Skip to main content

Off to Terengganu

halo everyone!

*pregnancy masuk bulan ke-4*
Alhamdulillah
last wiken
me, husben and brother in law - BIL
balek kampung husben di Terengganu

Perjalanan yang terlalu lama dan membosankan okay!
9 jam uols!!! 9 jam okay!
tapi ni merupakan pengalaman baru bagi aku
yerla, sebelum kawin, mane ada kampung
aku ni can be consider as anak jati KL
bila raya, sunyi je sebab semua orang balek kampung
but we use to it :)

selama ni tgk tv atau dengar cite orang
nak balek kampung time musim perayaan
jam sana, jam sini
travel lama-lama and macam-macam cerita lagi
this time, experience my own
so burn our 1st day on the road...boring

Day 2
mother in-law - MIL awal pagi kejutkan kitaorg
cakap nak pergi Rantau Panjang which is sempadan Kelantan and Thailand
perjalanan lebih kurang 3.30jam
punya la ramai orang
yang penting, terserempak ngan my cousin, uncle bob & family :)
dah lah cuaca panas terik, keadaan berabuk ditambah ramai orang
mak pening uols!!!!
yerla yang lain bawa diri sendiri, aku nie bawa dua orang lagi uols(baby)
bayangkan la keadaan yang teramat tak selesa
untuk tidak nampak 'kekwat' aku layankan aje uols!!!
tujuan pergi ke Rantau Panjang ni sebenarnya
MIL nak beli barang2 baby
untung betul baby, tok ma eksited belikan macam-macam
mak baby pun tak fikir nak beli apa2 lagi sebab baru je 17 minggu

tapi aku suka enviroment kat Rantau Panjang
ala-ala pekan lama
teringat masa gie Jarkata dulu
gerai tepi jalan...orang jual guna basikal/motorsikal
kalo aku daya, memang aku la yang paling over and eksited uols!!

Actually macam-macam benda murah/berbaloi kat sini
rambang mata aku di buatnya
mane idaknya, aku sempat sambar seluar & long skirt rm18 satu
kalo kat KL, mau sampai RM39
murahkan?
periuk belanga yang cantik2 tapi aku macam tak cukup bajet!
nati aku dah larat, InsyaAllah aku akan sampai lagi ke Rantau Panjang

After memenatkan badan di Rantau Panjang
BIL nak jumpa buah hati pengarang jantung kat KB pula
kesempatan diambil oleh MIL untuk beli few baju baby and keperluan baby
sungguh terharu okay uols!

Lepas dinner kitaorang terus pulang semula ke Kuala Terengganu
yang penting aku bantai tido sepanjang perjalanan balek
memang idak la aku larat nak berjaga
yang aku tahu sampai dalam kul 11 malam..trus masuk tido!

Day 3
Ajak hubby gie Pasar Payang
sebab nak beli few barang untuk buah tangan
and ayah ada suh cari samping untuk di pakai time my kakak kila kawin
tak pusing2 pun seperti biasa aku kepenatan & pemalas
sampai terus target satu kedai
mungkin nasib baik dapat diskaun 50% harga
untuk mama and MIL aku belikan baju Kaftan
yang aku bengang kedai tue taknak kasik murah langsung!
tapi disebabkan aku dah jatuh cinta ngan corak kaftan tue, aku terpaksa la sambar gaks!

Day 4
Our last day in Terengganu
pepagi lagi aku dah tolong MIL masak nasi Kerabu
so lepas nie, boleh la aku buat sendiri pulak test power
yg penting complicated okay!
kesabaran dan ketekunan kunci utama nak masak nasi krabu ni, overkan?

kitaorang tak pergi memane
kropok lekor and roti canai FIL yang tolong belikan
siap request nak kat Kampung Losong
takmo kat tempat lain...hahaha
thanks abah!

gerak dari rumah PIL around 2pm
untuk peminat baulu yang ori lagi lazat
boleh try baulu kat satu kedai nie
actually tade name kedai sebab diaorg berniaga kat rumah
but landmark-sebelah Shell Marang
otw, singgah kemamam beli satar tapi dapat beli cket je stok habis!

sampai rumah kul 11pm
susah pulak nak lelap mata
huhuhu
tenggok bakul laundry
ya ampunnnnnn..tatotttttttttttt!!!!

, bea


Popular posts from this blog

Bengkel baiki kereta yang terlajak murah...

haaa... mengancam tak tajuk...

Bila start keje balik ni, ada terbayang-bayang nak beli kereta baru... kereta skrg ni mcm tahu-tahu then meragam bertubi-tubi... start ngan roadtax mati, bateri kong, air cond rosak...

so nak dijadikan cerita, ada viral kat fesbuk pasal ada satu bengkel nearby puchong tu murah sebab jujur mcmtu... dengan aircond yg rosak hubs pergi la kat bengkel tu... owner cakap aircond dh rosak teruk and nak betulkan kene 2.5k... hamboi mahalnye... mana nak cekau byk tu?

disebabkan nak blk kampung naik kereta, nak taknak kene betulkan aircond kalo tak hubs kata nak balek naik bas.. oh nooo!

So, dengan kuasa Allah SWT, hubs dipertemukan dengan this one malay bengkel kat area rumah... hubs cakap ngan org bengkel air rosak bla bla bla... dia cakap, nk tgk dulu kalo dia boleh betulkan dulu tak, if mahal dia bgtau... what? for real? Hubs pun hantarlah kereta utk dibaiki... dengan penuh debaran, petang tu bengkel call bgtau dah siap... terus tnya hubs brape $$$$? hubs cakap…

•Guestbook• & •Candy•Buffet•

Hye Lovely
Today nak meng'hapdet' and share with people out there regard my Guestbook & Candy Buffet during my Wedding Day....enjoice!!!




♥ ♥ ♥Guestbook♥ ♥ ♥


DIY (Do It Yourself) je my own Guestbook.

Terus terang je actually i copy cat idea Guestbook tyme g wedding my fren kat Bangi Golf Club.

Aku beli bundle kertas warna hitam then terus binding. bab menghias aku memang dari awal-awal plan nak guna gambar-gambar time Pre-wedding. So aku mintak Razi(my OP) few picture dari Pre Wedding then tepek-tepek kat few pages.

Result guestbook aku mcm picture di bawah...




♥♥♥Candy Buffet ♥♥♥


For my Candy Bar or Candy Buffet... fully sponsored by my sister WIDA.idea by me but direalisasikan oleh beliau.. Thanks WIDA.. love ♥ ♥ ♥ you!!!

Eventho ia tidak 100% sepertimane yang saya mahukan, but alhamdulillah. at least ada daripada tade langsung. Iye atau tidak, sudah tidak penting lagi sekarang kerana ianya sudah berlalu.
Actually it can be better. Just need more work and idea. Last minute punyer …

Carini Foods Station @ Selayang

hye! alhamdulillah kite masih di beri kesempatan untuk bernyawa hingga ke saat ini
semalam.... aku•Husben•Tya•Said•Nurul•Mizan we all went to jalan-jalan cari makan kat Carini Last few week, this kedai masuk dlm rancangan jalan-jalan cari makan so we decide nak cube sebelum pergi, of course we do some research thanks to mr. Google selain dapat preview pasal CFS we oso dpt direction utk ke sana
CFS berhampiran Hospital Selayang
dan lokasinye di Food Court Selayang
we been advise to call CFS for reservation before come supaya boleh elak pkr yg x di ingini such as ramai org, menunggu and whatsoever
kiteorg reach CFS around 9.05pm sampai memang table dh reserve once we all take our seat tak sampai 5 minit food sampai
our menu is: Butter Prawn•Kam Heong Chicken•Dried Chilli Squid Banana Leaf Kerapu•Kailan Garlic  Drinks•Rice and the total bill = myr 90.70 cheap rite? but the taste 5/10 others might not agree with me but this result obviously personal gonna be absolutely different from others