Wednesday, January 12, 2011

entry kali nie nak berceritera bout ♥ CHECKLIST ♥

 Kursus kahwin -dh lame buat about 1 1/2 years ago..huhuhu.. manenye idak, asyik postpone je kawen.. 

• HIV test - oso done end of last year at Klinik Kesihatan Ampang

• Borang Nikah-in progress, stil pending dari azrin cuz azrin cakap kawan dia yang jadi saksi stil on leave 

♥ ENGAGEMENT ♥

• Catering - actually my parent said, diaorg nak masak sendiri which sedara mara akan berkumpul and masak beramai-ramai..but to me taknak la patutnye.. penat kott!!

• Outfits - beli kain kat JAKEL and anta tailoring kat CENDANA

• Gifts for HIM-in progress

• Gifts for HER-in progress

make up - patutnye k.zai yang make up tapi bile dh tukar tarikh engagement, she unable to make up on that day..so call MEL(my official MUA for akad nikah & reception) and dia available to make up me

Photographer - untuk engagement, aku ambik RAZI(my ex-oficemate).. tgk keje ke dia memang puas hati..

♥ SOLEMNIZATION ♥

• Catering - pilih my own fren..rm3/pax for 100pax..
menu:
*bihun goreng
*roti jala + curry
*kuih
*teh tarik & teh O

• Outfit for HIM - tempah baju azrin kat BAK.. dh lame siap but baru last weekend g ambik. ambik kesempatan beli songkok untuk azrin time nikah.. 

• Outfit for HER - beli kain kat one of kedai at Semua House and anta tailor kat CENDANA

• Hantaran for HIM - done

• Hantaran for HER - done

• Photographer - untuk akad nikah and sanding, aku hire my sister's BIL.. so dia dh confirm but tade bayar deposit pun.. 

• Doorgift - my sister, wida cakap dia nak sponsor but dunno what! 

• Make up - MUA for this occasion ialah MEL 

♥ RECEPTION ♥

• Catering - I took D'Selera Catering.. use this caterer before for my sister wedding.. food and service tip top!

• Outfit for HIM - Beli kain kat JAKEL and send kat BAK for tailoring 

• Outfit for HER - sewa from Zalfie Zainal

• Photographer - my sister's BIL

• DoorGift - in progress..ada glass but dunno nak add apa.. 

• wedd cards - VENDOR SANGAT LEMBAB ok! 

• make up - my official MUA - MEL 

• pelamin & Dias - of course Zalfie Zainal!!

 ♥ BERTANDANG ♥

• Bride outfit - beli kain meter kat JAKEL then send kat BAK for tailoring 

• Groom Outfit - oso beli kain kat JAKEL but send to MEL(my official MUA) 

• Bunga pahar (from Bride to Groom) - beli kat kedai sebelah JAKEL.. Lupe apa name kedai.. murah je.. 50pcs=RM80 

• Doorgift - done

♥ OTHERS ♥

• Guestbook - DIY..tak canteks pun!

• Doorgift(main table) - bagi box putih beli kat kedai KIM at Semua House..

• Bunga pahar - in progress

• Baju flower girl - beli kain kat NAGOYA..
my flowergirl are ana, efa, nana, mast, hani..asalnye nak ada flowergirl untuk plan buat kat Padang Pudu Ulu tue, but since dh beli kain bagi je la dia org buat and might be usefull during my wedding..

• Baju family - done

• Dias-in progress