for HER - sewa from Zalfie Zainal

• Photographer - my sister's BIL

• DoorGift - in progress..ada glass but dunno nak add apa.. 

• wedd cards - VENDOR SANGAT LEMBAB ok! 

• make up - my official MUA - MEL 

• pelamin & Dias - of course Zalfie Zainal!!

 ♥ BERTANDANG ♥

• Bride outfit - beli kain meter kat JAKEL then send kat BAK for tailoring 

• Groom Outfit - oso beli kain kat JAKEL but send to MEL(my official MUA) 

• Bunga pahar (from Bride to Groom) - beli kat kedai sebelah JAKEL.. Lupe apa name kedai.. murah je.. 50pcs=RM80 

• Doorgift - done

♥ OTHERS ♥

• Guestbook - DIY..tak canteks pun!

• Doorgift(main table) - bagi box putih beli kat kedai KIM at Semua House..

• Bunga pahar - in progress

• Baju flower girl - beli kain kat NAGOYA..
my flowergirl are ana, efa, nana, mast, hani..asalnye nak ada flowergirl untuk plan buat kat Padang Pudu Ulu tue, but since dh beli kain bagi je la dia org buat and might be usefull during my wedding..

• Baju family - done

• Dias-in progress

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others