Skip to main content
HAPPY NEW YEAR! BYE 2010 WELCOME 2011!!!
helloooooo.. serious lame giles tak meng'update' blog kesayanganku nie.. huhuhu.. menjenguk2 memang slalu tapi nak menaip, tersangat la malas.. sebelum terlambat, nak wish Happy New Year everyone!! may all your wish come true and tahun nie akan lebih bermakna dari tahun lepas.. insyaAllah..

acident...
last week, azrin acident teksi langgar.. cian dier.. tapi naseb dia agak baik cume luka ringan.. terase serba salah sebab aku yang menyuruhnye anta ke ofis hari tue and acident tue berlaku time dia otw balek anta aku.. huhuhuhu.. mama membebel kat aku and azrin.. korang tue darah manis jgn la kerap sangat berjumpa! aku terpaksa mengalah...

make up artist
aku ni sebelum nie masih mencari2 make up artist untuk majlis nikah and sanding.. check semua fully booked! tue la,,keje last minute.. borink..at last menggunakan contact sedia ada, dapat la make up artist MEL.. keje dia aku tengok so far ok and harga dia tade la mahal sangat! very offordable ok! ngan mel gaks aku tempah baju untuk bertandang.. takutnye nak tgk result baju tue sebab bukan sebarang lace yang aku bagi kat dia,, menggigil tyme beli lace tue kat JAKEL..

door gift
pasal doorgift.. ada check few vendor.. after compare harga.. i finally decide nak hire PN Nurul for muffin.. dia charge on 50cent per muffin.. sangat murahkan? bukan muffin kosong ok! flava choclate chip siap aku request ada manik2 silver tabur atas muffin..hohoho! jgn marah ye Pn Nurul.. aku nie tengah misi mengawal baget,, kalo boleh nak semurah-murah alam yet berkualiti and berpuas hati la kan.. bab kawen nie, tak boleh nak berkire sangat takut nak murah tapi result menghampakan.. my cousin ada bagitau yang dia nak sponsor telur.. hari tue aku terlanjur cakap xmau, tapi sekrg mcm nak.. boleh ke muka tak malu je mintak.

Hantaran Hunting
alhamdulillah.. bab hantaran nie hampir settle.. hampir ok! thanks to my azrin, frens and family cuz telah bersusah payah untuk melayan kerenah ku ini untuk mencari barang2 yang nak di letakkan atas dulang hantaran.. walaupun baget lari, tapi saya sangat puas hati.. BIG THANKS to my sayang azrin for the BIG SPONSOR and plenty of Thank You to mekavin for sponsor part of my hantaran.. pasal dulang pon alhamdulillah dah settle.. sangat puas hati ok! cuma nak nak beli fresh flower then decorate b4 majlis.. huhuhu

beauty
seperti yang telah dirancang walaupun lambat, azrin mengotakan janji dia untuk blanja untuk pakej menchanteks and memanjakan diri.. dh lame usha kat Mustika Ratu, Taman Shemelin tue.. so last 2 weeks gi check it out packages yang Mustika Ratu offer.. sgt best tempat tue,, sevice tip top!

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others