Skip to main content

Holiday yg sakittt

Assalammualaikum dan happy monday! (happy ke kene keje monday? hahaha)

Berat sungguh nak melangkah keluar dari rumah pagi ni sebab anak-anak tak sihat. Kitaorg anak beranak pakej tak sihat. bermula dengan ammar yg asyik batuk-batuk ke demam dan sekarang selsema. dh bawa g jumpa doc, Alhamdulillah nmpk elok sket cuma batuk dia remain the same. Atif semalam bangun seawal 5 pg ckp sakit perut then muntah2. melepet je dua beradik seharian kat rumah. Pagi ni, dlm kul 4 pg atif bgn masuk bilik rase badan dia teramat panas. Buatkan susu tapi xmo lelap blk. lap2 sket badan dia dgn kain basah. harap-harap mereka makin sihat la.

Dugaan bagi aku, jumaat mlm sabtu, aku diserang keracunan makanan yg amat dasyat... Ketika itu juga ammar baru mula demam... Nasib baik kakak dan mac berjaga n menjaga aku dan ammar. Alhamdulillah aku sembuh dengan segera, aku diberi mkn pain killer, 100plus, mineral water, air vitamin dan teh pekat kaw2... sesiapa yg kene keracunan makanan bolehlah cuba petua2 di atas. buruk baik sila tanggung sendiri ya. Iols cuma share sbb Alhamdulillah sembuh selepas menelan air2 di atas.

Rindu anak-anak mama... 4 hari straight melekat. Hari ni kene kerja... Semoga Allah SWT sembuhkan penyakit atif & ammar dan kalian dikurniakan kesihatan yg terbaik. InsyaAllah. Amin.....


Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

•Fairy•Lights•

where to find????

>>> JALAN PASAR @ PASAR PUDU <<< [update on 15•04•2011] Fairy Lights mane nak cari fairy lights neh? pening kepala la memikirkannye.. memang boleh sewa jeee tapi rase lebih baik beli sebab boleh pkai lagi lepas tue untuk menerangi rumah..huhuhu... ada ternampak fairy lights jual kat kedai bertentangan dengan Semua House tapi lampu dia kurang meriah.. huhuhu... benci la keje last minute..
picture from google

kejap lagi ingat nak ajak azrin pusing-pusing cari kedai yang jual fairy lights nie..huhuhu... where to start?? dunoOoOoOo...