Skip to main content

NON REACTIVE!

hye uols..

alhamdulillah.. finally me and azrin selamat menjalankan HIV TEST di Klinik Ampang (near Spectrum Ampang). we came early around 1.30pm straight g kaunter pertanyaan.. nurse gave us 2 pcs borang untuk di isi.. after isi the borang, again we went to counter and the nurse said need to wait until 2pm then only can give the number.. but yang agak geram and sakit hati, tak sampai 2pm dey'll already give away the no..arghhh deym! then str8 away ask azrin tue queue up to take the no.. our no is 5009 and 5010.. 5th couple la..iskh.. hampeh ajer datang and ambik borang awal2.. lambat ambil no sebab both jadi lurus bendul since nurse advc us to came back at 2pm!! takpe la.. at least we'll dapat chance to do the HIV TEST.. this 2nd time we'll datang same clinic for same purpose..atas alasan yang tak dapat dielakkan, we have to come again today.. but syukur everything goes well..

While waiting for the result, heart beat suddenly deras cuz gap between me and person before me ambik masa around 15minute++.. lame occay!! yang lain just few minute je.. bile masuk suddenly kene soal siasat few question..errrr..nape neh?! after menjawab soklan-soklan dengan tercungap2, then the pegawai kesihatan said" tahniah,  result negatif maknaynye awak boleh kawen" YESSSSSSSS!!! I'm getting married!!!

tapi cian azrin, sakit gigi + bisul.. so senyap jer the whole procedure.. tapi tak kesah la kan asal mission kitaorang hari neh terlaksana!! *wink* *wink*.. as result both of us "Non Reactive" = negatif.....yabedabedu!!!!!!!

Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others