Skip to main content
hye luvly...
semalam.. me, honey, aini and imran hangouts kat area masjid india..misi mencari sejadah and bekas hantaran untuk hantaran adik aini.. kul 6 gerak dari ofis but only sampai kat masjid india around 7pm.. kebanyakkan kedai kat area situ tutup awal around 7-8pm.. tak puas pun pusing2 jejalan tengok barang cuz banyak kedai dh tutup.. bosan!

baru je sampai kat masjid india, suddenly rcvd call frm mama.. dengan suara yang mcm tgh nangis she said "bea, alif dah meninggal.. tapi dh kebumi.. and otw to shah alam.." danggg!! tetiba mcm tak tau nak rase apa.. blurrr..

alif nie actually anak kpd ayah kawan.. uncle wahab. kitaorg family yang sangat close cuz dolu2 everytime raya kitaorg akan visit each other and even vacation pun sesame. 5 years ago, suddenly aku ngan alif jadi rapat and then both in relationship.. tapi tak bertahan lama pun cume 2 months ++ cuz aku dapat rasekan yang aku tak dapat nak SAYANG kat dia sepenuh hati.. lebih baik aku lepaskan dia dari rase bersalah.. tapi sangat sedih bile dapat tau dia pergi meninggalkan semua secepat ni n lebih menyayat hati, mama cakap dia sepatutnye bertunang hujung bulan nie.. semalam sempat view facebook dia and tgk dia pun ada blog -->> blog ALIF

RIP ALIF..AL-FATIHAH..

berpatah balek pada cite hantaran hunting for aini's sister.. kat masjid india cume dapat sejadah je untuk bride n groom.. cuz aini suddenly said nk sangkar for bekas hantaran.. so decide nk bawa diaorg g ROMANTIKA  kat Galaxy .. alhamdulillah jumpa brg2 yang di ingini kat situ.. kedai tue memang best pun.. huhuhu..

after selesai hantaran hunting, we'll gi makan kat mcD area Galaxy tue...

>>>update on WEDDING CARD!!!<<<
semalam gie check email.. paling top ialah email dari vendor my wedding card.. baru je veiw rase mcm ada sesuatu tak kene!! boleh je design kad tue lain dari original design yg aku pilih! obviously la salah cuz card yg aku pilih menengak but lakaran melintang! WTF?! detail byk tak betul and lengkap!! marahnye aku!!!!!! aku reply je sabtu aku datang kedai terus nak buat pembetulan. servis lembab dowh.. BENCI + BENGANG + MARAH + ANNOYING!! bukan aku beli kad time discount atau offer yang nak layan mcm nie.. i'm so pissed off!!! memang wedding lagi dua bulan.. mama and ayah dh cakap nak 15/1 sebab diaorgkan dh berumur and kerap tak sehat so diaorg dh dapat jangkakan yang akan ambik masa yang lama untuk distribute those card.. mama and ayah pun muka tak happy semalam bile infrm card stil pending..

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others